Cafe ala-ala English Style, Mansion 28 Cafe Alor Setar

Mansion 28 Cafe Alor Setar, cafe cantik di alor setar,

Cafe ala-ala English Style, Mansion 28 Cafe Alor Setar | Hai korangg! Ayuh sambung cerita cafe kita.. hehe. banyak lagi entri cafe bakal menyusul.. gambar banyak dalam gallery phone tapi tak sempat nak story satu-satu.. Korang yang suka makan tu jangan skip tau baca semua entri aku.. haha

Mansion 28 Cafe Alor Setar, cafe cantik di alor setar,

Mansion 28 Cafe Alor Setar, cafe cantik di alor setar,
bersama model-model cafe hipster.. haha

Mansion 28 Cafe Alor Setar, cafe cantik di alor setar,


laluan ke cafe ni agak kedalam sikit.. dia bukan bersebelahan jalan utama.. bagi sesiapa yang familiar dengan alor setar, korang mesti tau ktm kan? haaaa Mansion 28 Cafe berdekatan area situ.. first aku tengok cafe ni terus rasa macam zaman english.. warna cafe dan susun atur di dalamnya sangat tenang.. sesuai jugak untuk yang nak siapkan kerja.. minum coffee sambil santai-santai..

Mansion 28 Cafe Alor Setar, cafe cantik di alor setar,


Terikyaki Chicken Rice - RM20 something (terlupa harganya. hehe)
Mansion 28 Cafe Alor Setar, cafe cantik di alor setar,
Menu ni memang tak kena dengan tekak aku.. bahagian bawah ada nasi, telur dan ayam.. telur dia kurang masak sikit.. lembik-lembik gitu.. orang yang tekak boleh telan chinese style.. haaaa boleh try.. rasanya dorang letak teriyaki sos je.. 

Rating: 2/5🌟

Thai Aglio Olio - RM24
Mansion 28 Cafe Alor Setar, cafe cantik di alor setar,

Aglio Olio di cafe kali ni lain sikit sebab dorang letak daun limau purut.. so rasa nak ke tomyam bila gigit daun limau tu.. agak pedas mungkin terlebih chili flakes.. dorang guna fettuccine, bukan spaghetti biasa.. yang aku suka sebab tak terlalu oily..

Rating: 3.5/5🌟


Set Breakfast - RM20 something (terlupa harganya. hehe)
Mansion 28 Cafe Alor Setar, cafe cantik di alor setar,

haaaa yang ni sedap! sangat variety.. semua ada.. sayur, telur, chicken slice.. aku terlupa nama menu ni.. haha.. yang penting dia dalam set breakfast.. tak ada nak komen banyak pun sebab semuanya cukup rasa. kenyang satu pinggan!

Rating: 4/5🌟


bagi aku makanan di sini agak mahal.. mungkin target customer mereka orang yang have-have.. untuk aku yang so-so ni boleh la nak cuba sekali sekala. hahaha.. bukan hanya makanan western yang dorang sediakan tapi, chinese pun ada, dessert pun!


Baca Ini: Sedap betul Nachos Chips di 105°c Coffee Haus Alor Setar 


Waktu Operasi: Buka setiap hari (bergantung pada perubahan semasa) 10:00 a.m - 10.00 p.m

Alamat:  28, Jalan Stesen, Bandar Alor Setar, 05000 Alor Setar, Kedah

1 Comments

  1. standard harga makanan cafe di penang.. memang mahal tp sekali sekala boleh la

    ReplyDelete
Post a Comment
Previous Post Next Post