MENUKAR BACKGROUND GAMBAR HARI RAYA DENGAN PHOTOSHOP - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Friday, June 29, 2018

MENUKAR BACKGROUND GAMBAR HARI RAYA DENGAN PHOTOSHOP

tukar background gambar, photoshop cs6, edit gambar, instagram photo, selamat hari raya 2018,

MENUKAR BACKGROUND GAMBAR HARI RAYA DENGAN PHOTOSHOP | Selamat Hari raya semua.. Baru berkesempatan busyra nak wish di blog, sempat lagi. Raya kan sebulan. Actually busyra tak banyak gambar raya yang betul-betul proper. Ada sekeping dua macam tu saja. Tangan ni rasa gatal nak mengedit. Maka terjadilah entri menukar background gambar hari raya! Simple menggunakan photoshop cs6. Tak berapa nak menjadi lagi ni. Masih dalam proses belajar.

Dibawah ni adalah 3 gambar background yang busyra ambil dari google.. Ala-ala hari raya supaya bersesuaian dengan tema.




Di bawah ni pula adalah gambar asal yang berlatarkan pokok bunga. Alam semulajadi. Busyra sekadar suka-suka mengedit. Sememangnya bermain dengan photoshop adalah hobi iouls. hehe. Okay! bye semua.

tukar background gambar, photoshop cs6, edit gambar, instagram photo, selamat hari raya 2018,

21 comments:

  1. selamat hari raya! wah cun lah edit! sha takpandai haha

    ReplyDelete
  2. Edit photoshop ea? Om pun nak buat jugak tpi terkial-kial lgi

    ReplyDelete
  3. wow... cantiknya busyra... nanti tunjuk la totu

    ReplyDelete
  4. wahhh mudah betul sekarang kalau ada photoshop ni. Cantik lah gambar first tu

    ReplyDelete
  5. cantiknyaaaa background tuu. teringin nak pandai mengedit juga tapi tak ada masa nak belajar sendiri ni

    ReplyDelete
  6. Photoshop memang best... Dulu masa study akak suka guna photoshop. Now, byk sangat kekangan. Apa2 pun... Seriously, cantiklah Busyra 😊

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Raya Aidilfitri Busyra.
    Banyak sis kena explore sebab tak reti guna PS..
    Sis pun sama Busyra banyak gambar raya tahun ni tak proper.
    Kecewa sungguh.. Cantik hasil gambar Busyra lepas edit..

    ReplyDelete
  8. wahh pandainya..nak tutotial.dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay akak. InshaAllah ada masa nnti busyra buatkan :)

      Delete
  9. nice lah edit. Yang gambar pertama tu paling okay hehe. sebab colour pink tu masuk dengan background.

    ---

    Jemput singgah: willyou-readthis.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. selamat hari raya kak..rabia guna photoscape jer kak..entahlah tak boleh install photoshop ni

    ReplyDelete
  11. Salam Aidilfitri Busyra, lawanya baju raya. Editing pro sangat tu. Tak nampak macam edit pun 😍

    ReplyDelete
  12. Rajin Busyra.. Cantik pula tu.. Nampak real sangat..

    ReplyDelete
  13. nak cari background lawatu yg susah. cantik dah gmabr ni

    ReplyDelete
  14. Fulamak kreatifnya mama ingat bebetul kt itali tu

    ReplyDelete
  15. Bila lah nak pandai guna photoshop ni. Teringin nak edit2 mcm awak juga ni.

    ReplyDelete
  16. lawa mak oiii ! ambik upah tk, tlg buat untuk mek skali.

    ReplyDelete
  17. nampak real la busyra. akk xde photoshop.nti nk try la guna picsart,akk amik background tu ea.lawaaa

    ReplyDelete
  18. background ketiga tu cantik sgt, sesuai dgn gambar busyra ...

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved