ROTI GARDENIA BAKAR LETAK TELUR - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Friday, February 17, 2017

ROTI GARDENIA BAKAR LETAK TELUR

Hai.. Selamat malam semua..


banyak resepi yang aku teringin nak buat! semuanya dari facebook.. aku ada follow satu page resepi masakan, macam-macam post makanan setiap hari.. bukan saja masakan western tapi masakan kampung pun ada. banyak sangat resepi! semua teringin nak buat! tapi tak pandai pun. haha.. tadi tengok roti bakar letak telur plus cheese.. tapi mana nak dapat cheese memalam ni. so tak letak la cheese.. aku tukar ikut sedap mulut sendiri. aku letak serbuk chili flakes dan serbuk lada putih! sebenarnya orang cakap kalau telur separuh masak baru sedap kan.. tapi aku tak boleh nak telan telur separuh masak. haha.. sebab tu buat sampai masak..

aku guna non stick pan sebab tak nak telur tu melekat pada kuali.. nampak tak telur tu macam ada dua? bukan aku tamak letak dua ye, tapi telur tu kemborrr. haha.. dalam 1 biji ada 2.. 


siapa suka makan cara macam ni? makan dengan sos. kita geng! hehe.. kalau korang masak roti telur, korang masak cara macam mana? suka telur separuh masak ke? if korang tak pernah lagi buat roti bakar telur macam ni, korang try la.. simple, mudah, sedap! :)

14 comments:

  1. saya pun tak suka kalau makan telur yang separuh masak untuk makan dengan roti. tapi kalau makan dengan nasi telur separuh masak sedap hehe.

    ReplyDelete
  2. Eh sama la busyra, suka, tapi mai guna masimo yang hijau tu, dan letak sos+kicap, telur goyang. pergh tak dapat nasi pun tak heran dah kalau makan tu.

    ReplyDelete
  3. Kak Ana paling suka telur separuh masak. Senang keje. Hehe. Lagi pun dr sek ren lagi memang brrakfast tu. Terbawa sampai skrg 😅

    ReplyDelete
  4. ok set, kita geng.... sedap makan dengan sos .... enjoy the food, cheers.

    ReplyDelete
  5. Kalau dengan roti canai selalu lah.. dengan roti Gardenia tak pernah lagi..

    ReplyDelete
  6. Sis selalu buat camni jugak Busyra, senang dan cepat..

    Lubangkan tengah roti (tekap dengan mulut cawan),letak roti berlubang atas kuali pecahkan telur dlm lubang tadi dan tutup balik lubang tu dengan bhgn roti bulat.. Bila telur separuh masak, terbalikkan, letak sos dan tangkup dengan sekeping roti lagi.. Settle!

    Sesuai untuk bekal anak ke sekolah selain ke pejabat.. ;-)

    ReplyDelete
  7. Siqah tak reti makan roti dengan sos. Unless kalau roti burger. Hihi. Siqah suka telur masak sepenuhnya kalau makan dengan roti. Telur separuh masak kalau letak kicap, sedap :D

    ReplyDelete
  8. kalu rajin je sy buat mcm ni... hehehe selalu buat telur 1/2 msk... pastu cicah roti bakar... ;-)

    ReplyDelete
  9. Time rajin boleh buat camni, kalau malas sapu jem je...

    ReplyDelete
  10. Mudah sesangat kan? Bleh la buat ntuk menu esok :)

    ReplyDelete
  11. x suka telor separuh masak..kalo masak habis pun.. nanti bagi cik somi makan telur kuning....saya tak suka telur kuning,..heheh

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved