PETAL VELVET SUNAWAY MELINDUNGI KULIT DARI SUNBURN! - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Wednesday, November 28, 2018

PETAL VELVET SUNAWAY MELINDUNGI KULIT DARI SUNBURN!

petal velvet sunaway, melindungi kulit, sunburn, althea velvet powder, Althea set, althea product, althea korea,

PETAL VELVET SUNAWAY MELINDUNGI KULIT DARI SUNBURN! | Assalamualaikum semua rakyat jelata.. beta ada pengumuman pada semua. hehe.. Dalam entri kali ni busyra nak story berkenaan dengan Petal Velvet Sunaway yang dapat melindungi kulit dari sunburn.. Bila kulit dah terbakar akibat terlalu lama berjemur bawah sinaran matahari memang susah nak hilang. So apa kata kita elak sebelum terkena. Sebab itu lah busyra nak sharing pasal produk ni.. Jom teruskan baca!

petal velvet sunaway, melindungi kulit, sunburn, althea velvet powder, Althea set, althea product, althea korea,

Produk yang busyra ingin perkenalkan ini sudah tentunya dari Althea Korea. Salah satu jenama dari negara luar yang busyra percaya. Mereka baru saja launched Petal Velvet Sunaway ini pada Oktober yang lalu..

Untuk pengetahuan semua, Petal Velvet Sunaway dirumuskan dengan asid hyaluronik dan ekstrak Damask serta mempunyai tekstur yang sangat ringan.. Apa yang bestnya ia dapat buatkan kulit kita kekal segar sepanjang hari. Ia juga mengandungi SPF 50+ dan PA ++++ untuk menjadikan kulit kita sentiasa dilindungi dari sinaran matahari. Korang boleh tengok teksturnya (gambar bawah). Sangat mudah nak blend dengan kulit.

petal velvet sunaway, melindungi kulit, sunburn, althea velvet powder, Althea set, althea product, althea korea,

Cara Penggunaan:

Sapu nipis Petal Velvet Sunaway ini sebelum keluar dari rumah. Terutama sekali pada korang yang selalu berdepan dengan cahaya matahari.. Contohnya kalau korang kerja site visit (kerja-kerja luar), jangan lupa untuk apply!

petal velvet sunaway, melindungi kulit, sunburn, althea velvet powder, Althea set, althea product, althea korea,

Korang tak perlu risau untuk mencuba produk ini kerana ia sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif dan berminyak.. Bila pakai Petal Velvet Sunaway ni rasa kulit lembut dan minyak dimuka pun semakin berkurang.

petal velvet sunaway, melindungi kulit, sunburn, althea velvet powder, Althea set, althea product, althea korea,

INGREDIENTS:

1. Ekstrak Damask Rose - membantu melembut dan melembapkan kulit serta dapat mengurangkan iritasi kulit.
2. Hyaluronic Acid - memberi kelembapan pada kulit wajah.
3. Geranium Oil - sangat bagus, ia dapat mengurangkan jerawat serta mencerahkan kulit wajah.
4. Ekstrak biji Althea - kaya dengan anti oksidan dan dapat melindungi dan menghidrasi kulit.
5. Pholypenols - membantu melindungi kulit dari sinar UV yang bahaya.
6. Saponarin - merawat dan memulihkan kulit yang rosak serta menjadikan kulit lebih elastik.

petal velvet sunaway, melindungi kulit, sunburn, althea velvet powder, Althea set, althea product, althea korea,

Korang kalau nak jimat kan, boleh beli Petal Velvet Sunaway Sunscreen Kit.. Dalam box ini ada 3 barang yang korang akan dapat. Memang berbaloi untuk beli. RM53 saja.

Petal Velvet Powder diformulasikan dengan zarah mikro halus untuk membantu melindungi masalah liang roma dan garis halus. Busyra suka sebab bila apply bedak ni di muka, nampak natural sangat. Tekstur dia yang ringan tu buatkan makeup nampak tak heavy, light-light saja. 

petal velvet sunaway, melindungi kulit, sunburn, althea velvet powder, Althea set, althea product, althea korea,

1 pcs Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA+++
3 pcs Petal Velvet Powders in #o, #23 and #Pink Lavender
1 pcs Super Cute Althea hologram pouch

Harga

Althea Petal Velvet Set (Dapatkan >> DISINI)
RM 53.10

Althea Petal Velvet Sunaway (55ML)
RM 43.00

Althea Velvet Powder (3GM)
#0 Translucent - RM 16.00
#23 Warm Beige - RM 16.00

Althea Velvet Powder #Pink Lavender (3GM)
RM 17.00

Info lanjut boleh layari:


2 comments:

  1. Siqah berkenan sungguh dengan packaging Petal. Cantik pink + white ❤️❤️ Sunscreen nak habis dah ni. Bolehlah cuba yang ni kot nanti :)

    Hi Busyra :) Lama tak singgah sini. Rasa macam blogger baru pulak. Hihi

    ReplyDelete
  2. Petal Velvet Series ni memang best pakai. sunscreen tu wajib pakai sebelum keluar rumah.no more sunburn lah.

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved