Kopi terbaik di cafe area utara - Aroma yang berbeza

Monday, June 24, 2024

Hai semua..

Bagi penggemar kopi, entri ni khas buat korangg! Tapi yang stay area utara je la. Owner blog pun memang minat kopi kan.. Jadi kalau korang masuk blog ni memang sentiasa akan bau kopi lah ye.. haha. Tau tak apa yang bestnya bila dapat rasa di pelbagai jenis cafe?

coffee lover, coffee sedap di alor setar, cafe di sungai petani,

yang bestnya bilamana kita dapat bau aroma kopi yang berbeza-beza.. Ada yang strong dan ada yang light.. Ada juga yang creamy dan ada juga yang pahit.. Macam-macam rasanya. 

Buat aku aroma kopi sangat menenangkan.. Lain orang lain ketenangannya.. Macam kawan aku, dia suka nescafe.. ada juga yang lain suka kan matcha.. Korang pula??

coffee lover, coffee sedap di alor setar, cafe di sungai petani,

BACA SINI: 10 CAFE MENARIK DI ALOR SETAR KEDAH

coffee lover, coffee sedap di alor setar, cafe di sungai petani,

Nantikan part 2 ;)

7 comments

  1. suka kopi. baunya indah. tak dapat nak terangkan, tapi rasa lega. tenang ~ cuma sekarang 'cuti' dari minum kopi dulu. hehehe

    ReplyDelete
  2. akak pun sekarang dah suka kopi... dlu x suka.. skrg dah boleh telan.. dan dah boleh pilih2 dah :D

    ReplyDelete
  3. adoiyai dah laa kak ana singgah tengahari rembang ke sini, nampak pulak kopi ais pekat memikat tu... nyaman jer hehe :)

    ReplyDelete
  4. Samaaa kak. Saya pun penggemar kopi sangaaat. Di jakarta pun kafe kopi tak terhitung juga. Malah ada 1 kawasan, di mana kafe kopi berderet tiap meter, dengan konsep masing2.

    Saya sendiri suka kopi dengan jenis arabica. Kopi Gayo, kopi Papua, kopi sidikalang, kopi luwak, semua sedap 👍

    ReplyDelete
  5. Coffee addict jugak, tapi minum semua je pun. Bau coffee ni kan, memang lain macam aura nya.

    ReplyDelete
  6. Tak boleh minum kopi, so tak faham kenapa orang suka minum kopi. Hehehe

    ReplyDelete