SEDAPNYA CENDOL PAK NIK SUNGAI PETANI KEDAH - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Sunday, April 29, 2018

SEDAPNYA CENDOL PAK NIK SUNGAI PETANI KEDAH

cendol pak nik sungai petani, cendol pak nik, cendol pulut, laksa kedah, bihun sup,

SEDAPNYA CENDOL PAK NIK SUNGAI PETANI | Busyra belum pernah sampai di Cendol Pak Nik even dah lama famous. Ramai yang cakap sedap dan lain dari yang lain.. Semalam akhirnya berkesempatan juga merasa.. Masa busyra sampai tu agak ramai juga orang yang tak henti masuk dan keluar. Tak sia-sia rasanya dapat makan disini. Betul la apa orang cakap, sedap!

cendol pak nik sungai petani, cendol pak nik, cendol pulut, laksa kedah, bihun sup,

Suasana di bahagian depan kedai.. Ala-ala warung kampung tepi jalan tapi bahagian dalam kedai memang luas. 

cendol pak nik sungai petani, cendol pak nik, cendol pulut, laksa kedah, bihun sup,

Ramai betul customer hari ni.. 1 meja dah 5 ke 6 orang.. Memang laris betul. Selain dari sedap, servis kedai Pak Nik ni juga cepat!

cendol pak nik sungai petani, cendol pak nik, cendol pulut, laksa kedah, bihun sup,

Busyra order cendol pulut. Perghhh memang kena la dengan tekak time panas-panas ni kan. Apa yang lain dan best dari kedai lain adalah dia letak ais mesin bukan ais ketul tau. Sebab tu la sedap. Ais ni dorang mesin sama macam ABC.. Bukan busyra cakap kedai lain tak ada buat macam ni cumanya majoriti yang jual cendol akan letak ais ketul je..

cendol pak nik sungai petani, cendol pak nik, cendol pulut, laksa kedah, bihun sup,

Favorite busyra la ni cendol pulut! Yang pastinya pulut dia still lembut even dah berendam dengan ais sejuk. dannnnn yang paling best, BANYAK! tak kedekut..

cendol pak nik sungai petani, cendol pak nik, cendol pulut, laksa kedah, bihun sup,

Selain dari tu yang laris disini adalah laksa. Pekat juga kuah dia. rasa pedas, masin semua cukup.

cendol pak nik sungai petani, cendol pak nik, cendol pulut, laksa kedah, bihun sup,

Zoom in sikitttt. Laksa gabung dengan cendol. Meletopss wehh! hehe

cendol pak nik sungai petani, cendol pak nik, cendol pulut, laksa kedah, bihun sup,

Menu yang ada di Cendol Pak Nik. Harga yang sangat berpatutan..

cendol pak nik sungai petani, cendol pak nik, cendol pulut, laksa kedah, bihun sup,

Walaupun nampak warung biasa tapi kedai dia kemas dan cantik!

cendol pak nik sungai petani, cendol pak nik, cendol pulut, laksa kedah, bihun sup,

Gambar di luar kedai 

cendol pak nik sungai petani, cendol pak nik, cendol pulut, laksa kedah, bihun sup,

Terpaksa tutup hidung sebab kembang sangat lepas makan cendol pak nik. hahaha.. So bagi sesiapa yang datang ke Kedah dan kempunan nak makan cendol sedap. Sila datang ke sini. Rasa dulu baru komen. Busyra bagi 4.5/5..

Info Lanjut:

No Tel: 04-422 4687
Waktu Operasi: Buka setiap hari (11.00 am - 7.00 pm) kecuali Isnin tutup
Alamat: Jalan Bakar Arang, Bakar Arang, 08000 Sungai Petani, Kedah (Berdekatan dengan Petronas Jalan Bakar Arang)

7 comments:

  1. Sedapnya...lagi2 cuaca panas...fuhhhh nikmat...betul..kak PC pun suka cendol yang aisnya dikisar macam ABC....

    ReplyDelete
  2. musim panas ni memang best lah pekena cendol. susah nak dpt cendol yang sedap sekarang ni kan. kalau ke SP nak try lah cendol dekat sini,

    ReplyDelete
  3. Setuju yg part isi ais ketul tu.ramai skrg ltk ais ketul,xbrapa best jadinya
    bila letak ais yg diksar tu bru shiok kan

    ReplyDelete
  4. aha la, nampak sedap betul !

    Jemput join giveaway CN >> http://www.cekgunorazimah.com/2018/04/giveaway-doudoumy-x-cekgunorazimah.html

    ReplyDelete
  5. hahaha ala sedapnyaaaa nnti p sana busyra bawak p ek :P

    ReplyDelete
  6. terliur tengok cendol Pak Nik niii

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved