Ticker

6/recent/ticker-posts

Nasi Goreng Kangkung Paling Mudah Tapi Sedap!

resepi nasi goreng kangkung, nasi goreng udang, udang masak masam manis, nasi goreng kampung,

Nasi Goreng Kangkung Paling Mudah Tapi Sedap! | Kalau boleh nak je setiap hari kongsi resepi dengan korang tapi macam biasa lah bila malas menguasai, hancur semua entri! hehe.. Kadang tu siap masak 1 masakan, beria ni dalam hati kejap lagi nak up entri di blog.. hahhh walhalnya sampai kesudah gambar makanan tersimpan dalam gallery phone.. 


Semalam makan nasi jam 4 petang.. haha. punyalah malas nak masak dan rasa bosan asyik order food panda.. Jadi kita tengok apa yang ada dalam peti sejuk.. resepi ni paling sempoi, just campak-campak je.. tak perlu nak tumis bagai.. bahan-bahan yang busyra nyatakan di bawah, tergantung pada korang nak letak atau gantikan dengan yang lain.. maksudnya kalau tak ada udang tak perlu la letak.. just letak apa yang ada.. tapiii yang penting kangkung wajib ada la.. nama pun nasi goreng kangkung.


Bahan-bahan :

Udang

1 biji telur (pecahkan dan kacau)

2 tangkai cili padi (dihiris)

Kangkung

Nasi

Sedikit minyak

Sedikit garam dan perasa (kalau nak letak serbuk nasi goreng pun okay je)


resepi nasi goreng kangkung, nasi goreng udang, udang masak masam manis, nasi goreng kampung,


Cara Penyediaan :

1. Letak sedikit minyak dan masukkan telur.. Goreng sekejap dan masukkan udang.

2. Masukkan nasi dan cili padi

3. Bila dah sebati barulah masukkan kangkung.. Jangan biar lama sangat. Perasakan garam dan sebagainya.. Siapp!



Baca Ini : Resepi Nasi Goreng Cili Kering

Baca Ini : Resepi Nasi Goreng Kerabu Simple


Post a Comment

14 Comments

  1. Feveret . CCL selalu letak ikan goreng dlaam nasi ni .. Dan sambal belacan ..gorengkan sekali

    ReplyDelete
  2. Sedap nasi goreng kangkung, warna hijau tu memukau..

    ReplyDelete
  3. So simple masakan nasi goreng kangkung Busyra ni. Memang paling mudah. campak campak siap tak payah menumis bawang bagai. sedap ni ada kangkung. Krup krap rangup dia.

    ReplyDelete
  4. Allahu sedapnya nampak. Nasi goreng kampung lah kan kalau ada kangkung ni. Yumms!

    ReplyDelete
  5. Memang mudahhh kalau masak nasi goreng ni, tak pening kepala nak fikir makan apa kan hahaha

    ReplyDelete
  6. Sedapnyaaaa... Akak mmg suka sgt nasi goreng mcm ni!

    ReplyDelete
  7. akak pun selalunya letak kangkung kalau buat nasi goreng..x kisah nasi goreng apa pun...

    ReplyDelete
  8. Sedapnya nasi goreng kangkung..simple tapi boleh buat bertambah nasi nih .

    ReplyDelete
  9. senang jgk la. nk try buat la. kangkung pon ada dlm peti..

    ReplyDelete
  10. Asyik order Panda je pun bosan gak kan. Nasi goreng menu paling simple bila malas

    ReplyDelete