Sulb Cafe Simpang Kuala Alor Setar cantik sangat!

cafe cantik alor setar, sulb cafe simpang kuala alor setar, smoked salmon, cafe best di kedah,

Sulb Cafe Simpang Kuala Alor Setar cantik sangat! | Hai korang.. minggu lepas busyra ke Sulb Cafe Alor Setar.. disebabkan naik dekat timeline facebook nampak cantik sangat cafenya.. So moh ler kita ke sana. tengok sikit betul ke orang cakap cantik. 

haaaa mood tengah rajin nak menaip ni jangan di sia-siakan.. hahaha

Firstly nak cakap, bila busyra guna waze 3 kali pusing jugak la cari cafe ni walhalnya cafe dia corner lot je pun tapi kenapa yang susah sangat nak cari.. rupanya dia tingkat 1.. memang tak nampak kalau korang just pusing macam tu ja. 10 kali round pun belum tentu jumpa. haha

cafe cantik alor setar, sulb cafe simpang kuala alor setar, smoked salmon, cafe best di kedah,


Bila masuk cafe dia memang wauuu! nampak tempat have-have gituu. cantik dan nampak rare lain dari yang lain.. suasana dia sangat best kalau korang nak bawak laptop, lepak minum, chill.. sesuai sangat! ada pulak dengan ranting kayu tu aishhhh cantik sangat.. 

cafe cantik alor setar, sulb cafe simpang kuala alor setar, smoked salmon, cafe best di kedah,

Sesampai ja, terus kena order dekat cashier.. sistem macam ni bagi busyra boleh mengurangkan lagi pekerja.. tapi its okay la kalau itu konsep dorang kan.. tak la penat sebab customer sendiri yang kena beratur, order siap-siap before duduk..

Pemilihan warna biru ni memang lawa gila!  tiber komen kod warna pulak. hahaha..

cafe cantik alor setar, sulb cafe simpang kuala alor setar, smoked salmon, cafe best di kedah,

Inilah view dari meja tempat busyra duduk.. macam kedai tak siap tapi cantikkkk. memang tenang sangat tengok pokok-pokok disini. dengan pencahayaan terang ambil gambar memang on pointssss.

cafe cantik alor setar, sulb cafe simpang kuala alor setar, smoked salmon, cafe best di kedah,

cafe cantik alor setar, sulb cafe simpang kuala alor setar, smoked salmon, cafe best di kedah,

So far bagi busyra tak ada la tunggu lama sangat makanan selepas order.. dengan keadaan orang ramai macam tu cepat jugak lah. Korang kan kalau ke cafe jangan expect makanan murah dan setimpal dengan kuantitinya.. hehe


Pollo a la crema (RM28.00)
cafe cantik alor setar, sulb cafe simpang kuala alor setar, smoked salmon, cafe best di kedah,

Menggunakan chicken breast & cream sauce.. rasa semestinya lemak berkrim.. hehehe. yang mana nak musnahkan diet haaa boleh try.. menu ni memang sedap! tapi cepat muak.. korang tak boleh campur minum air yang bersusu.. Busyra dah tersalah order air, sepatutnya kena match kan dengan air lemon.. baru kena!

Rating: 4/5🌟

Salmone Alfredo (RM28.00)
cafe cantik alor setar, sulb cafe simpang kuala alor setar, smoked salmon, cafe best di kedah,

Ini kawan busyra punya order.. busyra tak makan smoked salmon.. cuma busyra ada rasa linguine dia (agak sedikit plain) rasa lemak-lemak tu ada.. cuma tak betul-betul wow! Dorang menggunakan sos alfredo.. busyra pun tak tau actually apa benda ni.. baru lepas research.. hehehe. gabungan sos cream sauce & garlic parmesan.. patutlah rasa cheese..

Rating: 3/5🌟

Tengok tu busyra order air salted caramel latte.. memang muak ler kan.. time order ni memang betul lapar so main order je ikut sedap mulut.. hehe

cafe cantik alor setar, sulb cafe simpang kuala alor setar, smoked salmon, cafe best di kedah,

Baca Ini: Nasi Daun Pisang di BananaBro Alor Setar


Waktu Operasi: Buka setiap hari (bergantung pada perubahan semasa) 4:00 p.m - 11.00 p.m

Alamat: 66 & 67, 2nd Floor, Pekan Simpang Kuala, 05400 Alor Setar, Kedah

8 Comments

  1. Cantiknyaaaaa dalam cafe tu. makanan pun nampak sedap

    ReplyDelete
  2. Betul la cafe dia standard have have..

    ReplyDelete
  3. So aesthetic cafe ni. Ruang luas, makanan pun nampak sedap. Yang suka bergambar mesti suka datang sini.

    ReplyDelete
  4. terlioq la akak dik tengok makanan dia

    ReplyDelete
  5. memang cantik kafenya. kalau di KL pun sama, tempat macam ni akan sentiasa penuh

    ReplyDelete
  6. cantik view cafenya dan bersih.. tempting tgk

    ReplyDelete
Post a Comment
Previous Post Next Post