Ticker

6/recent/ticker-posts

Drama Love Elsa - Episod 1-24 Astro Ria

drama love elsa, love elsa astro ria, drama arahan micheal ang, zul ariffin, uyaina arshad,

Drama Love Elsa - Episod 1-24 Astro Ria | Busyra jarang post drama dalam blog tapi untuk kali ni rasa tertarik pulak kisah drama arahan Micheal Ang. Dibintangi oleh Zul Ariffin, Uyaina Arshad dan Neera Azizi. Siri drama ni ditayangkan di Astro Ria bermula 15 Jun 2021 menggantikan Rindu Awak Separuh Nyawa. Sekarang dah episod 3, jadi siapa yang belum start tu boleh la tengok bosan-bosan dekat rumah.


Pelakon Love Elsa

Zul Ariffin sebagai Ridza Kim

Uyaina Arshad sebagai Ammara

Zeera Azizi sebagai Sofea

Ramona Zamzam sebagai Ramona

Mona Allen sebagai Madam Qistina

Badrul Muhayat sebagai Elyas

Ku Faridah sebagai Nenek Ammara

Nasz Sally sebagai Habsah

Iman Suhana sebagai Hamidah

Azhar Amir sebagai Tuan Elias

Ikhram Juhari sebagai Imran

Riz Amin sebagai Kamarul

Mustapha Kamal sebagai Wahid

Nina Juren sebagai Mak Ammara


drama love elsa, love elsa astro ria, drama arahan micheal ang, zul ariffin, uyaina arshad,


Sinopsis Love Elsa

Kisah Ammara, seorang gadis yang mempunyai kelebihan untuk mengembara ke masa silam orang yang disentuhnya. Kesannya Ammara akan jatuh sakit selepas berlaku sentuhan. Disebabkan penyakit misteri ni, ayahnya menempatkan Ammara di satu kawasan yang dikawal ketat keselamatannya. Ammara kemurungan hidup seorang diri selepas ibunya meninggal dan disisihkan oleh ayahnya sendiri.


Kemunculan Ridza Kim yang berpindah bersebelahan rumahnya, mengubah hidup Ammara. Tanpa sengaja Ammara tersentuh Ridza Kim dan melihat masa silam lelaki itu. 


Ammara menggunakan kelebihannya untuk membantu menyelesaikan kes pembunuhan keluarga Ridza Kim dan lahirnya perasaan cinta.


Korang yang tak sempat tengok drama ni di tv, boleh terus ke Youtube Astro Gempak



Post a Comment

1 Comments

  1. CCL terjebak jugak dengan drama ni . Sebab ada zul ariffin . Heheh

    ReplyDelete