Sedap betul Nachos Chips di 105°c Coffee Haus Alor Setar

105°c Coffee Haus Alor Setar, cafe best di alor setar,

Sedap betul Nachos Chips di 105°c Coffee Haus Alor Setar | Hai korang, semalam aku ke cafe baru di Alor Setar. Dorang baru lancarkan pada 7 Jun 2022.. memang baru lagi lah.. Tempatnya senang juga nak cari tapi bab parking tu yang aku paling malas.. susah juga nak parking sebab tepi jalan.. tapi alhamdulillah masa aku sampai tu, memang kebetulan ada satu tempat kosong.. kalau tak mesti kena tawaf 10 kali.. hahaa 

105°c Coffee Haus Alor Setar, cafe best di alor setar,

Tengok dari luar pun dah cantik kan? apatah lagi masuk dalam. Cafe ni memang luas dan sangat selesa. suka juga tengok dekorasi dalam dan luar cafe.. pintu masuk dia yang rare tu.. macam nak masuk rumah orang kaya.. hahaha.. gituuu. Bukan makanan western je ada tapi dessert pun ada!.. cuma masa ni aku tak terasa nak makan kek.. tengok macam sedap.. time perut lapar kena order makanan berat.. kalau tak dia akan bunyi sepanjang jalan.. haha.


105°c Coffee Haus Alor Setar, cafe best di alor setar,

105°c Coffee Haus Alor Setar, cafe best di alor setar,

105°c Coffee Haus Alor Setar, cafe best di alor setar,

105°c Coffee Haus Alor Setar, cafe best di alor setar,

time to order!! macam biasa aglio olioooo tak tinggai la orang kedah kata.. haha.. wajib cuba dimana saja cafe yang baru pertama kali sampai.. kita kena survey aglio olio kat mana di kedah paling bommm.. hahaha

Shrimp Aglio Olio - RM24.00
105°c Coffee Haus Alor Setar, cafe best di alor setar,

Rasa dia sedap.. cuma tak macam aglio olio yang selalu kita makan (minyak + chili flakes).. rasa dia dah keluar dari rasa sebenar aglio olio. Ada udang 3 ekor dan bagi aku harganya agak mahal untuk portion macam tu. Dorang letak cheese dan kurang pedas untuk penggemar pedas macam aku..

Rating: 3.5/5🌟

Nachos Chips - RM22.90105°c Coffee Haus Alor Setar, cafe best di alor setar,

Nachos paling sedap aku penah rasa di Alor Setar.. nachos banyak, cheese pun banyak! kalau korang ke sini, wajib try menu ni! cuma satu je la, aku rasa kurang sesuai letak telur dengan nachos tu.. if dorang letak salad lagi okay rasanya.. lama-lama makan rasa muak jugak.. tak sesuai untuk sorang makan. pastikan nak order kena order berdua.. haha.

Rating: 4.5/5🌟


Truffle Spaghetti - RM26.00
105°c Coffee Haus Alor Setar, cafe best di alor setar,

Menu ni sangat tak kena dengan tekak aku.. rasanya pelik.. tak tau nak describe macam mana.. kurang rasa sikit dan rasa blackpepper yang banyak.. maybe lain orang lain taste nya.. dorang letak cheese dan tak ada isi sangat dalam spaghetti ni.. kosong..

Rating: 2.5/5🌟


105°c Coffee Haus Alor Setar, cafe best di alor setar,

bahagian belakang luar cafe ada banyak lagi tempat duduk. cuma time aku sampai tu memang betul-betul tengahari.. di luar sesuai untuk sebelah malam je, or maybe petang redup boleh lah..


Baca Ini: Makan Nasi Daun Pisang di BananaBro Alor Setar


Waktu Operasi: Buka setiap hari (bergantung pada perubahan semasa) 8:00 a.m - 12.00 a.m

Alamat:  642, Jalan Pintu Sepuluh, Kampung Lubok Peringgi, 05100 Alor Setar, Kedah

1 Comments

Post a Comment
Previous Post Next Post