Ticker

6/recent/ticker-posts

Self Reward iPad 8th Generation | Semangat Berblogging!

iPad 8th Generation, wifi cellular, iPad Air, iPad Pro, Self reward, beli di apple education murah, apple switch, machines,

Self Reward iPad 8th Generation | Semangat Berblogging! | Hai koranggg.. so excited nak story untuk entri kali ni.. as u can see the title, yeahhh finally i got my iPad! Penantian selama sebulan berakhir pada tarikh birthday busyra pada 23 Ogos 2021.. why busyra decide nak beli iPad? kenapa tunggu sampai sebulan? 


Busyra order pada 28 Julai 2021 dan estimated sampai pada 27 Ogos 2021.. sebab tu busyra terkejut bila hari birthday busyra tu ada posmen call nak hantar barang atas nama takiyudin.. kenapa nama ayah? sebab shipping ni dari Singapore.. guna surname. busyra ingat barang ubat ayah sebab dia pun ada order2 ni.. langsung tak expect iPad dah sampai. Ayah pun ambil barang tu thennn bila tengok ahhh from Singaporeee! hehe


iPad 8th Generation, wifi cellular, iPad Air, iPad Pro, Self reward, beli di apple education murah, apple switch, machines,

Dorang ni macam tau tau pulak my birthday.. Alhamdulillah. sampai 4 hari lebih awal. Siapa tak excited kan bila barang kita nak dah sampai.. macam biasa la kena setting dulu semua.. create apple id.. sebab busyra bukan pengguna iphone sebelumnya.. Kemudian install apps apa yang patut like telegram, whatsapp, youtube, chrome, facebook and shopee, of course!.. 


iPad 8th Generation, wifi cellular, iPad Air, iPad Pro, Self reward, beli di apple education murah, apple switch, machines,

Busyra beli iPad 8th generation 10.2 inch Wi-Fi 128 - gold.. kenapa tak ambil Wi-Fi + Cellular? maksudnya boleh add simcard.. rasa membazir sebab bukan nak guna untuk call pun and plus harga untuk cellular lagi mahal.. Dalam box ni korang akan dapat sekali dengan charger (cable + adapter).


Kenapa tak beli iPad Air? jawapannya adalah mahal walhalnya benda yang sama je dalam tu.. lebih kurang. before beli busyra tengok youtube dulu, survey orang unboxing.. banyak yang suggestkan 8th generation untuk student ataupun kerja.. yang pasti harga dia murah dari yang lain.


iPad 8th Generation, wifi cellular, iPad Air, iPad Pro, Self reward, beli di apple education murah, apple switch, machines,

Kenapa busyra beli iPad? semestinya untuk blog! busyra rasa sangat mudah nak blogwalking ataupun update. kat mana mana boleh.. tak ada masalah. sekarang pun busyra taip entri ni guna this iPad.. uhhhh sooo mudah. busyra dapat side income banyak datang dari blog, why not busyra laburkan sikit duit untuk dia.. hehe. Selain dari blog, sangat mudah untuk tulis notes seharian.. lagi satu busyra nak belajar buat illustration guna iPad. Pencil nya busyra baru order semalam.. InshaAllah dalam minggu depan sampai.. beli dari tempat yang sama, apple education.


Harganya busyra tak mention disini, korang boleh ke website Apple Education.. dekat sana boleh dapat harga murah dari biasa kalau kita beli di switch atau machines. eh lupa nak cakap yang iPad 8th generation ni ada 3 colors. Space Grey, Silver, and Gold.. Korang boleh add engraving (tulis nama di belakang iPad) . tapi busyra tak nak sebab tak suka.. hehe. Jangan risau kalau tambah nama tu tak ambil masa lama pun.. sama je tetap sebulan proses penghantaran.. 

 

iPad 8th Generation, wifi cellular, iPad Air, iPad Pro, Self reward, beli di apple education murah, apple switch, machines,

Dah mudah nak update blog ni, tak dak alasan untuk tak update kan? hehe. Korang yang ada hasrat nak beli iPad jugak, beli la 8th generation. recommended! tapi if ada duit lebih nak beli yang Air or Pro pun tak ada masalah.. ikut pada kemampuan masing-masing.. 


Okay, jumpa lagi next post!


Post a Comment

17 Comments

  1. Lawanya ipad busyra . Colour pun soft2 je . Terbekenan pulak kt mata ccl ni . Lepas ni semangat lagi nak update blog

    ReplyDelete
  2. Wahh bestnya dapat beli ipad 8th generation. Mudah nak buat kerja kan sebab mudah nak bawak kemana mana. why not sesekali melabur untuk kerja. Pelaburan yang bagus untuk jangka masa panjang. Saya punya ipad air 2014 pun masih bagus lagi performance dia.

    ReplyDelete
  3. tahniah busyra. cantik ipad tu. dah check hrga, ok jgk..

    ReplyDelete
  4. Ala cemburu ni. Akak pun dah aim yang ni jugak. Cuma still berkira². Hehe...

    ReplyDelete
  5. cantiknyaaa!! elok melabur utk blog kan.. sbb dpt duit pon dr blog..
    bestnya! lg senang nk update blog.. kalo guna laptop ni mcm leceh skit.. huu

    ReplyDelete
  6. berbaloi beli ipad! erin beli yang Air. best gila! busyra try la tengok digital planning. ya Allah best hahaah

    erin | littlesipsoftea.com

    ReplyDelete
  7. Wahhh bestnyaaaa. Tahniahh. Makin bersemangat blogging!

    ReplyDelete
  8. Semoga terus success dan lebih mudah untuk berblog di mana sahaja. Aamiin.

    ReplyDelete
  9. tahniah!
    inspirasi betullah. semoga terus berjaya dalam dunia blogging!

    ^_^

    ReplyDelete
  10. Antara item yang akak nak beli nanti. Tengah kumpul duit gak ni.Senang nak berblog.Hi3.

    ReplyDelete
  11. Tahniah busyra, dah dapat iPad idaman. Thanks for sharing. Semoga lebih sukses dalam blogging

    ReplyDelete
  12. Tengah aim jugakk tapi tak cukup duit lagi hehehe, bestttt sebab product apple tak lag, tapi mahei la -,-

    ReplyDelete
  13. Wow haha.. bagus dpt beli. Usaha dr kerja keras design dan lain2.. good job

    ReplyDelete
  14. Sama lah tgh aim nk beli. Best update guna ipad mil hehehe walaupun dia punya dh lama. Harga boleh thn 1k lebih. Cantik warna ni

    ReplyDelete
  15. Menariknyaaa.. Best lah dapat reward diri camtuu.. Nice one!! Sy tetiba bersemangat jugakkkkk... Hoho

    ReplyDelete