Sedap Betul Origina Coffee Latte by Remy Ishak

Origina Coffee Latte by Remy Ishak, Tamar Milk, Origina Teh Tarik, Susu Origina Remy Ishak, khasiat minum susu,

Origina Coffee Latte by Remy Ishak | Lately ni busyra agak letih dengan apa yang dah jadi, sebab tu la busyra agak lama tak update blog.. Masa yang ada tersangatlah terhad. Nanti ada masa busyra akan story dengan korang semua.. First time rasa Origina Coffe Latte by Remy Ishak. Sebelum ni pernah rasa flavor kurma, teh tarik, dan coklat je..


Origina Coffee Latte by Remy Ishak, Tamar Milk, Origina Teh Tarik, Susu Origina Remy Ishak, khasiat minum susu,


Susu Origina memang kena dengan tekak sebab rasa pekat tapi for sure tak manis sangat.. Flavor Teh tarik dia rasa padu!.. Pagi tadi busyra ke 7e dan ternampak flavor Coffee Latte, terus grab.. tambah pulak tuan punya blog ni memang peminat coffee kan.. haha, tak mungkin dilepaskan peluang itu! 


Origina Coffee Latte by Remy Ishak, Tamar Milk, Origina Teh Tarik, Susu Origina Remy Ishak, khasiat minum susu,


Coffee Latte dan Strawberry antara flavor terbaru dari Origina.. Harga 1 pek ni dalam RM3.50.. Minum time sejuk-sejuk memang layannn. Kalau tanya busyra akan repeat tak lagi nanti? yes! Bukan sebab peminat remy tapi sebab sedap!.. cuma agak mahal harganya tapi boleh tutup mata lah sebab kesedapan dia tu..


Origina Coffee Latte by Remy Ishak, Tamar Milk, Origina Teh Tarik, Susu Origina Remy Ishak, khasiat minum susu,


Sedikit perkongsian/ ilmu dari wikipedia


Latte atau Caffè latte (Bahasa Italia yang artinya kopi susu) adalah espresso atau kopi yang dicampur dengan susu dan memiliki lapisan buih yang nipis di bahagian atasnya. Di Amerika Syarikat kombinasi latte terdiri dari sepertiga espresso dan dua pertiga susu panas, sehingga lebih terasa susunya berbanding cappuccino. Minuman ini pertama kali ditemukan di Italia pada akhir 1950 oleh Lino Meiorin. Ia merupakan pemilik dari sebuah cafe dan merupakan barista pertama dari Italia.


Korang! busyra nak share sikit ni, for those yang nak baiki kerosakan iPhone, boleh ke  https://chamo.my di Seri Kembangan. Untuk maklumat lanjut, berikut adalah details Chamo: 

017-282 8089

118-1, Jalan PUJ 3/2, Taman Puncak Jalil, 43300 Seri Kembangan, Selangor


6 Comments

  1. Nanti nak try. Selalunya kalau coffee akak suka bila ianya sejuk.

    ReplyDelete
  2. dah cuba memang sedap dan tak terlalu manis

    ReplyDelete
  3. wahhh.. macam sedap je tuu.. macam nak try yang latte lahh... k.sha strawberry tak berapa masukk

    ReplyDelete
  4. Ohh Remy Ishak pun ada jual kopi ye. Baru tahu. Menarik juga produk kopi Remy Ishak ni.

    ReplyDelete
  5. Sejak jd laki org terus tak berlakon tiba2 keluaq kopi hehehe

    ReplyDelete
Post a Comment
Previous Post Next Post