Friday, September 05, 2014

ROTI GULUNG CHEESE


hari ni cuba buat roti gulung cheese pulak. terasa tekak ni nak makan cheese. cair kat dalam mulut. mabeles! senang ja nak buat roti gulung ni. bahan2 roti gardiner + cheese. gulung2 siap. sumber aku tengok dalam fesbuk. terus terasa nak buat. cara cara nya macam ni.


hasil yang aku buat macam ni. cheese terlindung. haha. 


so, nanti korang boleh la cuba buat kalau teringin. resepi dah bagi tu. boleh buat untuk bekfes or minum petang. ada jugak orang tanya, aku ni update pasal makanan ja. hehe. makanan dah jadi sebahagian dari our life. so, apa salahnya aku share dalam blog. apa saja yang aku cuba/belajar masak. benda simple pun kadang boleh jadi satu makanan yang special. kan? btw I LOVE FOOD.  tengok header pun dah tahu kan. okay itu saja untuk entri kali ni. malam ni aku ngn family bertolak ke shah alam untuk daftar uitm esok. doakan perjalanan kami. Assalamualaikum. 

p/s: teringin jugak nak join #cabaran30 blogger tu. tp nanti takut tak sempat sebab dah mula busy masuk u. pada yang join tu teruskan. dan sahut cabaran itu ye. :)


Share

Related Post

ROTI GULUNG CHEESE
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Keep in touch! Subscribe with your email to get the updates to your email inbox.

16 Readers ♥

Tulis Readers ♥
avatar
September 5, 2014 at 3:13 PM

bole try la ni..nmpak mcm sodap jer :)

Reply
avatar
September 7, 2014 at 2:43 PM

siimple.. tapi menarik.. nak buat jugalah.. thanks sebab kongsi.. salam perkenalan kak mila

Reply
avatar
September 7, 2014 at 6:37 PM

Singgah dan Follow blog ini, datang dari #KelabBloggerBenAshaari Salam kenal... http://engkumuzahadin.blogspot.com/

Reply
avatar
September 8, 2014 at 5:09 PM

tgk cheese meleleh gitu nmpk sedap la plak...:D

Reply
avatar
September 8, 2014 at 6:07 PM

Zam dtg sgh dr blog azhafizah.. wa.. sedap ni klu berkeju

Reply
avatar
September 9, 2014 at 11:18 AM

salam perkenalan dr blog Azhafizah ;)

Reply
avatar
September 10, 2014 at 8:21 AM

Menyelerakan..bole cuba nanti..

Reply
avatar
September 14, 2014 at 3:31 PM

Tp still sedap kan =) Entah2 cheese lain kot yg dia pakai tu.

Reply
avatar
September 28, 2015 at 12:15 PM

mcm mne melekat?? celup telor ek??
sedapnyaaa

Reply