Ticker

6/recent/ticker-posts

PUISI#22 BENCI


PUISI#22 BENCI | Segala penulisan puisi dalam blog ini adalah dari hasil ciptaan busyratakiyudin tanpa sebarang copy paste dari mana-mana pihak. Hanya sekadar suka-suka dan menulis berdasarkan pengalaman, kehidupan, pemerhatian. Puisi yang ditulis tidak ada kena mengena dengan sebarang unsur politik, sex atau pun yang telah meninggal dunia. Ia  berbentuk bebas. 

Puisi Benci

"tipulah tak ada orang benci kau
banyak sangat yang pakai topeng
sebab apa? 
sebab nak jaga hati atau memang munafik?

aku yakin
bila kau buka topeng tu
kau pengsan
sebab selama ni itu hanya palsu"

-busyratakiyudin-

Post a Comment

10 Comments