Ticker

6/recent/ticker-posts

Salted Caramello Cappuccino Iced di Richiamo Coffee boleh tahan sedap!

Salted Caramello Cappuccino di Richiamo Coffee, Chicken Lasagna, Richiamo Coffee Alor Setar,

Salted Caramello Cappuccino Iced di Richiamo Coffee boleh tahan sedap! | Busyra salah seorang penggemar coffee.. Tapi tak semua jenis kopi la, kalau kopi tak ada gula tak boleh telan dek tekak jugak! haha. macam americano, huh tak boleh. pernah rasa tapi tak boleh dipaksa.. hehe


Hari ni tangan macam biasa la akan tekan food panda kalau perut berkata-kata.. Sebenarnya dah lama tengok Richiamo Coffee ni, cumanya biasa lah kalau cafe ni kan, confirm harganya agak mahal.. Tapiii bagi busyra cafe Richiamo ni tidak lah harga yahudi.. terlalu mahal sampai tak setanding dengan makanan.. Harga dia pun sedang-sedang je. okay lah.


Salted Caramello Cappuccino di Richiamo Coffee, Chicken Lasagna, Richiamo Coffee Alor Setar,

Harga : RM13.29

Rating : 8/10


Busyra ambil Salted Caramello Cappuccino Iced disebabkan review dari kawan busyra yang pernah order.. Banyak sangat menu air dia sampaikan busyra sendiri tak tau yang mana kena dengan tekak.. Air ni tidak terlalu manis dan tidak terlalu pahit.. tengah-tengah.. so gooddd.. Korang yang stay area kedah boleh try air ni.. Cafe ni banyak jugak di area kedah.. Macam busyra stay Pendang.. Alor Setar dan Jitra pun ada! Untuk negeri lain, Penang dan Perlis.. Negeri tu busyra tak sure.


Salted Caramello Cappuccino di Richiamo Coffee, Chicken Lasagna, Richiamo Coffee Alor Setar,

Harga : RM13.29

Rating : 5/10


Selain dari air, busyra try order Chicken Lasagna.. rasanya biasa saja.. busyra review jujur eh.. hehe. Busyra suka tau lasagna tapi bila makan yang ni ashe ashe jee. but okay lah! tak ada la macam tak boleh telan langsung.. Cumanya dorang kena banyakkan ayam sikit. sebab busyra tak rasa ayam tu.. namanya Chicken Lasagna kan. tapi cheese dia letak kat atas tu banyak jugak. 


Salted Caramello Cappuccino di Richiamo Coffee, Chicken Lasagna, Richiamo Coffee Alor Setar,


Packaging dia busyra puji! semua ada label sampaikan tisu pun ada.. serius nampak mahal.. Cantik pulak tu.. mereka dah banyak cawangan jadi wajarlah buat marketing macam ni.. Busyra simpan tisu dia, tak guna pun sebab cantik sangat. hehe..


Ramai juga yang cakap Food Panda sekarang semakin menjadi-jadi.. Cas penghantaran agak mahal.. Itulah busyra pun perasan. Tapi apakan daya, kita stay dekat rumah kan.. Rider siap hantar depan rumah. Kita tak perlu keluar pun.. Bersyukurlah.. Paling mahal cas penghantaran busyra pernah kena RM4.99 .. itupun kalau jarak km jauh. Untuk Richiamo Coffee ni nasib murah RM1.99 je. hehe..


Thank you sudi baca sampai habis.. love!!


Post a Comment

9 Comments

  1. Lama tak jelajah richiamo . Sebelum pandemik selalu pergi uum akan singgah minum kat richiamo .

    ReplyDelete
  2. Teringin nak minum kopi tapi takut sakit kepala >.<
    Setuju part foodpanda tu, tapi tu semua bergantung kepada customer kan, dia nak dan sanggup bayar delivery, apa salahnya kan? Kalau tak sanggup, cari kedai lain hehehe

    ReplyDelete
  3. Sedapnya kalau dapay kopi yang macam kawkaw sikit skrg ni hehe. Nak dapat coffee yang hipster2 sikit lambert lagi. Dengan service delivery jarang nak masuk area kampung ni. Tambahan kalau ada cas untuk saya yang berkira dengan pengecasan ni memang idak lerrr kikiki

    ReplyDelete
  4. Akak dah minum kopi pagi ni... terus rasa nak kopi lagi :)

    ReplyDelete
  5. WFH ni memang selalu teringat-ingat coffee frap kan..haha..apa lagi, laju lahhh bukak apps :P

    ReplyDelete
  6. Tak pernah dengar brand Richiamo Coffee ni. Exclusive nampak semua packaging bercetak dengan logo. nampaklah mahal di situ. Pernah rasa coffee dengan salted caramel. Sedap! Lasagna dia kurang sedap ye? Sos dia kurang ke camne?

    ReplyDelete
  7. Yes... Richiamo mmg best gak kopi dia...

    ReplyDelete
  8. Sedap kopi brand ni tp tulah starbucks jugak yg dicari. Sbb mls nk rentas daerah hehe

    ReplyDelete