GOTMEK SUSU KAMBING 100% ORGANIK & TIADA CAMPURAN GULA - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Tuesday, January 22, 2019

GOTMEK SUSU KAMBING 100% ORGANIK & TIADA CAMPURAN GULA

gotmek susu kambing, susu kambing organik, tanpa kandungan gula, susu kambing super sedap, original, strawberi, coklat, gotmek,

GOTMEK SUSU KAMBING 100% ORGANIK & TIADA CAMPURAN GULA | Hai korang, ada tak disini yang tak minum susu tepung, apatah lagi susu kambing? Sep sikit! kalau macam tu kita sama.. Busyra memang tak boleh telan dek tekak.. Jadi kenapa buat review kalau busyra sendiri tak minum? Sabar dulu makcik pakcik, tuan puan.. hehe. Itu dulu, tapi sekarang dah jadi favorite tau! Sedap sangat ke? Mari busyra story..

Gotmek amat titikberatkan nutrisi dan memastikan kualiti susu kambing adalah 100% organik tanpa bahan pengawet tiruan dan tanpa gula. Gotmek ada 3 flavors yang lazat iaitu original, strawberi dan coklat, jika ada orang tua kita yang tidak minum susu boleh hadiahkan dorang Gotmek strawberi atau coklat.. Yang paling best pasal Gotmek ni, ia tak ada bauan yang hamis!

gotmek susu kambing, susu kambing organik, tanpa kandungan gula, susu kambing super sedap, original, strawberi, coklat, gotmek,

Sebenarnya ada banyak rahsia kebaikan susu kambing yang tidak kita tahu terutama untuk warga emas. Ia mempunyai sumber kalsium yang sangat baik.. Bagi warga emas yang mengalami masalah kolesterol tinggi, susu kambing dapat membantu menurunkan paras kolestrol dan dapat bekerja lebih baik lagi bagi yang memiliki masalah usus. Ini kerana susu kambing kaya dengan asid lemak.

Gotmek susu kambing juga sangat membantu dalam penghasilan dan kekalkan tenaga di dalam tubuh. Jadi kuranglah orang tua kita mengeluh badan lemah dan lesu kerana kekurangan zat terutamanya bagi orang tua kita yang kurang makan nasi. Terkadang kita sendiri sering sakit badan disebabkan penat bekerja.. Jangan risau tentang alahan kerana susu kambing amat sesuai untuk mereka yang mempunyai alahan dan masalah pencernaan.

gotmek susu kambing, susu kambing organik, tanpa kandungan gula, susu kambing super sedap, original, strawberi, coklat, gotmek,

Susu kambing juga adalah sumber nutrien yang sihat untuk kesihatan dalaman. Terutamanya pasangan suami isteri yang sedang berusaha mendapatkan zuriat. Salah satu alternatif adalah amalan pemakanan bernutrisi sihat. Ini amat penting bagi kestabilan hormon dalam badan. Di luar sana terdapat pelbagai jenis supplement, pil-pil dan segalanya. Tapi sayang, banyak yang bersulam bahan sintetik yang memberi kesan buruk jangka panjang. Sekarang sudah tiba masanya kita bertukar kepada alternatif organik.. Gotmek juga menjadi detox untuk membuang segala makanan yang tidak sihat dalam tubuh badan kita setiap hari.

Bagi yang belum tahu, susu Kambing adalah alternatif terbaik selepas susu ibu. Ia mempunyai kandungan protein yang sama dalam susu ibu. Tidak hairanlah jika anak-anak sangat suka minum Gotmek kerana rasanya yang lazat dan berkhasiat. Susu tepung yang bewarna kekuningan menunjukkan kandungan susu yang tinggi dan berkualiti.

Pendek kata semua lapisan umur boleh minum dari baby berusia 12 bulan keatas.. Gotmek bagus untuk tumbesaran kanak-kanak serta kecergasan minda.. Terbaik kan Gotmek ni semua boleh minum tanpa ada had. Pastikan amal setiap hari untuk result yang bagus.

"Gotmek telah mendapat Kelulusan Kementerian Kesihatan & Pensijilan Susu Kambing"

gotmek susu kambing, susu kambing organik, tanpa kandungan gula, susu kambing super sedap, original, strawberi, coklat, gotmek,

Gabungan Nutrisi Terbaik dalam Segelas Susu

- Susu kambing GOTMEK amat sedap & menyihatkan! Adunan GOTMEK susu kambing yang berkualiti diimport khas dari New Zealand & Holland.. Formula hebat dan berkhasiat untuk keluarga. Ia diperkaya dengan ekstrak badam, ekstrak delima, ekstrak gam arab (manna), dan ekstrak kismis.

gotmek susu kambing, susu kambing organik, tanpa kandungan gula, susu kambing super sedap, original, strawberi, coklat, gotmek,

- Ekstrak badam kaya dengan zat besi, vitamin A, B6, & E, kalsium, asid folik and riboflavin. Selain serat dan lemak yang baik untuk kesihatan, ekstrak badam juga amat baik untuk menguatkan rambut & mencantikkan kulit.

- Ekstrak delima mempunyai khasiat nutrien yang luar biasa. Kaya dengan fiber, protein, vitamin C & K, folat, potassium untuk kesihatan tubuh. Kadar anti oksidan yang tinggi terbukti secara saintifik membantu mengelak perkembangan sel kanser.

- Ekstrak Gam Arab kaya dengan fiber dan boleh larut bagi membantu sistem penghadaman & mengelakkan  sembelit. Dikategorikan sebagai probiotik yang meningkatkan penghasilan bakteria baik untuk menguatkan sistem imun badan serta menyihatkan.

- Ekstrak kismis kaya dengan zat besi, vitamin serta mempunyai kadar katesin tinggi yang bertindak sebagai anti oksidan dalam darah. Kismis juga amat baik untuk membantu sistem penghadaman & mengawal paras gula dalam darah.

gotmek susu kambing, susu kambing organik, tanpa kandungan gula, susu kambing super sedap, original, strawberi, coklat, gotmek,

Pilihan terbaik untuk keperluan keluarga sihat!

Sekotak RM59
Sebarang tempahan, boleh hubungi Agen Sah Gotmek:

6 comments:

  1. menariknya susu gotmek ni, suka dg kandungan yg ada di dalamnya, dan hope ada trial pack, mcm nak cuba juga...

    ReplyDelete
  2. Wow ada ekstrak badam.Bila tak ada rasa hamis itu yang senang hati nak minum.

    ReplyDelete
  3. Bagus amalkan minum susu kambing. Fiza kurang sikit susu kambing ni sbb xmakan kambing. boleh tak macam tu..hihi

    ReplyDelete
  4. Produk baru ye Busyra.. first time dengar..

    ReplyDelete
  5. oo..beli kat agen je ke, Busyra?

    ReplyDelete
  6. Banyak khasiat susu kambing ni lagi2 yang tanpa gula dan bahan2 tambahan lain.

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved