NASI ARAB DI AL HAURA ARABIC KOPITIAM, SUNGAI PETANI KEDAH - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Thursday, June 27, 2019

NASI ARAB DI AL HAURA ARABIC KOPITIAM, SUNGAI PETANI KEDAH

nasi arab al haura arabic kopitiam, nasi arab sungai petani kedah, nasi arab paling sedap di sungai petani, roti arab,

NASI ARAB DI AL HAURA ARABIC KOPITIAM, SUNGAI PETANI KEDAH | Minggu lepas busyra singgah makan tengahari di Nasi Arab Al Haura Arabic Kopitiam, Sungai Petani. First time rasa memang power! serius cakap.. Busyra bukan penggemar nasi arab, nak makan dalam sebulan pun jarang sekali. Tapi penangan dekat sini memang tak pandang kiri kanan dah.. haha

nasi arab al haura arabic kopitiam, nasi arab sungai petani kedah, nasi arab paling sedap di sungai petani, roti arab,

Busyra suka environment di restoran Al Haura ni. Ada two versions tempat duduk yang kita boleh pilih. Sebelah bahagian boleh makan di atas kerusi dan sebelah bahagian restoran lagi boleh duduk bersila ala-ala makan dirumah tapi disediakan meja. Of course busyra pilih yang santai-santai.. Duduk atas kerusi dah biasa sangat di restoran memana pun. Kebersihan busyra baik A lah! ada karpet lagi! terlupa nak snap pic dalam restoran.. 

Menu:

nasi arab al haura arabic kopitiam, nasi arab sungai petani kedah, nasi arab paling sedap di sungai petani, roti arab,


nasi arab al haura arabic kopitiam, nasi arab sungai petani kedah, nasi arab paling sedap di sungai petani, roti arab,

Nama restoran je nasi arab tapi bukan itu saja yang dijual disini, ada pelbagai makanan lain yang boleh korang order. Tapi percayalah datang sini kalau tak order nasi memang rugilahhh! disebabkan busyra datang sini time lunch, akak dan mak busyra pun order nasi arab jugak. yelah kena isi perut yang kosong ni, baik makan makanan berat terus kan. 

nasi arab al haura arabic kopitiam, nasi arab sungai petani kedah, nasi arab paling sedap di sungai petani, roti arab,

1 pinggan nasi arab ayam ni RM18.90. Berbaloi sebabnya ayam besar plus juicy lagi! lembut sangat ayamnya.. Nasi sepinggan tu sebenarnya boleh share untuk 2 orang. Bagi busyra harganya memang berbaloi, dengan ayam besar, nasi sebutir pun besau-besau.. haha. Part paling busyra tak boleh move on air asam dia, paduuu! sedap wei. rasa manis, masin, masam semua cukup.. Kenyang sepinggan! Bagi korang yang nak try daging pun boleh. busyra tak berapa gemar daging.

nasi arab al haura arabic kopitiam, nasi arab sungai petani kedah, nasi arab paling sedap di sungai petani, roti arab,

cerita ini pulak! order satu je sebab dah kenyang nasi sebenarnya.. tapi rupanya rotinya pun power weii.. RM10.90.. lembut sangat sangat. sambal dia nampak macam biasa, tapi sedap! ikan bilis tak nampak pun, rasanya dia blend sekali kot. 

nasi arab al haura arabic kopitiam, nasi arab sungai petani kedah, nasi arab paling sedap di sungai petani, roti arab,

okay korang, bagi sesiapa yang singgah Sungai Petani bolehlah makan di sini.. Korang boleh rasa sendiri, nak bagi berapa star.. busyra punya rating 4.8 star. haha. power! detail semua dekat bawah okay

Maklumat lanjut

No Tel:  0127400419
Waktu Operasi: 10:30 pagi - 11:30 malam

5 comments:

  1. sedapnye ns arab.. last mkn tahun lps..
    dh lame sgt xmkn ni.. haha

    ReplyDelete
  2. Kak PC tertarik dengan roti tu la Busyra..

    ReplyDelete
  3. lama tk mkn nasi arab..sedapnya

    ReplyDelete
  4. wahh ayam juicy yang best ni. baru umph! hahaha.

    jemput join segmen blog kc busy honey! :D http://www.sayidahnapisah.com/2019/06/segmen-9-juta-special-bloglist.html

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum..
    Salam ukwah dari saya untuk anda..

    Jom follow blog https://www.iyaseo.id/

    Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    Komen yang baik2 sahaja ye..
    Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

    Terima kasih sekali lagi..ya

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved