Ticker

6/recent/ticker-posts

Pemilihan warna tudung beri kesan pada seri wajah

Hai!

*maaf tudung tak iron. hahaha. belit2 sudahhh.. mata bengkak sebab sekarang dah pukul 3 pagi. seriously, aku tak boleh nak lelap mata. so buka lappy update blog. okay! betul ke topik aku tu? yes! korang kena plus wajib percaya. nak tambah seri wajah selain korang dah makeup cantik2 letak blusher, letak mascara letak semua lah. last! korang kena pandai pilih warna tudung. sebab warna tudung ni mempengaruhi seri wajah tau. aku sendiri pun kalau salah pilih warna tudung, wajah jadi kusam tak bermaya. tapi kalau hari warna tudung kena dengan muka ni, nampak cantik berseri gitu. hahaha. puji sendiri!

nilah wajah aku lepas try pelbagai jenis warna tudung. sebenarnya banyak lagi warna dah aku try dan snap pic. tapi yang lain semau kelaut. haha.. aku memang tak sesuai pakai warna gelap. macam dark blue. dark green. btw kalau korang nak tips pemilihan tudung, di entri aku yang lepas ada pasal tips ni >> Tips pemilihan warna tudung berdasarkan warna kulit

so, korang macam mana dalam pemilihan warna tudung? ke korang tak kisah? ataupun korang suka tudung berbunga/bercorak? share la sini :) 


Post a Comment

10 Comments

  1. HIHI..BRU TAU SBLM NI MEN BEDAL JAK

    ReplyDelete
  2. Saya tak pakai tudung tapi saya baca ni sampai habis sebab kesian awak teruk2 pukul 3 pagi pakai tudung.

    Entry akan datang pun saya baca. Tak kesahlah, masa tu awak oakai tudung ke tak,

    ReplyDelete
  3. Mai sendiri tak pasti kulit mai ni kategori apa, kelabu semacam je, Hahahaha. Kalau tudung prefer plain je, corak2 ni bahaya, kalau salah pilih nampak berumur, hewhewhew. Warna mai suka hitam, kuning, peach, ramai puji kaler ni match dgn mai, yg lain pakai je ikut dan, jarangla nak matching dengan baju, malas. hahaha.

    Busyra mesti peminat kaler pastel kan, tgk semua tudung busyra cecomel je kalernya.

    ReplyDelete
  4. awk putih senang nak pakai pape pon. kite ni kulit gelap sikit, memang ssh sikit nak pilih color tudung. nak2 kalau tudung color terang2

    ReplyDelete
  5. yui rasa yui sesuai dgn warna lembut/pastel. sbb muka yui grang. hahaha

    ReplyDelete
  6. yup betul, pemilihan waran tudung kdg2 akan buat wajah kita jd lain, mcm sy tak sesuai pki warna hitam, nmpk lg gelap

    ReplyDelete
  7. sekarang selera sy da bertukar..hehehe lebih suka yang bercorak n colourfull hehehe

    ReplyDelete
  8. Kalau baju plain tudung bercorak...kalau baju dah meriah tudung seminimum mungkin..hihi..tulah selalu kak PC buat..kadang pada pandangan kita tak ok...tapi pada pandangan orang ok sangat dan sebaliknya...

    ReplyDelete
  9. Akak ni kurang pandai dalam pemilihan warna tudung. Lagi2 yang tudung ada pelbagai corak dan warna.

    Selalunya akak guna saja mana yang nampak ala-ala sama dengan pakaian.

    Kalau tak rajin, akak akan guna tudung warna kelabu. Selesai masalah. Heh :D

    ReplyDelete
  10. Siqah lebih suka tudung plain. Tudung berbunga adalah jugak kalau dah berkenan sangat tu. Lagipun sekarang tudung printed tengah in kan :) yang paling siqah suka material chiffon :)

    ReplyDelete