Ticker

6/recent/ticker-posts

Main Game Free di plays.org boleh hilangkan stress

Main Game Free di plays.org boleh hilangkan stress | Mesti korang bosan kan duduk dirumah sekarang ni? Sampai dah tak ada aktiviti dah dekat rumah.. terlalu lama sangat kita terperuk disebabkan pandemik.. Busyra sendiri pun rasa benda yang sama even kadang ada hari kena kerja. Busyra kerja gilir-gilir, jadi bila hari dirumah tu rasa macam apa yang aku nak buat ni selain makan dan tidur.. hehe. haaaa.. so harini busyra nak share dengan korang satu website yang boleh hilangkan stress dan bosan! 


main game percuma di plays org, best main game free, game online,


Mungkin plays.org ni korang dah pernah dengar tapi masih belum cuba.. hah! silakan cuba. serius best.. busyra first time dengar website ni rasa macam malas lah nak main, sebab busyra bukan jenis kaki game. tapiii.. lepas je try buka, haaa sekali tak nak bangun dari kerusi.. hehe. banyak sangat game, kalau boleh semua nak cuba. Ni pun busyra tak habis lagi explore.. terus taip entri share dengan korang!


Game ni sesuai ke untuk budak-budak?.. sesuai sangat.. tak kisah la budak ke dewasa ke, semua generasi boleh layan.. apatah lagi budak-budak kan. mesti dorang terhibur main, hilanglah sikit bosan dorang asyik dirumah je.. 


main game percuma di plays org, best main game free, game online,


play.org games menyediakan lebih dari 500 permainan dan mereka akan tambah lebih banyak lagi games pada setiap hari.. korang tekan je website dorang terus boleh pilih game dan start.. ada bermacam-macam jenis kategori game.. tak perlu nak sign up.. yang paling bestnya ia percuma dan tak ada iklan yang mengganggu masa kita tengah main.. baru la senang hati kan kalau tak ada iklan..


Dekat bawah ni ada beberapa game yang busyra dah try.. korang boleh tekan "new games".. 


main game percuma di plays org, best main game free, game online,


dekat situ bermacam game yang korang boleh cuba dan explore.. malas cakap banyak, korang kena cuba dulu baru korang tau best ke tak.. hehe.. busyra share ni supaya korang ada aktiviti jugak dekat rumah.. boleh la hiburkan hati yang sendu tak boleh keluar rumah tu.. hehe..


Bugs Bunny Carrot Chase: River Crossing Game

main game percuma di plays org, best main game free, game online,


Pac Rat Game Inspired by Pac Man

main game percuma di plays org, best main game free, game online,


New Looney Tunes Match Up Memory Card Matching Game

main game percuma di plays org, best main game free, game online,


Smurfberries Drop: The Smurfs Berry Catching Game

main game percuma di plays org, best main game free, game online,


Tom and Jerry Picture Jumble: Slide Puzzle Game for Kids

main game percuma di plays org, best main game free, game online,


Main Games sambil belajar


main game percuma di plays org, best main game free, game online,


Apa yang lagi best bilamana para ibu boleh ajarkan anak belajar melalui game.. Tak ada lah main game sesaja je kan.. Boleh belajar matematik juga rupanya dalam website ni.. Macam mana nak cari? korang boleh taip "math" dibahagian search.. busyra dah try game Math Bee: Timed Addition Quiz Game for Kids .. boleh menguji ketangkasan otak kita mengira.. busyra suka math, tapi tak power math.. cemana tu.. hehe..


main game percuma di plays org, best main game free, game online,


Ada banyak lagi tau game yang berasaskan math.. kalau korang seorang ibu yang tengah baca blog busyra ni, boleh terus buka dekat anak-anak sendiri.. duduk dirumah pun boleh ajar anak-anak belajar.. yang penting sambil belajar, dorang pun happy.. tak stress..

Busyra ada bagitau akak busyra pasal game ni.. boleh la anak sedara busyra main dekat rumah.. for sure dia happy! korang tengoklah video dekat bawah.. video ni akak busyra yang send.. 

Alang rindu ahmad! bila lah kita boleh jumpa ...



Okay lah korang.. busyra nak sambung main! haha. korang pun jom lah join.. klik je website dorang plays.org ..


Post a Comment

18 Comments

  1. Best juga plays org ni . Banyak listing games . Jenuh jugak nak pilih sebab semua games best2

    ReplyDelete
  2. wahh best ni.. blh ilangkan bosan..
    byk plak tu pilihan games

    ReplyDelete
  3. Nak try la main. Senang xyah nak install pape kan. Boleh terus main jer

    ReplyDelete
  4. Bagus ni games yang menarik. Sambil seronok main game, seronok sama belajar. Banyak juga pilihan games yang ada.

    ReplyDelete
  5. Wah menarik ni, nak explore, bole share dengan anak-anak thanks for the info.

    ReplyDelete
  6. Banyaknyaaaa game. Will try soon! Thank you Busyra tinggal komen banyak2 dkt blog Ain :D

    ReplyDelete
  7. Semalam anak buah ada kat rumah...cuba buka kan untuk dia...eh..eh...terus lekat nak main game je...

    ReplyDelete
  8. Menarik jugk ni, sbb naik bosan dah xtaw nk bukak apa dekat web ni, hihi..

    ReplyDelete
  9. Ok.. Banyaknya game best2... Nnt boleh main kt sini la layan bosan2

    ReplyDelete
  10. Banyaknya pilihan game dekat sini. Jangan kata budak, mak budak pun suka ni. Hehe. Siap ada game utk belajar lagi. Bagus ni bg Syafi try nanti.

    ReplyDelete
  11. Game ni memang best lagi lagi bila saya takde mood nak main game PC yang lama gila play time dia. HAHAHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  12. banyak sangat game nak kena try ni sebab semua best2 ^^ saya pun suka main juga kadang-kadang hahaha nak buang bosan

    ReplyDelete
  13. Memang macam-macam game ada. Ni sekali duduk mesti berjam-jam sangkut 😊

    ReplyDelete
  14. Suka main game typing kalau dekat plays.org ni, memang ralik duk main hahahaha

    ReplyDelete
  15. memang habis la mader main tak ingat jam. haha

    ReplyDelete
  16. Tunggu anak besaq sikit boleh main sekali hahaha

    ReplyDelete
  17. saya pun suka main game kadang-kadang, untuk tenangkan fikiran

    ReplyDelete