CARA BAYAR @ TOPUP FACEBOOK ADS DENGAN MUDAH - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Sunday, August 18, 2019

CARA BAYAR @ TOPUP FACEBOOK ADS DENGAN MUDAH

tutorial facebook, facebook ads, iklan di facebook, cara bayar iklan facebook,

CARA BAYAR @ TOP UP FACEBOOK ADS DENGAN MUDAH | Lama rasanya busyra tak share topik tutorial.. Jadi disebabkan tadi busyra baru saja lancarkan iklan untuk bisnes busyra maka terjadilah entri Cara Bayar @ Topup Facebook Ads dengan mudah.. Bagi yang baru ingin mencuba, jom lihat cara-caranya di bawah.. 

Cara-caranya:

1. Klik button pada hujung profile facebook, then klik "Manage Ads"

tutorial facebook, facebook ads, iklan di facebook, cara bayar iklan facebook,

2. Akan keluar new tab seperti gambar dibawah.. Klik "Billing"

tutorial facebook, facebook ads, iklan di facebook, cara bayar iklan facebook,

3. Kemudian klik "Payment Setting"

tutorial facebook, facebook ads, iklan di facebook, cara bayar iklan facebook,

4. Pada bahagian Payment Setting, Klik "Add Money".

tutorial facebook, facebook ads, iklan di facebook, cara bayar iklan facebook,

5. Kemudian akan tertera seperti gambar dibawah. Buat pilihan sendiri mengikut cara apa yang korang nak guna.. Nak senang klik saja "Perbankan Internet"

tutorial facebook, facebook ads, iklan di facebook, cara bayar iklan facebook,


6. Letak berapa amaun yang korang nak topup.. Busyra cuba ni untuk RM10 sehari.. Kemudian klik "Review Payment".

tutorial facebook, facebook ads, iklan di facebook, cara bayar iklan facebook,

7. Klik "Make Payment"

tutorial facebook, facebook ads, iklan di facebook, cara bayar iklan facebook,

8.  Kemudian pilih bank yang korang ada.. Busyra pilih "Maybank".. Klik saja pada maybank tak perlu tekan continue..

tutorial facebook, facebook ads, iklan di facebook, cara bayar iklan facebook,
 9. Kemudian baru klik "Continue" 

tutorial facebook, facebook ads, iklan di facebook, cara bayar iklan facebook,
10. Akan tertera korang punya maybank2u.. Isi username dan password macam biasa, ikut saja langkah transfer duit. sama saja..

tutorial facebook, facebook ads, iklan di facebook, cara bayar iklan facebook,

11. Selepas siap buat transfer maybank2u.. "Reload" semula page yang awal-awal tadi tu.. See, Balance duit dah ada RM10. 

tutorial facebook, facebook ads, iklan di facebook, cara bayar iklan facebook,

Siap! Lepas tu korang boleh lah buat iklan di page sendiri. Step ni nampak macam banyak sebab busyra tunjuk one by one.. Selamat Mencuba!


5 comments:

  1. Nice sharing. Tutorial yg mudah difahami. Terima kasih kerana berkongsi..

    ReplyDelete
  2. Info berguna walau baru sekali dua je buat ads boost tu...makaseh awak..

    ReplyDelete
  3. Nanti nak cuba fb ads. For now belum ada keperluannya.

    ReplyDelete
  4. wahhh senang je rupanya ek? tak pernah buat lagi FB ads sebenarnya. teringin tapi..... itew takutttt hahahaha (rasa nak lempang tak?).

    btw, thanks for sharing busy honeyyy! ;)

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved