Minum Teh Tarik di Ladang Teh Boh Brinchang Cameron Highlands

Ladang Teh Boh Brinchang Cameron Highlands,  teh tarik di ladang teh boh cameron highlands, boh tea cameron highlands,

Minum Teh Tarik di Ladang Teh Boh Brinchang Cameron Highlands | Cuti Jumaat & Sabtu je la masanya untuk diri sendiri.. luangkan masa untuk tenangkan diri dari penat kerja. Aku dah book hotel awal, tak sangka pulak nak demam minggu nak ke sana.. huhu. peritnya Tuhan je tau.. Bila kita demam, suhu badan naik turun.. tak kan nak cancel pulak kan. 


Aku bertolak pagi jumaat dalam pukul 10.30 pagi macam tu.. jem ke tak? memang jem lah jawabnya.. sampai disana dalam pukul 6.00 petang macam tu.. jem yang tak bergerak langsung.. haha.. sumpah penat. jadi, malam tu aku tak kemana-mana.. cuma di bilik dan selimut. berharap esoknya badan kebah.. dannnn alhamdulillah esok tu badan rasa kuat dari semalam. dapatlah berjalan seperti yang diinginkan.. hehe. ke ladang Teh Boh Brinchang! yeayyy..

Ladang Teh Boh Brinchang Cameron Highlands,  teh tarik di ladang teh boh cameron highlands, boh tea cameron highlands,

Ladang Teh Boh Brinchang Cameron Highlands,  teh tarik di ladang teh boh cameron highlands, boh tea cameron highlands,

Nak masuk ke sini ambil masa sejam juga disebabkan jem.. maybe kalau tak jem akan lebih cepat.. jalan nak masuk memang mencabar sebab lorong kecil je dan berbukit.. ramai juga orang masa aku sampai ni. mana tak nya hari cuti kan. Nak berjalan naik ke cafe atas bukit tu pun jauh juga.. tapi aku masih kuat.. haha. sampai juga la kat atas tu.. dah sampai atas tu satu hal pulak, kena beratur untuk order..

Ladang Teh Boh Brinchang Cameron Highlands,  teh tarik di ladang teh boh cameron highlands, boh tea cameron highlands,

Ladang Teh Boh Brinchang Cameron Highlands,  teh tarik di ladang teh boh cameron highlands, boh tea cameron highlands,

Ladang Teh Boh Brinchang Cameron Highlands,  teh tarik di ladang teh boh cameron highlands, boh tea cameron highlands,

suasana dekat atas, biasa ja maybe sebab orang ramai. crowded sangat.. so dekat atas tu just makan2 ja.. 

Ladang Teh Boh Brinchang Cameron Highlands,  teh tarik di ladang teh boh cameron highlands, boh tea cameron highlands,

Burnt cheese cake dia super sedap!.. tak manis dan tak tawar.. teh tarik pun aku suka sebab tak manis sangat.. tapi mungkin juga sebab aku makan kek tu, then rasa manis pada teh tarik pun berkurang.. aku lupa berapa total harga untuk semua.. yang penting bawah rm50..


Ladang Teh Boh Brinchang Cameron Highlands,  teh tarik di ladang teh boh cameron highlands, boh tea cameron highlands,

Ladang Teh Boh Brinchang Cameron Highlands,  teh tarik di ladang teh boh cameron highlands, boh tea cameron highlands,

kenyang juga lah walaupun hanya makan kek.. 

Ladang Teh Boh Brinchang Cameron Highlands,  teh tarik di ladang teh boh cameron highlands, boh tea cameron highlands,

masa nak turun aku dengan kawan nak snap pic dekat logo teh boh tu, tetiba ada sorang uncle chinese terus mintak phone aku untuk dia ambilkan.. padahal masa tu dia nak ambil pic wife dia.. dia dah tua tapi still nampak sihat dan kuat.. siap betul-betulkan position kami berdiri lagi tau.. hahaha.. mungkin dulu dia photographer.. hehe. gurau!


Ladang Teh Boh Brinchang Cameron Highlands,  teh tarik di ladang teh boh cameron highlands, boh tea cameron highlands,

sempat juga lah kami berhenti tepi-tepi lereng teh boh ni untuk ambil gambar.. terus rasa feeling2 macam cerita my heart.. hahaha. love sangat gambar dekat sini.. hijau je.. tenang!

Ladang Teh Boh Brinchang Cameron Highlands,  teh tarik di ladang teh boh cameron highlands, boh tea cameron highlands,

ini saja entri untuk kali ni.. ada lagi story pasal cameron! doakan seorang busyra rajin untuk menaip lagi.. hehehe..

6 Comments

  1. Minum teh panas dgn suasana cuaca yg sejuk ni memang layan laaa .

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Menikmati keindahan alam.

    ReplyDelete
  3. Layan betul minum teh tarik dekat Cameron. Dah pernah pergi dan teringin nak repeat nak beli jagung

    ReplyDelete
  4. Rindu CH.. Tak lengkap ke CH tanpa menikmati Boh dan scone..

    ReplyDelete
  5. sedapnyaaa kalau dpt menikmati teh kt sini tp tak pernah dpt masuk sbb ramai

    ReplyDelete
  6. Bestnya dapat pergi Cameron. Bila musim cuti memang macam tu. Jem dan penuh orang sana sini. Jenuh jugak tu nak menunggu bila ramai orang. yang penting dapat mengeteh dan menikmati kek sedap.

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post