AUTHOR


ASSALAMUALAIKUM


Nama aku BUSYRA BT TAKIYUDIN (no nur, no siti, no nurul). no reason jugak apa sebabnya ayah letak nama tu. tapi ayah cakap nama tu maksudnya khabar/ berita gembira. kata ayah berita gembira tu tak semestinya kita dapat sesuatu yang baru, duit atau apa. masih diberi nafas itu juga BERITA GEMBIRA. umur 23 tahun. aku anak jati Malaysia. bukan indon, thai, atau apa yang berkaitan dengannya. :d blog ni dibuat BUKAN hanya suka2. ianya ada MOTIF tersendiri. ya! aku admit memang kekadang blog ni ke laut ja kan. tapi terkadang ada mesej yang tersirat yang aku cuba untuk sampaikan, cuba untuk memberi nasihat, cuba untuk mendapat pahala. (:


* orang yang simple dan tak suka pakai kasut tumit tinggi, lebih selesa berselipar.
* tak suka baca novel, tapi suka beli
* meminat tegar nasi daging
* suka sangat menaip
* teringin nak ke Istanbul (tempat yang unik bagi aku, ala2 arab gitu)
* paling pantang pada orang yang suka berbohong
* tak suka kek coklat sebab rasa muak. 
* tak suka pada yang suka rendah2 kan orang lain (padahal diri pown tak seberapa)
* fanatik pada warna warna pastel (semua jenis warna lembut)
* akan jadi peramah kalo orang lain yang mula dulu (sebab aku malu nak mula bercakap, haha. mengada betoi)


CITA-CITA aku? sejak aku form 1 lagi, aku dah ada cita2 kekal architect! yeayy. sampailah form 5 sama ja. tapi form 5 aku amek aliran akaun!. err. masa tu aku pown dah hampir putus harapan. sebab tak da kena mengena! but now, im study in Bachelor in Town and Regional Planning Uitm Shah alam. sekarang dah semester 7, praktikal time!.  tinggal 1 sem lagi ja. InshaAllah, graduate! 




penah smapai ke Bali, Indonesia. site visit kelas. memang best kat sana. layanan orang bali bagi pada kami memang perfect. dan kenangan bali ada selalu dalam ingatan. 


IMPIAN MASA DEPAN

semestinya aku nak sangat berjaya jadi PLANNER berjaya, berdesikasi, bertauliah, ber apa lagi, seangkatan dengannya laa. :d. dugaan memang berat time belajar. tapi macam slalu orang dengar, tak dak yang senang datang dulu. kena bersabar kalo nak dapat hasilnya. mana la tau dapat jadi datok bandar. kann. haha. even semuanya tu impossible. huhu. sememangnya aku suka berangan!


10 bandar yang ramai dikunjungi pelancong didunia.

1. Shanghai


2. Hong Kong


3. Istanbul


4. Dubai


5. New York


6. Kuala Lumpur



7. Singapura



8. Bangkok



9. London



10. Paris





itulah kisah aku... ASSALAMUALAIKUM.

30 comments:

  1. ooo... kesahnye... hihi.. nice entry dear.. dpt la tau serba sedikit psl busyra.. kalo bole nk tau lagi byk..haha.. memula dulu ingtkan nama busyra ada nor/nur kat dpn.. senang nk ingt nama busyra tu tau.. unik..sbb x penah dgr lagi nama mcm tu.. so, u should proud!! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq deqla.. hehe.tak da nur apa2 pown. ya. trima kaseh pada ayah n mak.

      Delete
  2. Macam best jer course yang Busyra amik tu..Akak doakan semoga Busyra berjaya mengejar impian dan cita2 Busyra.. Nothing impossible my dear.. Keep on dreaming, insha Allah the dreams will come true.. Believe it and believe in Allah.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.kadang rasa best jugak. InshaAllah. amin.. tq

      Delete
  3. ooo..muda lagi rupenye busyra ni...akak suke tau name awak dik...best..:)

    ReplyDelete
  4. Best kan kalau dapat melancong tempat2 cam tu! [berusaha kumpul duit nak melancong punye pasal]

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. teringin sngat.. InshaAllah bila dh keja nnti boleh la. :)

      Delete
  5. oh. sme umur je kita nie. ingt kn msih beradik2. hehe :) okay la tu kan. dip ek? hepy knl awk busyra.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sma eh.. yeayy ada kwn blogger yg sma umur. ha ah dip. :)

      Delete
  6. samalah kita..teringin nak ke istanbul... :)
    nak2 bila tgk filem istanbul aku datang..serius lagi teringin nak ke sana...

    err..xsuka baca novel tapi suka beli..
    pelikk....bak sinilah novel tu..
    hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan2. cerita istanbul tu best sngat. gmbar lighting dia pown cantik. pastel/
      hehe. tula yang peliknya busyra ni.

      Delete
  7. yeay!!! kita sama lah busyra!!! dya pun suka kaler purple!!!!! hehe.. dya pun teringin nk ke istanbul!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. warna purple warna yg manis. jom sma2 kumpul duit ke istanbul.

      Delete
  8. asal pendang kan?kat mana dik :)

    ciksu doakan yg terbaik k..
    all the best semoga tercapai cita2 mu itu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat kg banggol besi. tq ciksu. InshaAllah. amin :)

      Delete
  9. Ok dh tau sikit psl busyra..muda lg upanya...ada lesung pipit omey sgt :)

    ReplyDelete
  10. Salam.

    Ooo..kita satu fac yg sama..beza course je,hehe. Tapi lana ada jugak study town planning ni.

    Urmm, lana pernah praktikal dua kali dekat uitm seri iskandar..rindu nak gi sana lgi..eceh, rindu la sgt..kmpg dekat je pun ngan situ,hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. owh satu fakulti rupanya. jom2. bulan 12 ni busyra masuk sem 6. jom ikut skali. hilanglah rindu tu.. :d

      Delete
  11. Assalamualaikum..salam ziarah dari belog PCI..yang tanya mcm mna nak buat border sidebar putus2 tu..busyra boleh tgk di button tutorial..terima kasih^^

    ReplyDelete
  12. InshaAllah. Sampai la tu nnti kat sna. Belajar rajin2 . :)

    ReplyDelete
  13. hai Busyra, kak Zie jalan2 sini, anyway nice to meet u & good luck for ur study..
    InshaAllah ur dream come true..

    ReplyDelete
  14. salam busyra, saya first time datang sini. seronok baca blog awak so I'm definitely following. Baca about me section pun dah dapat knowledge. Salam kenal dari saya (akak kot) tua 5 years dari awak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam akak aishah. tq :) tua 5 tahun je tu. hehe, muda lagi.

      Delete
  15. Assalam.. salam perkenalan.. :)

    nasi daging? cmner tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. salam kenal hasif :) nasi daging memang femes dekat kedah. nasi dimasak dgn perencah. makan nasi saja pun dh sedap, daging dimasak bersama nasi dan cicah air asam. sedap! hehe

      Delete

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-