Ticker

6/recent/ticker-posts

Job Intellifluence kena reject.. Kena usaha lagi!

job kena reject, intellifluence, fashion and beauty, home and garden, lifestyle blogger, food blogger,

Job Intellifluence kena reject.. Kena usaha lagi! Hai.. Terasa nak share dengan korang story pasal job intellifluence lagi.. kali ni bad news sikit sebab kena reject. haha. Terkadang dengan rejection tu lah boleh buat kita bangkit lagi.. Jangan jatuh terus.. Bukan senang nak senang. kan?


job kena reject, intellifluence, fashion and beauty, home and garden, lifestyle blogger, food blogger,

Setakat sekarang ni busyra dah apply 8 job di Intellifluence.. macam mana korang tengok gambar diatas..

  • 3 completed (which is job yang dah settle payment)
  • 2 send application (dah submit proposal, belum diterima oleh brand)
  • 2 waitlisted (dah submit proposal tapi kena tunggu turn sebab ramai yang mohon)
  • 1 archived by brand (dah submit proposal dan ditolak oleh brand)


Okay, dalam entri kali ni busyra nak story pasal job yang ditolak oleh brand.. Masa busyra submit proposal, busyra kena "join waitlist" .. thats mean job tu dah ramai blogger apply.. Kalau kita nak jugak, boleh je cuma kena sabar menunggu resultnya.. 


  • 22 Ogos 2021 (9.20 malam) - Busyra apply kempen tersebut.. Kempen yang berkaitan dengan beauty & fashion bloggers
  • 27 Ogos 2021 (3.26 pagi) - Brand hantar mesej cakap "Application Declined".. 


Busyra tak pernah anggap rejection sesuatu perkara yang teruk.. Just chill baru sekali kena reject tak kan terus nak monyok satu hari.. Cuma kaji diri sendiri dulu, maksud busyra itu bermakna content blog busyra tak sesuai dengan beauty.. Halakan sesuatu kearah positif! Bermakna busyra lepas ni kena banyak kan content berkaitan beauty. Itu je solution nya.. Rajin dan terus rajin up entri.


Ingat tau! rejection bukan sesuatu yang perlu disesalkan selamanya.. Busyra bercakap bukan dari sudut job ni je.. Untuk random things. Tak kisah la kena reject dengan apa sekali pun.. terus bangkit dan semangat!


Post a Comment

15 Comments

  1. hebat ni..kita dapat 1 tu pun bayaran ciput..haha

    ReplyDelete
  2. Akak pun kena reject yang ni. Solitaire dapat pulak.

    Akak lagila, memang takde reviews produk kecantikan. Just try je apply, sekali kena reject. 🤭

    ReplyDelete
  3. kena reject xpe.. jgn give up.. usaha lagi!

    ReplyDelete
  4. Betul tu . InsyaAllah ada rezeki . Kena usaha dan usaha

    ReplyDelete
  5. Hari ini yang kena tolak satu, esok lusa yang diterima sepuluh. Tak ada siapa yang tahukan. Terus bersemangat cari rezeki kerana Allah. Busyra boleh.

    ReplyDelete
  6. Bagusnya sangat optimistic! Lepasni saya pun kena tukar mind set macam ni jugak 😃

    ReplyDelete
  7. Teruskan sikap positif macam ni. Good job Busyra!

    ReplyDelete
  8. Jangan sedih. Cuba untuk campaign yang lain mana tahu rezeki tempat lain pulak. Moga ada rezeki untuk campaign yang lain. Aaminn...

    ReplyDelete
  9. Saya takde kena reject, tapi kena archived tu ada lah hahaha. Expired pun adoooo. Tapi takpe, cuba lagi kan. Jangan putus asa gituuu ;)

    ReplyDelete
  10. Jangan give up. Mungkin ada rezeki yang lebh baik.

    ReplyDelete
  11. Keep it up Busyra. Dont give up. Cuba lagi tau!!

    ReplyDelete
  12. Tak pernah apply lg pun job kt sini. Huhu.. harap lps ni tak give up

    ReplyDelete
  13. Tak pernah lagi kena reject, kena achieve je

    ReplyDelete
  14. ye busyra pun tulis archived..

    ia lebih kepada reject. sebab di bahagian chat, brand tulis "Application Declined"

    ReplyDelete