CARA TRANSFER DUIT DARI PAYPAL KE AKAUN BANK MALAYSIA - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Sunday, July 14, 2019

CARA TRANSFER DUIT DARI PAYPAL KE AKAUN BANK MALAYSIA

paypal akaun, bank islam malaysia, maybank, cimb bank, cara transfer duit dari akaun paypal,

CARA TRANSFER DUIT DARI PAYPAL KE AKAUN BANK MALAYSIA | Alhamdulillah, baru saja transfer duit dari Paypal ke akaun bank sendiri. Dah lebih 3 kali busyra berurusan menggunakan akaun Paypal. Mudah sebenarnya buat korang yang ada job dengan client luar negara. So, kali ni memang nak share dengan korang cara-caranya bagi yang belum tahu. 

1. Log in akaun paypal, pergi ke bahagian "summary" dan klik "Transfer Funds".

paypal akaun, bank islam malaysia, maybank, cimb bank, cara transfer duit dari akaun paypal,

2. Pilih Funds out "Transfer to your bank".

paypal akaun, bank islam malaysia, maybank, cimb bank, cara transfer duit dari akaun paypal,

3. Kemudian check no akaun (4 digit last), jika dah confirm klik button "Next".

paypal akaun, bank islam malaysia, maybank, cimb bank, cara transfer duit dari akaun paypal,

4. Masukkan jumlah amaun yang korang nak transfer, then klik button "Next".

paypal akaun, bank islam malaysia, maybank, cimb bank, cara transfer duit dari akaun paypal,

5. Fee yang dikenakan untuk transfer duit ke akaun sendiri adalah RM3 untuk semua transaksi. Anggaran masa duit masuk ke akaun pula mengambil masa 2-3 hari bekerja. Klik button "Transfer now". 

paypal akaun, bank islam malaysia, maybank, cimb bank, cara transfer duit dari akaun paypal,

6. You transferred! Finally siappp! Klik button "Done"! Tunggu saja duit masuk ke akaun di Malaysia. Tak kisah korang ada akaun bank apapun..

paypal akaun, bank islam malaysia, maybank, cimb bank, cara transfer duit dari akaun paypal,

Dengan adanya akaun Paypal ni sangat memudahkan kita untuk berurusan.. Mudah sangat cara penggunaannya.. Satu-satunya laman web yang busyra percaya untuk buat permindahan duit dari luar negara ke akaun bank sendiri. Lepas ni korang tak perlu risau lagi dapatkan job dari luar negara. 

Semoga Bermanfaat :)

8 comments:

  1. ohhh laaa.. rupanya boleh ye transfer paypal ke bank sendiri.. baru ekin tahu.. kalau nak buat akaun paypal tu kena ada apa2 ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye nanti ekin boleh cuba sign up akaun paypal. sangat mudah. tak perlu ada apa2, just kena isi butiran sikit then masukkan no akaun bank. tak kisah maybank, cimb or bank islam :)

      Delete
  2. Dulu masa tak tau, risau sangat duit hilang. Rupanya senang je.

    ReplyDelete
  3. ni job besar ni guna paypal. saya ada guna, tinggal rm10 tak boleh bawa keluar. rasanya had minima wajib dalam paypal. btw nice sharing

    ReplyDelete
  4. great sharing. sy baru jgk register paypal ni

    ReplyDelete
  5. tq share Busyra.. info yang berguna..

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved