SAMYANG HOT CHICKEN FLAVOR RAMEN CHEESE - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Tuesday, August 01, 2017

SAMYANG HOT CHICKEN FLAVOR RAMEN CHEESE

Hai semua.. 

Lama rasanya mengidam nak makan ramen cheese ni.. haha, kalah ibu mengandung. tadi p kedai beli sebungkus terus, senang sikit simpan buat stok.. kedai yang busyra beli ni memang murah sebab kedai dia jual barang runcit dengan harga borong, even beli sikit pun.. harga ramen ni haritu busyra tengok dekat petronas dalam RM34 macam tu.. tapi yang busyra beli ni tadi harga hanya RM24.50 untuk satu pek.. ada 5 bungkus dalam tu.. apa yang busyra boleh cakap, ramen ni 10 kali ganda sedap dari ramen biasa tu, sebab ada cheese kot.. pedas tu pedas jugak tapi kurang 2% dari ramen biasa.. haha.


dalam 1 bungkus ni ada 1 pek cili yang pedas kaw2 tu. dan ada serbuk cheese! pedaihhhh kata orang kedah! tapi pedaih2 pun nak lagi.. haha


tengok tak nampak merah sangat kan? tapi bila dah masuk ke mulut, berapiii. itu bagi orang yang makan pedas macam busyra . if x boleh makan pedas jangan la di makan ye.. ada orang boleh tahan pedas berganda2 mcm akak aku.. biasa ja tengok dia makan.. selamba bodo jaaa. haha


busyra makan dengan chicken wing! fuh sodappp.. cheese tak nampak pun kan sebab dia serbuk macam busyra bagitau tadi.. tapi bila di makan, cheese tu terasa di mulut..


Siapa yang pernah makan ramen cheese ni? share sikit experience korang. sedap ke tak? kalau busyra 5/5.. hehe. sebab lepas makan macam nak lagi. tapi terpaksa stop sebab pedass!


habis bersepah makan.. inilah seorang bernama Busyra.. :p heee

**penggunaan bahasa kata ganti diri aku dalam entri sebelum-sebelumnya diganti dengan nama Busyra.. selepas ditegur oleh ahli AFB.. hehe, dan sekarang ni cuba biasakan diri dengan tak menggunakan perkataan aku** 

12 comments:

  1. teringin nak cuba.. tapi ai tak boleh pedas sangat..

    ReplyDelete
  2. tetiba macam terliur lah pulak tengok mee ramen cheese ni...tapi bila teringatkan kepedasan je diluar kawalan..macam serik je...hehehe

    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
  3. Alaaaa...akak x suka yang ada cheese ni..x kena ngan jiwa la..

    ReplyDelete
  4. sedap x samyang cheese ni? IQ nak try tapi ada family xske cheese, xley nak makan ramai2, samyang sronok makan ramai2..

    blog da santeeekkkk

    ReplyDelete
  5. Comelnya blog ni, nampak sejuk mata memandang.... template baru ya...

    ReplyDelete
  6. Sedapnya Busyra. Teringin tp apakan daya. Kak ana tak boleh nk makan pedas. Sedihnya :(

    ReplyDelete
  7. Yang ini Mrs. A belum pernah cuba.
    Kalau terjumpa nanti macam nak cubalah juga

    ReplyDelete
  8. opsss ada yg jenis lain pulak.. yg pedas tu pun x rasa lagik.. hehe..

    ReplyDelete
  9. pergh..terus berzapin perut tgk kriuk kriuk mee ramen ni ngan ayam tu sekali hoho

    ReplyDelete
  10. cisss... selamba bodo? Sedap kot... Sebab perutku dah terbiasa dengan pedas la alang oi!

    ReplyDelete
  11. Tak pernah makan samyang sebab tak tahan pedas haha.

    Hi busyra ^^ https://aimisyafiqah.blogspot.my

    ReplyDelete
  12. Alaa asyik makan yg ori tu, belum pernah try yang ni. HAHAHA 2% eh kurang pedas, apapun pedas ramen ni serius addicted, makin pedas makin nak suap.

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved