Ticker

6/recent/ticker-posts

Burnt Cheesecake Tak Manis Resepi Khairulaming

resepi burnt cheesecake khairulaming, burnt cheesecake tak manis, resepi khairulaming,

Burnt Cheesecake Tak Manis Resepi Khairulaming | Hai korang! dekat 2 bulan busyra beli barang kek..  tapi buatnya tak. Rajin membeli je.. Kemarin ada la sikit kerajinan tu. hehe. Terhasil lah Burnt Cheese Cake yang super sedappp!. perasan sendiri tak salah kan? haha! nasib lah resepi dia mudah je.


resepi burnt cheesecake khairulaming, burnt cheesecake tak manis, resepi khairulaming,


Bahan-bahan:

250g cream cheese

1/2 cawan gula

1 kotak kecil whipping cream

2 biji telur

1 biji kuning telur

1 sudu kecil esen vanila

2 sudu tepung gandum

Sedikit garam


resepi burnt cheesecake khairulaming, burnt cheesecake tak manis, resepi khairulaming,

Cara Penyediaan:

1. Masukkan semua bahan dalam blender dan blend je. (tipsnya jangan blend banyak kali tau, cukuplah dalam 2 kali)

2. Nak letak dalam bekas apa tu terpulang pada korang. (busyra letak dalam bekas cupcake sebab senang tak perlu dah nak potong.

3. Bakar dalam suhu 180c selama 20 minit. Siap!

4. Lepas keluarkan dari oven, biarkan sejuk sekejap dan simpan dalam peti sejuk.. layannn makan sambil buat kerja! 

**resepi ni dapat 10 bekas cupcakes besar macam tu.


resepi burnt cheesecake khairulaming, burnt cheesecake tak manis, resepi khairulaming,
p/s: cantik kan model sy.. haha! abaikan meja yang serabut tu, sebab kami tengah kemas bilik. hehe

Selamat Mencuba!


Post a Comment

14 Comments

  1. Senangnyaaa ingatkan susah nak buat burnt cheesecake ni. Kalau ada baahn dan rajin pasti menjadi hehe

    ReplyDelete
  2. Sedapnya burnt cheese, pandai buat dalam bekas asing-asing macam tu, pernah makan sekali ja masa try makan pasta panas kat kedai.

    ReplyDelete
  3. Dah lama nak cuba, tapi asyik tergendala je.

    ReplyDelete
  4. Sama lah kita kak, takde kerajinan >.< Barangnya dah ada tapii tak buat buat padahal senang aje cara buatnyaaa kannn heheheh

    ReplyDelete
  5. Menariknya buat dalam cup. Senang nak makan. Tak pernah cuba buat. Bahan bahan sikit dan nampak mudah nak buat tu. Tahniah hasilnya menjadi. Nanti bolehlah pos sini sikit :p

    ReplyDelete
  6. Hahaha kelakar model. Menjadi. Nampak very smooth cheesecake tu

    ReplyDelete
  7. Macam nak cuba sementara tengah cuti sem ni hehe

    ReplyDelete
  8. samalah..rajin membeli bahan tapi malas nak membuat.
    agak2 kalau bakar dalam air fryer je boleh tak?? nak alihkan oven tu lagi satu hal

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye boleh je awak.. sama je .. sy dh try guna air fryer pun jd!

      Delete
  9. Ada sdh resipi tp hrmmm 😂 tunggu 'kerajinan' dtg

    ReplyDelete