RESEPI DRAGON FRUIT YOGURT SHAKE SUPER SEDAP! - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Wednesday, January 23, 2019

RESEPI DRAGON FRUIT YOGURT SHAKE SUPER SEDAP!

resepi dragon fruit yogurt shake, buah naga, yogurt nestle, diet, madu,

RESEPI DRAGON FRUIT YOGURT SHAKE SUPER SEDAP! | Siapa disini suka buah naga dan tengah nak diet sihat? Jom busyra share kan resepi Dragon Fruit Yogurt Shake yang sedap nau nau ni! hehe. serius tak tipu.. Tak terlalu manis dan memang terasa sejuk dek tekak..

resepi dragon fruit yogurt shake, buah naga, yogurt nestle, diet, madu,

Resepinya: 

1. 1 biji buah naga (dikupas kulit dan potong)
2. 5-10 sudu besar madu (ikut yang korang suka)

resepi dragon fruit yogurt shake, buah naga, yogurt nestle, diet, madu,

3. 2 sudu besar Yogurt Set Asli NESTLE
4. Setengah cawan air (air ni pun ikut kesesuaian, jangan letak banyak sangat takut nanti terlalu cair)

resepi dragon fruit yogurt shake, buah naga, yogurt nestle, diet, madu,

5. Sedikit ais batu.
6. Korang campurkan kesemua bahan diatas dan blendkan.. haaa lupa pulak, buah naga yang dah dipotong tu simpan sikit jangan masukkan semua dalam blender tau. Tinggalkan beberapa potongan kecil, last nanti masukkan dalam yogurt shake tu. Barulah bila makan bertambah sedap!

resepi dragon fruit yogurt shake, buah naga, yogurt nestle, diet, madu,

Selamat Mencuba!!

9 comments:

  1. Teruja plak akak nak buat..sedapnya...mesti fresh giler..buah ni dah sedia manis kan..letak sikit madu tu ok x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye fresh sangat.. sedap! boleh ja letak madu sikit kak SA, letak 2 sudu pun boleh.

      Delete
  2. sedapnya dragon shake tu tp tk pernh buat sdiri

    ReplyDelete
  3. Sedapnya buah dragon fruit. Super nyummy lah kalau buat air ni kan.

    ReplyDelete
  4. Semua bahan ada dekat rumah ni. Boleh juga cuba. Dah lah dragon fruit tu fav kak ana. :)

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved