ANCHOR FP MELANCARKAN MINUMAN ICY-COOL MOODMOJEE - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Thursday, December 06, 2018

ANCHOR FP MELANCARKAN MINUMAN ICY-COOL MOODMOJEE

Anchor Food Professionals, moodmojee launch, moodmojee beverages, kayanika fusion, lemon mint meringue, pom & grey twist, tangy brew, white chocoffee, yuzu chocolate surprise,

ANCHOR FP MELANCARKAN MINUMAN TERBARU MOODMOJEE | Hai korang.. Minggu lepas busyra dan beberapa rakan blogger yang lain dijemput ke Majlis Pelancaran minuman Icy-cool anjuran Anchor Food Professionals (FP) di Overstepped Cafe, Sungai Petani Kedah. Anchor FP adalah sebahagian daripada Fonterra, syarikat tenusu global yang dimiliki oleh koperasi dari New Zealand. Mereka mewujudkan pelbagai produk yang berkualiti tinggi iaitu sesuai untuk kegunaan masakan di lebih daripada 50 buah negara. Sepertimana semua tahu, tenusu sangat bagus dalam masakan. Oleh itu, Anchor menjadi supplier kepada pengguna kedai roti, restoran pizza, kedai kopi ataupun mana-mana restoran.

Anchor Food Professionals, moodmojee launch, moodmojee beverages, kayanika fusion, lemon mint meringue, pom & grey twist, tangy brew, white chocoffee, yuzu chocolate surprise,

Untuk pengetahuan korang, berikutan kejayaan kempen mereka yang terdahulu seperti Say Cheese, PizzaArt dan juga Anchor Travel Cakes, Anchor FP kembali lagi untuk ceriakan mood kita semua dengan enam minuman tenusu baru. Minuman ini dikonsep dan diciptakan oleh Chef Anchor FP untuk memberitahu tentang kelazatan tenusu dalam minuman yang boleh memberikan aura mood ceria kepada yang menikmatinya..

Minuman yang berkonsepkan Moodmojee ini diilhamkan oleh Asian Cheese Teas iaitu Jack Tan, Pengarah Makanan Makanan Bersekutu Anchor FP berkata, "Kami memahami apa yang boleh dibuat dengan tenusu dari segi rasa, tekstur dan penampilan yang hebat dalam pelbagai bentuk, sama ada dengan minuman mahupun kek. Secara tradisional, tenusu sangat popular di pasaran Barat, tetapi kali ini kami ingin mencampurkan dengan bahan-bahan tempatan untuk menghasilkan rasa dan rupa di seluruh Asia".

Anchor Food Professionals, moodmojee launch, moodmojee beverages, kayanika fusion, lemon mint meringue, pom & grey twist, tangy brew, white chocoffee, yuzu chocolate surprise,

Dengan adanya kempen Moodmojee, kita dapat melihat Anchor FP akan bekerjasama dengan lima belas pengusaha makanan dan minuman di seluruh Malaysia, dimana ciptaan minuman ini juga akan diperkenalkan secara fasa diseluruh negara bermula dari November 2018 sehingga Januari 2019..

6 Jenis Minuman Moodmojee

1. Kayanika Fusion

Anchor Food Professionals, moodmojee launch, moodmojee beverages, kayanika fusion, lemon mint meringue, pom & grey twist, tangy brew, white chocoffee, yuzu chocolate surprise,

-Gabungan lapisan manis dan berkrim dengan 'kaya' tradisional, 'gula melaka', 'bubur' dan kacang merah.
Outlet : Delight Factory, Love Tea F&B, Cofeology Cafe & Restaurant, Lavish Fusion Bakery, Overstepped (Sejati), HIVE by Love A Loaf, Family Confectionery, Baker’s Hut
Produk Anchor Dairy : Anchor Whipping Cream
Ciptaan : Chef Firuz

2. Lemon Mint Meringue 

Anchor Food Professionals, moodmojee launch, moodmojee beverages, kayanika fusion, lemon mint meringue, pom & grey twist, tangy brew, white chocoffee, yuzu chocolate surprise,

-Sejenis air ice blended yang penuh dengan lemon mint vanilla. Di atasnya diletakkan whipped and torched meringue dan hirisan lemon dan oren.
Outlet : Delight Factory, Love Tea F&B, Cofeology Café & Restaurant, Lavish Fusion Bakery, Overstepped (Perdana), La Taste (Butterworth), HIVE by Love A Loaf, Family Confectionery
Produk Anchor Dairy : Anchor Whipping Cream
Ciptaan : Chef Firuz

3. White Chocoffee 

Anchor Food Professionals, moodmojee launch, moodmojee beverages, kayanika fusion, lemon mint meringue, pom & grey twist, tangy brew, white chocoffee, yuzu chocolate surprise,

-White Chocoffee merupakan campuran kopi putih yang dipenuhi dengan coklat dan mentega kacang yang lazat serta ia juga mempunyai rasa berkacang
Outlet : Gafe Kafé, Delight Factory, Chubs Grill, Lucky Bean, Love Tea F&B, Cofeology Café & Restaurant, Family Confectionery, Baker’s Hut
Produk Anchor Dairy : Anchor Full Cream Milk, Anchor Cream Cheese dan Anchor Whipping Cream
Ciptaan : Chef Inchiro

4. Pom & Grey Twist

Anchor Food Professionals, moodmojee launch, moodmojee beverages, kayanika fusion, lemon mint meringue, pom & grey twist, tangy brew, white chocoffee, yuzu chocolate surprise,

-Menggunakan teh keju, Pom & Gray Twist adalah sejenis ramuan yang menyegarkan. Early Grey Tea dicampur dengan sirap delima dan dilapisi dengan krim coklat dan ditabur dengan serbuk koko.
Outlet : Choon Guan Coffee Shop, Delight Factory, Chubs Grill, Chiu’s Café, Lucky Bean, Living Room, Cofeology Café & Restaurant, La Taste, Family Confectionery, Baker’s Hut
Produk Anchor Dairy : Anchor Cream Cheese, Anchor Full Cream Milk dan Anchor Whipping Cream
Ciptaan : Chef Ken

5. Tangy Brew

Anchor Food Professionals, moodmojee launch, moodmojee beverages, kayanika fusion, lemon mint meringue, pom & grey twist, tangy brew, white chocoffee, yuzu chocolate surprise,

-Sejenis minuman kopi yang pekat dan sejuk dan dihiasi dengan lapisan krim cair dan busa keju krim.
Outlet : Choon Guan Coffee Shop, Gafe Kafé, Delight Factory, Chubs Grill, Chiu’s Café, Lucky Bean, Living Room, Cofeology Café & Restaurant, Family Confectionery
Produk Anchor Dairy : Anchor Cream Cheese, Anchor Full Cream Milk dan Anchor Whipping Cream
Ciptaan : Chef Ken

6. Yuzu Chocolate Surprise 

Anchor Food Professionals, moodmojee launch, moodmojee beverages, kayanika fusion, lemon mint meringue, pom & grey twist, tangy brew, white chocoffee, yuzu chocolate surprise,

-Gabungan lemak dan manisan coklat dan yuzu citrusy yang mempunyai rasa menarik. Yuzu Chocolate Surprise adalah campuran coklat ais dengan Yuzu puree dan dibibir gelas diletakkan dengan salt lemon cooling candy.
Outlet : Choon Guan Coffee Shop, Gafe Kafé, Delight Factory, Chiu’s Café, Living Room, Cofeology Café & Restaurant, Lavish Fusion Bakery, La Taste, HIVE by Love A Loaf
Produk Anchor Dairy : Anchor UHT Full Cream Milk dan Anchor Whipping Cream
Ciptaan : Chef Ichiro

Anchor Food Professionals, moodmojee launch, moodmojee beverages, kayanika fusion, lemon mint meringue, pom & grey twist, tangy brew, white chocoffee, yuzu chocolate surprise,

Terdapat beberapa cawangan Cafe & Restoran disetiap Negeri Selangor, Johor, Melaka, Kedah, Penang, Perak dan Sabah yang menyediakan minuman Moodmojee ini.. For those yang tinggal di Kedah bolehlah merasai keenakannya dicawangan dibawah:

Anchor Food Professionals, moodmojee launch, moodmojee beverages, kayanika fusion, lemon mint meringue, pom & grey twist, tangy brew, white chocoffee, yuzu chocolate surprise,

1. La Taste - No.14, Kompleks Perniagaan Gurun Jaya, Taman Gurun Jaya, 08300 Gurun, Kedah.
2. La Taste - No. 219, Jalan Mawar 3/2, Taman Pekan Baru, 08000 Sungai Petani, Kedah.
3. Overstepped - No.C97 & 98, Tingkat Satu, Jalan Indah 2, Taman Sejati Indah, 08000 Sungai Petani, Kedah.
4. Overstepped - No. 5, Tingkat Satu, Jalan Perdana Heights 1/1, Perdana Heights, 08000 Sungai Petani, Kedah.

5 comments:

  1. Semua nakpak menarik la Busyra..ni tak mustahil boleh buat rambang mata nak pilih yang mana..

    ReplyDelete
  2. hausss tgk mcm2 minuman tu...yummmm

    ReplyDelete
  3. Aishh terliur tgk air2 ni semua. Ramai plak yg kata sedap. Wajib cuba nampaknya.

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved