Raya Props... :d








heyy youu!

pa kabar? sihat? demam? bagi yang tak bapa sihat tu cepat2 makan ubat tau.. semalam tetiba terlintas nak search image props kat en google. ya lah kan. dah boring terlampau. huhu. lepas tu tetiba jugak teringin nak buat. hahaks. oke tengok dalam laci almari ada kertas a4 yang double keras tu. printer ada. so apa lagi, mulalah projek aku, sorang2 dalam bilik. edit semua bagaii, then print, gunting. yeayy.. akhirnya. terlaksana jugak. tengok orang buat macam cantik. nah kali ni hasil kerja tangan sendiri. lagi puas!. 








ha nampak tak speaker kat situ? haha, pasang lagu raya tu sambil update entri. semangat dak? haha. *tema prop: hijau + hitam* sebabnya? hitam adalah simbolik pada setiap kerja dan menampakkan lebih elegant. hijau pula adalah warna ketupat. hehe







props tu akan digunakan untuk hari raya nantii. photoshoot!. haha, satu family. tengok la kalo rasa nak tambah lagi nanti. just edit then print. esok beli lidi nak letak sebagai pemegang. belum complete lagi tu.. 


bagi yang tak dapat nak gambarkan lagi macam mana prop ni. tengok contoh kat bawah ni....





sumber gambar: google




selalunya orang buat props ni untuk wedding.. keterangan ini hanya ingin disampaikan pada yang belum tahu lagi.. bagi yang dah tau abaikan saja. hehe. ayat aku sejak dua menjak ni skema ja kan.. haha



p/s:  nak sambung kemas rumah balik. tadi berehat jap, on fb, update entri dulu. :D daaa...


Assalamualaikum... 

21 comments:

  1. rajinnya buat raya props pulakk ... >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tngah rajin ja ni. kalo malas dh tak leh ckp apa dh.. :D

      Delete
  2. nak buat tu edit jeye pastu print kn?

    ReplyDelete
  3. wah rajin gila buat props untuk raya! kiut kiut plak tu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tngah rajinnn.. kalo alif buat lagi comel.

      Delete
  4. wahhh..mcm nak buat jugaklahh..!
    tapi mcm biasalah, kalau ramai adik beradik lelaki ni..
    diorg bukan nak sgt..grrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. buat la nur. suruh jugak dorang brgambar ngan props tu. :d

      Delete
  5. Assalamualaikum busyra

    wah kretip...pandai busyra buat props sendiri yer

    Salam ramadhan & Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin yer :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sis. try buat ja ni. google juga masa buat tu, hehe
      selamat hari raya jugakkk sis. :)

      Delete
  6. kreatifnya dia..kemas je dia gunting ek... (y).. ehehe
    comel

    ReplyDelete
  7. wahhh... bestnye...meriah la raya busyra nnti..skng mmg dah ramai yg buat camni kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tak sabar niii.. haha. ha ah. dh ramai buat mcm tu.

      Delete
  8. cantik la nnti gambar raya dgn adanya prop nie. Pinjam boleh :)

    ReplyDelete

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-