ROTI GULUNG CHEESE


hari ni cuba buat roti gulung cheese pulak. terasa tekak ni nak makan cheese. cair kat dalam mulut. mabeles! senang ja nak buat roti gulung ni. bahan2 roti gardiner + cheese. gulung2 siap. sumber aku tengok dalam fesbuk. terus terasa nak buat. cara cara nya macam ni.


hasil yang aku buat macam ni. cheese terlindung. haha. 


so, nanti korang boleh la cuba buat kalau teringin. resepi dah bagi tu. boleh buat untuk bekfes or minum petang. ada jugak orang tanya, aku ni update pasal makanan ja. hehe. makanan dah jadi sebahagian dari our life. so, apa salahnya aku share dalam blog. apa saja yang aku cuba/belajar masak. benda simple pun kadang boleh jadi satu makanan yang special. kan? btw I LOVE FOOD.  tengok header pun dah tahu kan. okay itu saja untuk entri kali ni. malam ni aku ngn family bertolak ke shah alam untuk daftar uitm esok. doakan perjalanan kami. Assalamualaikum. 

p/s: teringin jugak nak join #cabaran30 blogger tu. tp nanti takut tak sempat sebab dah mula busy masuk u. pada yang join tu teruskan. dan sahut cabaran itu ye. :)


16 comments:

  1. bole try la ni..nmpak mcm sodap jer :)

    ReplyDelete
  2. siimple.. tapi menarik.. nak buat jugalah.. thanks sebab kongsi.. salam perkenalan kak mila

    ReplyDelete
  3. Singgah dan Follow blog ini, datang dari #KelabBloggerBenAshaari Salam kenal... http://engkumuzahadin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. tgk cheese meleleh gitu nmpk sedap la plak...:D

    ReplyDelete
  5. Zam dtg sgh dr blog azhafizah.. wa.. sedap ni klu berkeju

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan dr blog Azhafizah ;)

    ReplyDelete
  7. Menyelerakan..bole cuba nanti..

    ReplyDelete
  8. Tp still sedap kan =) Entah2 cheese lain kot yg dia pakai tu.

    ReplyDelete
  9. mcm mne melekat?? celup telor ek??
    sedapnyaaa

    ReplyDelete

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-