KENTANG GORENG SEDAP SOS THAI - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Wednesday, January 03, 2018

KENTANG GORENG SEDAP SOS THAI


Hai semua.. busyra nak share dengan korang resepi simple kentang goreng. Even simple tapi sedap, kalau makan dengan cheese lagi lah sedap. Cuma dekat rumah sekarang ni tak ada pulak cheese, so busyra gantikan dengan sos thai saja.. boleh makan time petang, santai-santai tengok cerita tv 3 pukul 7. haha

Bahan-Bahan:

1. Serbuk Paprika
2. Serbuk bawang putih
3. Sedikit garam
4. Kentang jenis besar (potong 6 bahagian)

**Gaul semua bahan. Pastikan kentang tu dalam keadaan kering bukan basah tau, sebab nak gaul dengan bahan lain.. lap kentang dengan tisu dapur.. Lepas tu goreng dengan minyak yang panas.. cicah dengan sos thai.. tambah pulak dengan cheese lagi paduuu. hehe


Selamat Mencuba!

12 comments:

  1. nampak sedap kentang homemade ni (^_^).

    ReplyDelete
  2. Alaaa...Busyra ni...sajer jer tau....terus akak lapar time2 ni

    ReplyDelete
  3. Lebih puas atinbuat sendiri mcm ni Kan. Boleh control jandungan garam Dan xyah letak msg

    ReplyDelete
  4. Senang nyer!!! akak baru nak baut juga and cari resepi juga. Kentang dah beli tuh. Ingatkan kena letak tepung ke ape. Hehe..thanks for sharing!

    ReplyDelete
  5. Simple nye busyra. Boleh try lah nanti. Syafi hantu kentang goreng.

    ReplyDelete
  6. Kegemaran!! Kentang sedap digoreng dan dilenyek. Hee

    ReplyDelete
  7. Saya pernah buat, tapi saya rebus dulu  kentang tu. Tak keras ke bila terus goreng?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pulak.. tp api tak boleh garang. slow je bukak.

      Delete
  8. sedapnyaaa mkn panas2.. boleh try

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved