SKIN & LAB DR. PORE TIGHTENING PINK CLAY FACIAL MASK REVIEW - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Wednesday, August 01, 2018

SKIN & LAB DR. PORE TIGHTENING PINK CLAY FACIAL MASK REVIEW

natta cosme, pink clay facial mask, clay mask, skin & lab, Dr. Pore tightening, mask lumpur, mencerahkan kulit, membersihkan kulit,

SKIN & LAB DR. PORE TIGHTENING PINK CLAY FACIAL MASK REVIEW | Hai korang! Ramai yang tak tahu kebaikan pakai mask. Tak cukup tau kalau kita hanya mencuci muka saja. Dengan pakai mask kita boleh buang segala sel kulit mati yang ada pada skin kita. Dalam banyak-banyak mask, busyra suka yang clay ataupun dari tumbuh-tumbuhan. So, that's why busyra nak cuba mask dari Skin & lab Dr. Pore Tightening Pink Clay ni.

natta cosme, pink clay facial mask, clay mask, skin & lab, Dr. Pore tightening, mask lumpur, mencerahkan kulit, membersihkan kulit,

Masker Muka Pink Clay bertindak dalam 3 langkah untuk membersihkan, memperbaiki, & mencerahkan kulit. Ia sangat membersihkan kulit dengan formula yang lembut untuk membersihkan liang-liang pori yang terbuka dan kemudian mengetatkan liang-liang tersebut serta menghidratkan kulit supaya sihat dan sempurna.

natta cosme, pink clay facial mask, clay mask, skin & lab, Dr. Pore tightening, mask lumpur, mencerahkan kulit, membersihkan kulit,

Bau dan Tekstur: Nak explain pun susah. hehe. tapi ia ada bauan yang menyenangkan. Warnanya cantik soft pink. 

natta cosme, pink clay facial mask, clay mask, skin & lab, Dr. Pore tightening, mask lumpur, mencerahkan kulit, membersihkan kulit,

Kelebihan: 

Pengecilkan liang pori, Kawalan Sebum, Rawatan Jerawat, Pembersihan dalaman kulit muka, Mengimbangi hidrasi muka

Cara Penggunaan: 

natta cosme, pink clay facial mask, clay mask, skin & lab, Dr. Pore tightening, mask lumpur, mencerahkan kulit, membersihkan kulit,

Sapukan clay mask dibahagian muka. Elakkan kawasan berdekatan mata. Biarkan selama 10-15 minit untuk kering. Bilas dengan air bersih, diikuti dengan toner. Boleh juga digunakan dibahagian  kawasan bermasalah saja untuk mengawal rembesan sebum yang berlebihan.

Berapa kali boleh digunakan:

2 - 3 kali seminggu untuk kulit berminyak
1 - 2 kali seminggu untuk kulit kering dan normal

REVIEW BUSYRA:

Bau dia wangi! busyra suka. Masa mula sapu di muka rasa sejuk sangat tapi susah nak kering walaupun lepas 15 minit pakai. Busyra fikir macam tak ada apa-apa kesan ja. hehe. but then lepas basuh, muka nampak lebih cerah dan lebih segar. Satu ja yang busyra kurang suka, ia agak susah sikit nak basuh. kena guna cleanser baru cuci dengan sebetulnya. Kalau basuh macam tu ja takut tak bersih. 3.5 / 5

natta cosme, pink clay facial mask, clay mask, skin & lab, Dr. Pore tightening, mask lumpur, mencerahkan kulit, membersihkan kulit,

Busyra dapat produk ni dari Natta Cosme. Packaging dari Natta memang cantik. Pinky gituu! Sekarang tengah ada diskaun. Harga asal RM71. Tapi after less RM50 saja. Murah kan?

natta cosme, pink clay facial mask, clay mask, skin & lab, Dr. Pore tightening, mask lumpur, mencerahkan kulit, membersihkan kulit,

Info Lanjut:

Website: nattacosme
Facebook: NattaCosme

12 comments:

  1. kita suka clay clay mask ni.. menarik and kejung rasa hehehe..

    ReplyDelete
  2. pink gitu warna nya..baguslah kak busyra ni jaga kecantikan.

    ReplyDelete
  3. Macam best aje clay mask ni. Heheh.

    ReplyDelete
  4. wah seronoknya. lepasni nak try jugak. by the way, saya first time datang sini dan terus follow sini sebab suka dengan cara awak menulis. kalau sudi meh lah singgah blog saya hehe. saya followers ke 1464

    ReplyDelete
  5. Pernah dengar tentang kebaikan memakai mask dalam penjagaan kulit muka

    ReplyDelete
  6. one of my wishlist!!! tapi mahal sangat harga dia huwaaaaaa

    ReplyDelete
  7. Uikkk menarikkknyee.. Nampak best!!

    ReplyDelete
  8. wahh cam best je sebab warna pink..nak try jugaklah!

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved