SOLEKAN NAMPAK MANIS DENGAN ALTHEA EXCLUSIVE MAKEUP - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Wednesday, February 27, 2019

SOLEKAN NAMPAK MANIS DENGAN ALTHEA EXCLUSIVE MAKEUP

Althea Exclusive Makeup, Althea Korea, Althea Makeup, Concealer, Eye Glitter, Eye Glitter, Eye Palette, Cream Tint, Skin Relief Spot Film Gel,

SOLEKAN NAMPAK MANIS DENGAN ALTHEA EXCLUSIVE MAKEUP | Website membeli belah online Althea semakin meningkat naik. Mereka telah pun mempunyai skincare brand sendiri sebelum ini dan kini Althea Exclusive Makeup pula baru saja dilancarkan.. Seriously busyra tersangat excited untuk cuba sendiri betapa bestnya barangan dari mereka! 

5 barang yang ada dalam kotak:

1. Althea Flawless Creamy Concealer (4 shades)
2. Althea Spotlight Eye Glitter (2 shades)
3. Althea X Bunga Cinta Lestari Eye Palette Sunrise & Moonrise (8 shades) 
4. Althea Watercolor Cream Tint (4 shades)
5. Althea Skin Relief Spot Film Gel (cover acne)

1. Althea Flawless Creamy Concealer

Honestly, busyra tak pernah cuba concealer yang creamy macam ni.. Teksturnya lembut bila di apply pada muka. Ia memberikan sentuhan kemasan wajah semi-matte. Mudah untuk sapu dan tak rasa heavy langsung, yang ada cuma rasa ringan. Muka pun look natural. Yehaaa!

Althea Exclusive Makeup, Althea Korea, Althea Makeup, Concealer, Eye Glitter, Eye Glitter, Eye Palette, Cream Tint, Skin Relief Spot Film Gel,

Even concealer ni sangat ringan tapi ia mampu menutupi cela parut, jerawat dan jeragat.. Busyra dah test pakai pada muka dari pagi sampailah tengahari, tak crack langsung. Muka still nampak soft gitu dengan concealer Althea.. Orang cakap gunalah concealer untuk asas makeup kan? Kulit muka akan nampak lebih flawless dan kulit tak nampak oily.
Althea Exclusive Makeup, Althea Korea, Althea Makeup, Concealer, Eye Glitter, Eye Glitter, Eye Palette, Cream Tint, Skin Relief Spot Film Gel,
Althea hadirkan dengan 4 variasi warna iaitu #01 Vanilla, #02 Ginger, #03 Honey and #04 Mocha.  Ia depend mengikut tona kulit memasing. Tak perlu risau lagi dah kalau korang ni jenis kulit yang kurang cerah, maka pilihlah kod yang lebih gelap.. simple!

Harga : RM15

2. Althea Spotlight Eye Glitter

Althea Exclusive Makeup, Althea Korea, Althea Makeup, Concealer, Eye Glitter, Eye Glitter, Eye Palette, Cream Tint, Skin Relief Spot Film Gel,

Busyra tak pernah pakai eye glitter, for the first time busyra cuba untuk Althea! Korang tahu tak eye glitter boleh naikkan lagi seri muka yang  memberi kesan shining like shimmer. After pakai ni, boleh lah acah jadi artis korea.. hehe. 
Althea Exclusive Makeup, Althea Korea, Althea Makeup, Concealer, Eye Glitter, Eye Glitter, Eye Palette, Cream Tint, Skin Relief Spot Film Gel,
Dengan formulasi NATURAL MOISTURIZING COMPLEX, ia mampu melembapkan kelopak mata dengan moisturizing gel matrix serta memberikan sentuhan kilauan, glow-glow gittew. Ia memang melekat dan sangat tahan lama.. Mempunyai dua pilihan warna iaitu #01Gold light dan #02 Pink Light.. kedua-duanya warna favorite busyra!

Harga : RM24

3. Eye Palette Sunrise & Moonrise Althea X BCL 

Dengan gabungan hebat Althea dan Bunga Cinta Lestari (BCL) artis terkenal Indonesia untuk menghasilkan Eye Palatte Sunrise & Mooonrise. Busyra suka sangat tengok packaging dia sangat eksklusif walaupun menggunakan elemen bunga! Terdapat 8 pigmented colour shade.. Semuanya binau mata tengok.. Cantik-cantik!

Althea Exclusive Makeup, Althea Korea, Althea Makeup, Concealer, Eye Glitter, Eye Glitter, Eye Palette, Cream Tint, Skin Relief Spot Film Gel,

Menariknya adalah ia mengandungi gabungan pembayang mata dari matte, shimmer dan glitter bagi menaikkan lagi seri wajah dan memberi effect blink-blink. Sesuai dengan nama Sunrise & Moonrise, ia boleh digunakan tidak kira untuk solekan siang mahupun malam.. 

Harga : RM140

4. Althea Watercolor Cream Tint

Althea Exclusive Makeup, Althea Korea, Althea Makeup, Concealer, Eye Glitter, Eye Glitter, Eye Palette, Cream Tint, Skin Relief Spot Film Gel,

Yang ini lah busyra tak sabar-sabar nak tunjuk dekat korang.. best sangat-sangat wehh Althea Watercolor Cream Tint ni!! Lepas apply di bibir terus rasa macam artis korea.. haha. Orang korea memang suka menggunakan liptint kerana effect nya lebih tahan lama berbanding lipstick.. Jika nak lebih nampak kekoreaan tu, hanya letak di bahagian dalam mulut saja.. Alaaa macam mana nak explain ni.. Boleh tengok look macam ni di youtube eh.. hehe..
Althea Exclusive Makeup, Althea Korea, Althea Makeup, Concealer, Eye Glitter, Eye Glitter, Eye Palette, Cream Tint, Skin Relief Spot Film Gel,
Kelebihannya adalah ia dapat menghidratkan dan melembapkan bibir kerana mempunyai Hyaluronic Acid.. Manakala Squalene pula adalah untuk meningkatkan kelembutan bibir. Bauan manis Scent tint sedap sangat.. best!
Althea Exclusive Makeup, Althea Korea, Althea Makeup, Concealer, Eye Glitter, Eye Glitter, Eye Palette, Cream Tint, Skin Relief Spot Film Gel,

Kesemua warna Cream Tint ni memang tergugat guys! Ia sangat pigmented dan memberi kesan pemakaian yang lebih lama. Bibir pun nampak glossy lembap-lembap.. Cantik! Tak kering lagi dah kulit bibir kita.. Diformulakan dari kandungan air dan minyak yang mengandungi larutan hidrat sebanyak 40%. Ia mudah menyerap dan melembapkan bibir.

Harga : RM20

5. Althea Skin Relief Spot Film Gel

Althea Exclusive Makeup, Althea Korea, Althea Makeup, Concealer, Eye Glitter, Eye Glitter, Eye Palette, Cream Tint, Skin Relief Spot Film Gel,

Finally jumpa juga spot gel yang sangat sesuai untuk makcik jerawat! hehe. Kandungannya adalah Tea Tree Oil, khususnya untuk merawat jerawat dengan cepat dan berkesan.. Centella dan Pine Leaf Extract pula untuk memudarkan kemerahan pada jerawat. Rasa segar bila pakai Althea Skin Relief Spot Film Gel ni.. Teksturnya seperti gel jernih yang mudah kering serta melindungi dan merawat jerawat.

Althea Exclusive Makeup, Althea Korea, Althea Makeup, Concealer, Eye Glitter, Eye Glitter, Eye Palette, Cream Tint, Skin Relief Spot Film Gel,

Harga : RM19
Link Pembelian : https://my.althea.kr/skin-relief-spot-film-gel

Althea Exclusive Makeup, Althea Korea, Althea Makeup, Concealer, Eye Glitter, Eye Glitter, Eye Palette, Cream Tint, Skin Relief Spot Film Gel,

Busyra boleh katakan makeup collection dari Althea ni memang superb best! semua ada cukup lengkap. 4.5/5 star! Yang penting makeup nampak natural, tak over.. 

Althea Exclusive Makeup, Althea Korea, Althea Makeup, Concealer, Eye Glitter, Eye Glitter, Eye Palette, Cream Tint, Skin Relief Spot Film Gel,

Korang yang dah tersuka dekat Althea Exclusive Makeup ni boleh ke website mereka tau! Beli online, buat payment then tunggu barang sampai kerumahhh!


Info Lanjut:

Website : https://my.althea.kr/
Facebook : www.facebook.com/altheamalaysia
Instagram : www.instagram.com/altheakorea

6 comments:

  1. bersemut skrin phone! manisnya 😍😍😍❤

    ReplyDelete
  2. seronok die makeup2 ngan brg althea

    ReplyDelete
  3. Manisnya busyra make up. Suka tgk 😍😍😍

    ReplyDelete
  4. cantiknyaa makeup Busyra..
    Berkenan dengan creamtint althea. Cantik2

    ReplyDelete
  5. Spot film gel tu macam best je.. semua nampak menarik.. lawa betul makeup Busyra

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved