DIMSUM CHABURA TEMPAT MAKAN HALAL DI HATYAI

hatyai, dimsum chabura, dimsum sedap, keong som, makanan halal di hatyai, percutian di hatyai,

DIMSUM CHABURA TEMPAT MAKAN HALAL DI HATYAI | Hello gaisss! Entri ni sebenarnya dah lama busyra nak story tapi itulah asyik postpone ja. Macam-macam alasan, sibuk lah, tak sempat lah. Tapi harini gigih juga nak menaip. Hopefully korang tak bosan la ye baca entri busyra. Best sangat ke Dimsum Chabura ni? Haaaa satttt, sabaq nak cerita la ni.. haha!

hatyai, dimsum chabura, dimsum sedap, keong som, makanan halal di hatyai, percutian di hatyai,

Tempat makan pertama yang busyra pergi di sini lah. Setibanya sampai di Hatyai terus shoot ke sini. Tak hendahhh apa yang ada, yang penting isi perut dulu.. hehe. Masa perjalanan kami ke sini hujan lebat sangat. Restoran ni betul-betul tepi jalan. Cuma terlalu banyak kereta di tepi jalan, jadi driver van terpaksa berhenti jauh sikit dari tempat makan. Kalau lah boleh record time tu betapa pulunnya kami turun dari van redah hujan lebat tu.. haha. tapi tak sempat nak capai phone dah. masing-masing larikkkk selamatkan diri. :p

hatyai, dimsum chabura, dimsum sedap, keong som, makanan halal di hatyai, percutian di hatyai,

Ehhhhh sempat lagi adik van ni ye. Actually dia muda dari I. haha.. baik orangnya, tapi nama dia dah lupa. heee.

hatyai, dimsum chabura, dimsum sedap, keong som, makanan halal di hatyai, percutian di hatyai,

For me, restoran ni luas dan selesa. Meja makan nya pun unik. Tempat duduk pun dah jumpa, moh ler kita ambil dimsum!! Ini part yang ditunggu-tunggu. SubhanAllahhh banyak wei pilihan.. tibehhhh jadi ustazah. hihi. Pilih la seberapa banyak yang nak makan. Yang paling penting, jangan tamak. Memula tengok tu kan, rasa semua nak ambil. haha.

hatyai, dimsum chabura, dimsum sedap, keong som, makanan halal di hatyai, percutian di hatyai,

Ada yang busyra tengok pelik-pelik tu memang idok ler nak ambil. tak nak tangguh risiko tak habis dan sayang duit wei.. haha. So, choose wisely :p

hatyai, dimsum chabura, dimsum sedap, keong som, makanan halal di hatyai, percutian di hatyai,

Harga dimsum ni dari 15 hingga 20 bath. Tengok lah korang ambil yang mana. Harganya berpatutan.

hatyai, dimsum chabura, dimsum sedap, keong som, makanan halal di hatyai, percutian di hatyai,

Okay.. taraaaa. dalam banyak-banyak tadi tu, ini saja yang busyra pilih. Sedap! Nasib pandai buat pilihan. hahaha. Busyra tak pilih banyak sebab ada order nasi juga. Al maklum orang Malaysia kan, mana boleh sehari tak makan nasi. wajib! Sementara nasi tak sampai lagi memang ngap dulu la yang ada depan mata. Eh kauuuu nak makan pun sempatttt lagi! perempuan.

hatyai, dimsum chabura, dimsum sedap, keong som, makanan halal di hatyai, percutian di hatyai,

hatyai, dimsum chabura, dimsum sedap, keong som, makanan halal di hatyai, percutian di hatyai,

Untuk nasi, kami kongsi 4 ke 5 orang macam tu, nampak macam sikit je kan. tapi aduii perut penuh. Menu nya busyra tak ingat sangat. Rasanya keong som (yang berkuah tu) dan yang satu lagi tu sotong, rasa dia letak kunyit sikit, lada hitam sikit.. yahhhh boleh la. Sedap juga

hatyai, dimsum chabura, dimsum sedap, keong som, makanan halal di hatyai, percutian di hatyai,

Air dia busyra puji! power sedap. teh ais dia paling sedap.

hatyai, dimsum chabura, dimsum sedap, keong som, makanan halal di hatyai, percutian di hatyai,

Ya Allah masa ni perut memasing sengkak! itu la sapa suruh makan sampai tak ingat jalan nak check in hotel. haha. apooo lagi masa ni sibuk nak upload gambar di instagram. tak menyempat. hihi

hatyai, dimsum chabura, dimsum sedap, keong som, makanan halal di hatyai, percutian di hatyai,

sempat lagi beli miang kham (40 bath) .. ini first time busyra rasa. omg tak boleh telan.. haha. tak kena dengan tekak. tapi ramai je yang suka benda ni.

hatyai, dimsum chabura, dimsum sedap, keong som, makanan halal di hatyai, percutian di hatyai,

Gambar banyak hilang dalam phone. Jadi gambar-gambar ini saja yang mampu busyra upload dan story dengan korang sedikit sebanyak. Siapa suruh tak up entri cepat-cepat masa balik Hatyai haritu?? Salah siapa sekarang? Busyra Takiyudin. haha. Okay korang, Thank you for reading. Jumpa next entri! daaaa. Eh sattt tunggu.. Lupa nak bagi rating!

Makanan: 8/10
Kebersihan: 9/10
Lokasi: 10/10 .. Senang ja nak cari (haaa senang ler sebab driver van yan cari. hehe)

Info
Alamat: Khlong Hae, Hat Yai District, Songkhla 90110, Thailand
Waktu Operasi: Setiap hari (6 pagi - 2 petang)

Post a Comment

4 Comments

  1. wah, thank you share entri ni busyra. memang nak pergi sana nih

    ReplyDelete
  2. Sedapnya dimsum tu busyra. Kalau akak pun rambang mata nak pilih yang mana heheh. Kalau ke sini lagi boleh try sini pulak. Thanks tau share tempat makan best ni

    ReplyDelete
  3. Bila keluar daripada negara sendiri..dua hal penting iaitu tempat solat dan tampat makan yang betul-betul halal sangat penting dicari dan ditemui.Bila dah jumpa bab utama selesai.Lega.Lebih nikmat bila makanan kegemaran yang boleh diterima tekak semua orang ada yang halal dan mudah didapatkan.

    ReplyDelete
  4. dah lama tak pergi hatyai. best dapat makanan thai ni..hehe ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete