NIVEA PEARL WHITE CARING WHIP | PENCUCI MUKA 3X MOISTURIZER - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Tuesday, March 13, 2018

NIVEA PEARL WHITE CARING WHIP | PENCUCI MUKA 3X MOISTURIZER

nivea pearl white caring whip, pencuci muka, 3x moisturizer, pearl extract, combination skin, kulit berminyak, melembap kulit, nivea,

NIVEA PEARL WHITE CARING WHIP 3X MOISTURIZER | Hai semua.. Ada tak diantara readers busyra yang ada mengalami masalah muka berminyak dan kulit kering mengikut cuaca.. Kalau korang ada masalah macam ni, kita sama.. Kulit macam ni adalah jenis kombinasi. Jenis kulit kita tamak nak rebut ambil dua-dua masalah. haha.. Busyra bukan pakar bab kulit tapi busyra just nak share apa yang busyra pakai dan sesuai dengan muka. Sekarang ni memang busyra fokus pada pencuci muka yang ada 3x moisturizer.

nivea pearl white caring whip, pencuci muka, 3x moisturizer, pearl extract, combination skin, kulit berminyak, melembap kulit, nivea,

Apa yang jadi dengan kulit busyra ni bila bangun pagi, confirm muka akan berminyak di bahagian T-zon (hidung dan dahi).. stress sebenarnya kekadang tu. ye la mana tak nya, bila asyik berminyak kita akan rasa tak selesa kan. Then, untuk bab kulit kering pula bila busyra ada dalam aircond terlalu lama mulalah kulit nak kering di bahagian hidung. 

nivea pearl white caring whip, pencuci muka, 3x moisturizer, pearl extract, combination skin, kulit berminyak, melembap kulit, nivea,

Kandungan pencuci muka ni cantik macam pearl.. hehe. tak cair sangat dan tak pekat sangat. Kalau tanya bab berbuih ke tak tu. tak la berbuih banyak. Sederhana.. 

Puas juga cari pencuci yang sesuai. Finally busyra jumpa pencuci Nivea Pearl White Caring Whip ni. Yang bestnya sebab ada 3x moisturizer dan pearl extract. Busyra tak tau nak explain macam mana, tapi apa yang busyra boleh cakap kulit rasa lembap dan seriously muka busyra tak berminyak lagi bila bangun pagi dan kulit kering pun dah berkurang. 

nivea pearl white caring whip, pencuci muka, 3x moisturizer, pearl extract, combination skin, kulit berminyak, melembap kulit, nivea,

Harga dalam RM15 kebawah. Berpatutan kan? kalau korang beli di website Lazada atau Shopee, boleh dapat harga lagi murah dari ni. Depend pada seller. Busyra beli di Tesco je. haha. Lepas ni memang akan kekal dengan NIVEA untuk pencuci muka. Yang mana ada problem kulit muka macam busyra, korang kena cuba! Nanti boleh tengok hasilnya sendiri..

8 comments:

  1. tak penah pakai lg.. boleh try lepas ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. Yg ni tak sesuai dgn kakak..tp night cream pore minimiser dia ssuai sgt..rasa nak mkn pon ado...wangi sangat. Haha

    ReplyDelete
  3. Uihh murah tu Busyra... Mai skrg baru tukar pakai Safi, hehe, serasi juga alhamdulillah, kurang jerawat nanah kt muka.

    ReplyDelete
  4. lepas ni, muka lebih gojes gitu. :))

    ReplyDelete
  5. thanks for info
    cuci muka selalu :)

    ReplyDelete
  6. nak try la nanti. sbb jenis berminyak jgk muka ni. skrg kt bhgn hidung pun kering. stghess ase

    ReplyDelete
  7. pernah nampak kat watson haritu, teringin nak try tapi takut tak sesuai dengan kulit muka BV yg kering. rasanya nak cuba try la lepas nie, best pulak rasa bila ada part 3x moisturizer tu :D

    ReplyDelete
  8. rabia try pakai losyen nivea .. best..kulit pun lembut je.

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved