PRINT GAMBAR MURAH DAN CANTIK DENGAN DROPRINT - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Thursday, February 23, 2017

PRINT GAMBAR MURAH DAN CANTIK DENGAN DROPRINT

Hai semua..



sesiapa dekat sini suka print gambar dan simpan buat kenangan? kalau sama kita geng! hehe.. bagi aku kan, kalau kita asyik snap pic banyak-banyak tapi last sekali terpaksa delete sebab banyak sangat gambar, so apa kata korang print gambar korang tu dan simpan. banyak tau sebenarnya boleh buat dengan gambar yang korang dah print nanti.. dan tak ada la phone korang pun nak hang tetiba kannn, sebab berat sangat dengan gambar-gambar selfie korang tu. hehe.. okay ke kalau print gambar? last sekali simpan jugak! ehhh,, korang boleh buat macam-macam tau lepas print tu, hari-hari korang boleh tengok memori korang yang lepas-lepas.. boleh letak dalam album, frame, boleh hias dekat dinding bilik (macam yang tengah trend sekrang tu) cantik tau! simpan dalam kotak ke.. macam-macam lah boleh buat..


habis tu dekat mana nak print gambar-gambar murah dan senang ni? okay meh sini aku nak jerit kuat-kuat dekat korang, DROPRINT.. hehe. apa tu? website ke aplikasi ke? nak tau? korang kena baca sampai habis dulu.. okay, Droprint ni adalah satu aplikasi dalam phone yang korang boleh guna untuk print gambar dengan mudah dan senang.. macam mana caranya? korang boleh ikut step di bawah ye..


1. Muat turun applikasi droprint dari Playstore / Appstore
2. Buka droprint dan log masuk menggunakan Facebook atau korang boleh sign up baru 
3. Pilih favorite style print yang korang suka (ada 3 jenis: print biasa, photobook, dan ada jenis yang dapat giftbox) boleh pilih 20 gambar atau lebih dalam gallery phone korang tu
4. Isi no phone dan alamat penghantaran, then terus upload gambar yang dipilih tadi
5. Bila dah 100% selesai upload gambar, boleh terus buat payment!


mudah ja kan? lepas tu tunggu dalam 2-3 hari, gambar dah sampai depan mataaa! serius cantik! applikasi droprint ni memang sesuai untuk android dan ios.. semua pengguna boleh guna.. lupa nak cakap pasal harga.. untuk style photobook RM48 (perfect bind untuk 32 pages), style prints biasa RM21 untuk 20 pieces, dan untuk style giftbox RM28 untuk 20 pieces.. nak cuba ke? haa meh aku nak bagi voucher RM5 untuk korang if korang print gambar guna applikasi droprint (voucher code: 2Q8W9Y)

cepat-cepat download applikasi Droprint ni dalam phone korang! jangan lupa guna voucher aku bagi tu ye. btw lupa nak bagitau yang kotak hitam tu tidak disediakan oleh pihak droprint, itu kotak aku sendiri, aku bagi tau ni sebab tak nak ada yang salah paham nanti.. hehe. tapi jangan risau droprint pun ada sedia kotak jugak if korang pilih yang style giftbox tu.. kotak droprint lagi comel! 


lepas korang print gambar korang tu, boleh la share dengan rakan-rakan yang lain, kebahagiaan korang bersama DROPRINT :)


Official website: http://www.droprint.my/

10 comments:

  1. Nengok gambar Busyra pun dah bahagia.. hehehe..
    Sekarang semuanya mudah..

    ReplyDelete
  2. Alahai tak pernah tahu pun wujudnya droprint ni. Tak payah dah nak susah pergi cuci dekat kedai. Online je eh iskkk !

    Thanks so much Busyra. Good info !

    ReplyDelete
  3. Wah baru kak ana tau. Boleh lah nak try print gambar yang melambak dlm hp ni. Thanks for the info busyra 😘😘

    ReplyDelete
  4. Thanks for sharing Busyra.. Menarik, x tau pun ada apps droprint.. Akak baru bercadang nak beli Instax mini tapi belum decide lagi. Sementara tu bolehlah try droprint dulu, hehehe 😄😍

    ReplyDelete
  5. simpan dalam hp or laptop ja hehehe dulu suka jugak buat macam ni tapi lelama makin malas nak buat

    ReplyDelete
  6. syoknya busyra...boleh tambah collection gambar2

    ReplyDelete
  7. menariknya apps Droprint ni.. kalau takda masa ke kedai gambar, print je guna Droprint kan

    ReplyDelete
  8. Bestnye terus hantar ke rumah, boleh cuba nanti ni, simpan gambar buat kenangan...

    ReplyDelete
  9. Menariknya apps Droprint ni!! Sekarang semua gambar dalam phone je. Tak pernah dah nak print tau. Boleh jugak print dan letak dalam album pula :)

    ReplyDelete
  10. kebetulan memang nak print gmbr tpi storage pulak penuh nak donlod. kne try kat web je la

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved