Kitsui Korean White Skincare Halal untuk kulit yang lebih cerah, bersih, licin dan sihat. Sesuai untuk kulit kering & sensitif.

Kitsui Korean White Skincare,  kulit yang lebih cerah dan bersih, Sesuai untuk kulit kering & sensitif, halal skincare,

Kitsui Korean White Skincare Halal untuk kulit yang lebih cerah, bersih, licin dan sihat. Sesuai untuk kulit kering & sensitif | Hai korang.. lama rasanya busyra tak share tentang kecantikan.. Jadi harini ada kesempatan nak bagitau korang satu skincare yang busyra dah cuba dalam masa seminggu.. So far resultnya alhamdulillah, busyra suka! Apa saja yang busyra pernah cuba tak kisah lah bab tempat makan ke makeup ke skincare sekalipun, busyra tak kan pernah lupa korang.. wajib kongsi bersama! hahhh gituww.. hehe


Selalunya apa-apa produk yang busyra pakai dalam masa seminggu, if tak sesuai dengan kulit muka mesti rasa tak selesa.. tapi dengan KITSUI ni rasa kulit segar je.. yes! produk yang busyra maksudkan adalah Kitsui Korean White Skincare Halal! For those yang baru dengar brand ni, teruskan baca penulisan busyra tau sebab tak kan menyesal.. korang yang alami kulit kering dan sensitif lagilah kena ambil tahu.. benda baik untuk kulit jangan persiakan.. hehehe.. Produk ini boleh dikatakan skincare cerah dengan cara pemakaian yang betul dan teratur ia boleh membuatkan kulit wajah cerah, sihat , bersih dan licin.. 


Semua produk KITSUI SKINCARE adalah dijamin HALAL, bebas dari Alcohol  dan hanya menggunakan ESSENTIAL OIL sebagai pewangi semulajadi.


Kitsui Korean White Skincare,  kulit yang lebih cerah dan bersih, Sesuai untuk kulit kering & sensitif, halal skincare,


Kitsui Korean White Skincare,  kulit yang lebih cerah dan bersih, Sesuai untuk kulit kering & sensitif, halal skincare,

Bebas dari bahan berbahaya :
 
- sumber haiwan 
- pewarna tiruan
- paraben
- bahan toksin  
- sulfat 
- perfume
- paraffin 
- silicone


Kitsui Korean White Skincare,  kulit yang lebih cerah dan bersih, Sesuai untuk kulit kering & sensitif, halal skincare,


Korean White Skincare Kitsui ada 2 jenis.. untuk Acne & Oily Skin dan Dry & Normal Skin.. Busyra try yang normal skin punya!  dalam 1 set tu ada 4 produk iaitu Korean White Cleansing Gel, Korean White Toning Lotion, Korean White Moisturizer dan Korean White Essence Serum. 



Korean White Cleansing Gel

Kitsui Korean White Skincare,  kulit yang lebih cerah dan bersih, Sesuai untuk kulit kering & sensitif, halal skincare,


Bahan-bahan:

Niacinamide (Vitamin B3) - Mencerahkan kulit, membantu kulit kekal lembab dan bebas kemerahan
Coenzyme Q10 - Memperlambatkan timbulnya tanda-tanda penuaan
Vitamin E - Meningkatkan penghidratan kulit

Kelebihan:

- Membersihkan kulit tanpa menyebabkan kulit menjadi kering
- Mencegah tanda-tanda penuaan kulit
- Mencerahkan dan membersihkan kulit
- Membantu meneutralkan radikal berbahaya yang merupakan salah satu sebab utama penuaan
- Menghalang kulit daripada kendur dan berkedut
- Melembapkan dan melicinkan kulit


Korean White Toning Lotion

Kitsui Korean White Skincare,  kulit yang lebih cerah dan bersih, Sesuai untuk kulit kering & sensitif, halal skincare,

Bahan-bahan:

Galactomyces (Rice Water) - Membantu mengurangkan saiz liang pori dan mencerahkan kulit
Coenzyme Q10 - Menegangkan dan menganjalkan kulit
Rosemary - Membantu mengurangkan pigmentasi, memperbaiki tona kulit

Kelebihan:

- Meningkatkan penghidratan kulit
- Membersihkan liang pori yang kotor
- Mencerahkan kulit
- Pengurangan kadar whitehead dan blackhead
- Melembapkan kulit dan menghalang sel kulit yang menyebabkan kedutan
- Mengembalikan keseimbangan kelembapan semulajadi kulit


Korean White Moisturizer

Kitsui Korean White Skincare,  kulit yang lebih cerah dan bersih, Sesuai untuk kulit kering & sensitif, halal skincare,

Bahan-bahan:

Niacinamide (Vitamin B3) - Mencerahkan, melembapkan dan menghaluskan kulit
Coenzyme Q10 - Melambatkan tanda-tanda penuaan, bintik hitam, garis halus dan kedutan
Hyaluronic Acid - Mengurangkan masalah kulit kusam dan warna kulit tidak sekata

Kelebihan:

- Mengurangkan rasa kekeringan
- Membantu melembapkan kulit dan menghalang sel kulit mati dari mengumpul di permukaan kulit yang menyebabkan kedutan
- Mencerahkan kulit
- Mengembalikan keseimbangan kelembapan semulajadi kulit
- Mengangkat kotoran dari liang-liang pori muka
- Pengurangan kadar whitehead dan blackhead


Korean White Essence Serum

Kitsui Korean White Skincare,  kulit yang lebih cerah dan bersih, Sesuai untuk kulit kering & sensitif, halal skincare,

Bahan-bahan:

Niacinamide (Vitamin B3) - Mecerahkan kulit dan mengurangkan bekas parut
Rosemary - Vitamin C yang tinggi menjadikan kulit kelihatan lebih bersih dan cerah
Coenzyme Q10 - Menjadikan kulit tegang, sihat dan licin

Kelebihan:

- Merawat parut dan tanda-tanda bintik hitam
- Menjadikan kulit lebih bersih dan licin
- Mencerahkan kulit
- Memperbaiki masalah kulit wajah
- Tekstur yang lebih ringan sehingga mudah menyerap ke kulit
- Kandungan konsentrat bahan aktif


Kitsui Korean White Skincare,  kulit yang lebih cerah dan bersih, Sesuai untuk kulit kering & sensitif, halal skincare,

Jadi jom lah korang cuba skincare korea (Kbeauty) ni! Kalau korang pakai secara konsisten, inshaAllah kulit cerah sekata. Macam mana nak dapatkan skincare halal korea ni? follow info dibawah guys!


Kitsui Korean White Skincare,  kulit yang lebih cerah dan bersih, Sesuai untuk kulit kering & sensitif, halal skincare,

Kitsui, Cantik Semulajadi !

Grab your KITSUI now at the pharmacist near you !

Enjoy 10% Off with no min. spend with any purchase of KITSUI Skincare at Kitsui’s Official Website or Shopee today using CODE ‘ KITSKIN ‘ !

Kitsui Website : https://kitsui.com.my/

Kitsui Official Shopee Mall : https://shopee.com.my/kitsui.my.hq

Kitsui Official Instagram : https://instagram.com/kitsuimalaysia

Kitsui Skincare Official Instagram : https://instagram.com/kitsuiskincaremy



3 Comments

  1. Bagus ada halal cert kan..Confident bila kita nak pakai.
    Boleh la Aini cuba brand ni nanti..Tunggu yang lama habis dulu..hehe

    ReplyDelete
  2. Halal tidak hanya pada apa yang kita makan dan minum kan, apa yang kita guna untuk kesihatan dan kecantikkan pun mesti ada status halalnya. Boleh terjah lah. nak tengok-tengok.

    ReplyDelete
  3. Menarik produk kitsui ni. Sekarang dah macam macam keluar K-Produk kan. Yang penting halal dann serasi dengan kulit.

    ReplyDelete
Post a Comment
Previous Post Next Post