Waffle Ais krim di Concubine Lane, Ipoh

Saturday, January 27, 2024

Concubine Lane Ipoh, Ais krim waffle,


Ipoh Perak antara tempat yang best selain Penang.. Aku ke Ipoh tahun lepas dan kami singgah banyak tempat menarik disana. Salah satunya adalah Concubine Lane.. Tempat ni macam street food. Tapi bukanlah makanan saja.. Baju dan aksesori pun ada.. Semuanya rare dan susah nak jumpa di tempat lain.. Kalau ada pun mesti lagi mahal.. Aku ada beli cincin aksesori rose gold RM20.. Kalau di Aman Central Kedah RM29 macam tu..


Concubine Lane Ipoh, Ais krim waffle,

Aku tertarik nak cuba sebab waffle dia unik.. Letak sekali ais krim. Memang confirm kenyang la.. Aku kongsi dengan kawan sebabnya memang besar.. Puas makan..

Concubine Lane Ipoh, Ais krim waffle,

Dorang ada sijil halal, InshaAllah.. Order dan bayar, baru dorang buatkan.. tengok lah tuuu cute kan waffle nya.. Even yang tu fake je. haha.. Serius best jalan-jalan Concubine Lane ni.. Macam-macam makanan ada.. Sampaikan tak tau nak beli yang mana.. Padahal nak rasa je, semua teringin..




Sambil makan waffle ni, boleh lah duduk dekat tepi stall. Dorang ada sediakan kerusi untuk customer duduk makan dulu.. Tapi tu pun kena ikut turn kalau ada orang lain jugak disitu.. Aku tak sempat nak ambil gambar sebab nak makan cepat-cepat, ais krim start cair..

Concubine Lane Ipoh, Ais krim waffle,

Sedap.. cuma agak manis dan bila makan banyak jadi muak.. Sebab tu lah kena kongsi dua orang.. Waffle tu memang panas-panas dorang buat.. Harga RM20.. 4/5 rate!


πŸ“Waffle Ice Cream Concubine Lane, Ipoh
⏰9.00 pagi – 7.00 malam

7 comments

  1. Pernah pi sekali rasanya tahun 2022 lepas habis pkp. Tengok2 je lepas tu keluar ramai sangat orang.

    ReplyDelete
  2. Nanti kalau ke perak bolehlah ke sini :D

    ReplyDelete
  3. Kalau saya, boleh kongsi 3 atau 4 orang tu.

    ReplyDelete
  4. Sedap nya...!! Pergi Ipoh few times, tak dapat JJCM. Kena paksa makan di rumah kawan2 yang pindah balik Ipoh.

    ReplyDelete
  5. Coba seandainya saja ada buat mini platter, kan senang bisa coba banyak rasa πŸ˜„πŸ˜„.

    Tahun lalu teman ajak ke Ipoh, tapi saya sedang tak bisa pula. Agak menyesal, Krn Ipoh pun kuliner banyak sedap 😍

    ReplyDelete
  6. pernah sekali gi sana , memang best orang pun ramai jugak

    ReplyDelete
  7. Ya Allah meriah nyaaaa aiskrim waffle dia

    ReplyDelete