FERNLEAF UHT 100% SUSU DI PERBUAT DARI NEW ZEALAND! - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Sunday, October 14, 2018

FERNLEAF UHT 100% SUSU DI PERBUAT DARI NEW ZEALAND!

food review, fernleaf, susu dari new zealand, lembu tenusu, 100% Mmmmm,

FERNLEAF UHT 100% SUSU DI PERBUAT DARI NEW ZEALAND! | Hai korang! Siapa sini penggemar susu? For those yang tak pernah try susu dari Fernleaf, please make sure yang korang cuba minum. Seriously sedap! Amaran keras ni. Tak minum boleh kena denda. hehe.. dan untuk pengetahuan korang Fernleaf UHT 100% susu diperbuat dari New Zealand! .. Lembu-lembu disana memang dijaga dengan baik.. Nak tahu lebih lanjut pasal ni? Jom teruskan membaca sebab busyra nak share lagi dan lagi..

food review, fernleaf, susu dari new zealand, lembu tenusu, 100% Mmmmm,

Siapa yang tak kenal Fernleaf kan? Jenama yang sememangnya sudah terkenal sejak dulu lagi. Jadi yang tak minum susu tu memang rugi. hehe. Rasa lemak-lemak dia tu.. aduhhh 100% Mmmmm..  Susu memang bagus untuk badan kita pada setiap hari. Susu Fernleaf ini ada tiga perisa pilihan iaitu Full Cream, Low Fat dan Coklat.. Semuanya sedap tapi busyra lebih suka Full Cream. hehe. sebab berkrim krim sangat tau. Susu ini bukan saja untuk kanak-kanak tapi ia juga sesuai untuk seisi keluarga. Dari muda sampailah ke tua.. 

4 Sebab Susu Fernleaf menjadi pilihan ramai

food review, fernleaf, susu dari new zealand, lembu tenusu, 100% Mmmmm,

1. Diperkayakan dengan Protein, Kalsium, Vitamin A dan Vitamin D

Bagi yang belum tahu, Fernleaf menganggap lembu tenusu merupakan jiwa dalam industri tenusu mereka dan para peladang menjaganya dengan penuh dedikasi.. Lembu-lembu tenusu diberikan kebebasan untuk meragut di padang rumput yang subur di ladang-ladang mereka. Sebab itulah susu yang dihasilkan kaya dengan kalsium yang mudah diserap dan digunakan oleh tubuh badan. Selain dari itu ia juga mengandungi banyak nutrien penting seperti protein yang berkualiti tinggi, vitamin A dan juga Vitamin D..

food review, fernleaf, susu dari new zealand, lembu tenusu, 100% Mmmmm,

2. Lembu Tenusu dan Rumput

Korang tau tak yang bukan semua lembu diberi makan rumput secara sihat tau. Tapi Fernleaf ni lain kerana New Zealand mempunyai tanah yang subur, kadar hujan yang baik dan terdedah kepada cahaya matahari yang luas dan bagus. Oleh itu ia menjadikannya salah satu tempat terbaik di dunia untuk menghasilkan susu yang wow!

New Zealand adalah satu negara yang dimana lembu tenusunya dapat meragut rumput secara bebas tanpa perlu berkurung dalam kandang. Patutlah lembu mereka sihat-sihat kan? Rumput yang diragut disana adalah rumput yang berkualiti tinggi dan terbaik supaya mereka dapat menghasilkan susu berkhasiat..

Wehhh 90% tau lembu disana menghabiskan masa meragut rumput.. yuhuuu makan sentiasa eh lembu-lembu disana.. Patutlah sihat belaka. Disebabkan itulah susu dari Fernleaf mempunyai tahap vitamin D yang lebih tinggi berbanding lembu yang lain.

food review, fernleaf, susu dari new zealand, lembu tenusu, 100% Mmmmm,

3. Lembu Tenusu menghasilkan susu secara semulajadi

Apa yang busyra faham dengan "Lembu Tenusu menghasilkan susu secara semujadi" ini adalah lembu diberi makan dengan rumput yang berkualiti tinggi, iklim yang selesa, udara dan air yang bersih.. Sebab itulah susu yang dihasilkn oleh Fernleaf sangat sedap..

food review, fernleaf, susu dari new zealand, lembu tenusu, 100% Mmmmm,

4. Pakar Tenusu yang berpengalaman

Dengan lebih daripada 140 tahun pengalaman dalam perladangan tenusu ini, peladang berdedikasi mereka amat bangga dalam kerja yang dibuat dalam memastikan kualiti tertinggi pada setiap peringkat pengeluaran susu bermula daripada air yang bersih, rumput yang berkualiti tinggi sehinggalah produk sedia untuk diedarkan kepada pengguna.

Okay korang! itulah 4 sebab kenapa korang perlu minum Fernleaf UHT ini.. haaa bagi yang ingin mendapatkannya, korang boleh dapatkan dipasaraya terdekat dengan harga RM5.70 bagi set empat pek (200ml setiap pek) dan RM6.60 bagi setiap pek 1 liter. 

food review, fernleaf, susu dari new zealand, lembu tenusu, 100% Mmmmm,

Jom mulakan hari korang dengan FERNLEAF!!

6 comments:

  1. Moo moo.. selamat mejamu selera dengan meminum susu fernleaf

    ReplyDelete
  2. comelnya model :* sha suka jugak! tambah tambah yang coklat hehe

    ReplyDelete
  3. Ini rasa nak p beli susu ni ASAP ni.. :)

    ReplyDelete
  4. Ramai up pasal kebaikan dan kesedapan susu fernleaf ni terasa nak cuba jugak kitaaaa

    ReplyDelete
  5. susu ni bgs utk tulang..bdk2 kalo ada perisa coklat sure akan minum..jrg nk minum yg perisa original yg putih

    ReplyDelete
  6. wahh ramai yg dah jatuh cinta dgn fernleaf ni

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved