PULUT UDANG KEDAH AIR TANGAN BONDA TERCINTA - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Sunday, January 21, 2018

PULUT UDANG KEDAH AIR TANGAN BONDA TERCINTA

pulutudang, resepipulutudang, santan, pulut, daunpisang,

PULUT UDANG KEDAH AIR TANGAN BONDA TERCINTA | Hai semua.. Hari ni busyra dapat makan pulut udang sepuas hati dari air tangan bonda tercinta! Kalau beli makan tak puas, kalau buat sendiri tu makan la sebanyak mungkin. Jangan sampai pening sudah la.. haha. pulut banyak masuk dalam badan.. Makan time panas-panas waktu pagi or petang, minum kopi.. fuhhh! Orang kata pulut udang kedah memang lain dari yang lain.. nak tau kena cuba mai dok kedah. hehe.

Busyra tak tau resepi dia, sebab mak yang buat. just tanya apa yang patut.. nak buat pulut udang kena ada daun pisang, santan, pulut, inti (letak kelapa, udang dan ada tambahan lain).. selepas tu pulut udang akan dibakar.

pulutudang, resepipulutudang, santan, pulut, daunpisang,
Inti Sambal Pulut Udang

pulutudang, resepipulutudang, santan, pulut, daunpisang,
Santan

pulutudang, resepipulutudang, santan, pulut, daunpisang,
Pulun dan Santan yang telah dimasak

pulutudang, resepipulutudang, santan, pulut, daunpisang,
Pulut digulung bersama inti 

pulutudang, resepipulutudang, santan, pulut, daunpisang,
Pulut digulung bersama inti 

pulutudang, resepipulutudang, santan, pulut, daunpisang,
Siap dibalut dan letakkan lidi atas dan bawah pulut udang

pulutudang, resepipulutudang, santan, pulut, daunpisang,
Pulut udang dah siap bakar 

Korang pernah tak try buat sendiri? dan macam mana hasilnya?.. Busyra sendiri pun tak pandai nak buat. masih belajar. sebab busyra masih tak reti nak masak santan dan pulut. haha.

10 comments:

  1. selalu beli ja haha favorite sha ni, kalau dapat masa panas panas lagi lah takleh berhenti

    ReplyDelete
  2. Duhai buat kita terliur je. Kalau rajin boleh try buat ni rujuk sini hehe

    ReplyDelete
  3. Tak reti jugak nak wat ni. hee.. makan je akak reti. Nampak sedap tu Busyraa..

    ReplyDelete
  4. Wah sedap...yang ada panggil pulut panggang..hehe..

    ReplyDelete
  5. Susah nak jumpa pulut panggang udang ni.. Unik betul

    ReplyDelete
  6. wah..sedapnya..macam pulut panggang la jugak kan...

    ReplyDelete
  7. mak saya suka betoi pulut udang nih
    hehehe

    ReplyDelete
  8. pulut udang ni kesedapannya terletak pada inti , sedap makan panas - panas

    ReplyDelete
  9. Kalau org tganu panggil ni pulut lepa (cara sebut: pulut lepe)

    Hahaha
    Murah2 je ni dkt tganu.

    P/s: Busyra,nanti mai la singgah blog amni ye
    Nanti amni balas komen awakkk

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved