Ticker

6/recent/ticker-posts

Resepi Daging Masak Kicap Sedap Giler!

resepi daging masak kicap, selamat hari raya aidiladha, resepi daging masak sos,

Resepi Daging Masak Kicap Sedap Giler! | Biasalah lepas Aidiladha ni, confirm daging banyak dekat rumah kan.. Harini rasa malas sikit.. So kita masak masakan yang simple je la. Asal boleh tapi sedap.. Serius weh korang kena cuba.. Resepi ni boleh tambah nasi.


Bahan-Bahan:

Daging (hiris nipis)

Garam dan kunyit

1 sudu sos cili maggi

1 sudu sos tiram

1 sudu kicap

4 biji cili padi (terpulang nak hiris atau tak) 

2 helai daun limau purut

1 biji bawang besar (hiris bulat)


resepi daging masak kicap, selamat hari raya aidiladha, resepi daging masak sos,

Cara Penyediaan:

1. Gaul daging bersama garam dan kunyit

2. Letak minyak dan goreng daging

3. Bila daging dah nampak masak, masukkan cili padi dan daun limau purut

4. Goreng sebentar dan masukkan sos cili, sos tiram dan kicap.

5. Goreng sehingga garing.. (sementara tu masukkan air sikit-sikit.. sebab tak nak segala jenis sos tadi hangit)

6. Akhir sekali masukkan bawang besar.. Siap!



Baca Ini: Resepi Ikan Siakap 3 Rasa

Baca Ini: Resepi Ayam Bakar Sikat Guna Air Fryer


Post a Comment

13 Comments

  1. Sedapnya. Makan dengan bubur nasi sedap sangat ni.

    ReplyDelete
  2. Alaaa sedapnya....akak x selera makan la Busyra lepas dapat vaksin...tp tengok lauk ni rasa teringin plak

    ReplyDelete
  3. Okay disebabkan sedap..kak shida nak cuba utk menu esok..tq sharing busyra..

    ReplyDelete
  4. Sedapnya daging masak kicap. Mudah cara masaknya pun. Lama tak makan daging, rasa teringin pulak.

    ReplyDelete
  5. sedap sangat. memang feveret. anak2 kak pun suka ni ^_^

    ReplyDelete
  6. Mudahnya resepi ni. Boleh try lah nanti. Lama tak makan daging rasanya. Asyik makan ayam je, muak pulak rasanya.

    ReplyDelete
  7. Aduhai, sedapnya! Lagi-lagi bila makan daging dengan cili api tu.... asyikkk! 😊

    ReplyDelete
  8. Sedapnyaa.. lama tak makan mcm ni. Hehe.. nanti nk masak lah

    ReplyDelete
  9. Owh.. Guna daun limau purut ye..
    Wah.. menarik..

    ReplyDelete