NAK PRINT GAMBAR YANG CANTIK? BOLEH GUNA CANON PIXMA E510 - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Tuesday, January 09, 2018

NAK PRINT GAMBAR YANG CANTIK? BOLEH GUNA CANON PIXMA E510

Masa zaman busyra study dulu memang susah kalau tak ada printer sendiri. Mana taknya kalau nak print assignment kena print di kedai. Kalau siap malam asignment tu terpaksalah jugak keluar memalam pergi print. Sampailah masa mak cakap, beli lah printer. senang sikit kerja.. nak print time bila pun mudah.. So, start dari mak cakap tu memang terus pergi beli. then memang ada fikir juga yang semester kedepan nanti nak print lagi lah banyak kan. thesis! dua buah buku kot. Kalau beli printer, beli kertas, dah jimat dekat situ.. So yahhh! tahun 2014 busyra beli Printer Canon Pixma E510..

Canon Pixma E510

Busyra share dengan korang ni based on pengalaman busyra pakai printer ni sendiri.. Lain orang lain caranya kan.. Ada orang tak suka jenama ni, ada orang suka.. Macam busyra cakap tadi, busyra start beli printer Canon ni tahun 2014, maksudnya dah dekat 4 tahun dia jadi bestfriend kitewww! haha.. Alhamdulillah sepanjang guna Canon E510 ni, tak pernah buat hal.. bukan kite nak puji dia, tapi dia memang baik.. hehehe.

Macam-macam busyra dengar pasal printer ni before beli.. Ada yang cakap jangan beli printer ink nya dekat dalam nanti cepat rosak.. Kena beli ink dekat luar lagi bagus. Tapi for me lah kan, ink dekat luar leceyy sikit sebab dia tak sekalikan dengan printer, tak melekat bersama. kalau ink didalam senang.. 

Kelebihan Printer Canon Pixma E510

1. Kualiti ink yang cantik
2. Ink tahan lama
3. Boleh print pada kertas jenis licin (photo paper)
4. Walaupun tak buka selama 3 bulan tapi printer tak rosak. Ink tak kering.
5. Harga yang berpatutan
6. Cetak dengan cepat
7. 3 in 1 (boleh Print, Scan dan Copy)

Kekurangan dia, busyra tak dapat kenal pasti lagi.. hehe. macam busyra cakap tadi.. dia baik, tak meragam.. Alhamdulillah.. 


p/s: Entri khusus untuk pertanyaan Ira Zulkeffele

17 comments:

  1. samalah printer kita.. beli tahun 2014 smpai skrng alhamdulillah okay lagi hehe..

    ReplyDelete
  2. CCL pun pakai printer sebijik macam ni , dah masuk 4 tahun . So far tak ada rosak mana- mana lagi

    ReplyDelete
  3. Macam best je ni... Busyra, print namecard minimum 300 je eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye mai. min 300pcs pada customer. tp kalau mai nak 100pcs boleh ja. mai wasap busyra nnti busyra bg harga. tp untuk 300pcs lg berbaloi.

      Delete
  4. kalau beli printer pun suka pakai canon jugak. Office pakai brothers ya allah suka sangat dia paper jam padahal dia yang tarik gelojoh sangat

    ReplyDelete
  5. Busyra, thank you so much for your time. Berguna sangat untuk ira :)

    Sebenarnya yang kata tak suka ink dalam ke luar tu atas penjagaan masing2, pandai jaga tak meragam la dia kan hehe. Thankyou again !

    ReplyDelete
  6. Sebenarnya ikut rezeki dan cara serta pendapat masing-masing..mungkin ok pada orang sebaliknya pada kita..dan mungkin pada kita terbaik tapi tidak pada yang lain...

    ReplyDelete
  7. salam dik..perkongsian yang menarik..dulu2 pernah ada printer 3 in 1 tu..tp jarang guna..last2 rosak x blh guna langsung..masa nak pindah Putrajaya, incek hubby buang jer,,tp lps tu rasa nyesal..sbb at least bleh guna utk scan gambar2 dr album lama kat umah wlupun x boleh print..tak ingat dah brand ape..

    ni tgh mencari printer plak.. tgk survey2..hihi

    ReplyDelete
  8. Haah betul. Student kena ada printer sendiri. Senang sikit. Tak payah nak pergi kedai dah. Mahal kot diorang cas print. Bangkrap huhu

    ReplyDelete
  9. Sesuai lah ni kalau nak guna print out gambar gambar, cuma beli glossy paper je

    ReplyDelete
  10. akak baru je beli HP...nanti tunggu review ok ke tidak print gambar

    ReplyDelete
  11. Printer lama akak rosak dah..canon model apa entah..tapi macam leceh la..ink dalam tapi baru refill dah kena refill lagi.

    ReplyDelete
  12. wah bagus mcm ni.. kalau nk print berapa byk pun tak kisah

    ReplyDelete
  13. Ada printer sendiri best, bila2 nak print scan n copy pun boleh..

    ReplyDelete
  14. bagus beli yg boleh photocopy skali.. tak payah buat kat kedai

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved