Kilang Gula Perlis jadi tempat photoshoot. Cantik sangat!

Friday, June 07, 2024

kialng gula perlis, tempat menarik di perlis,

Hai korang.. Weekend haritu aku spend time satu hari melawat Perlis. Sumpah vibes Perlis memang tenang! Bersyukur sebab Kedah dekat je nak masuk ke sana.. Korang dah baca belum entri Cafe Tenang Perlis? Kalau belum pergi baca dulu.. shut shuttt.. paksaan ni!

kialng gula perlis, tempat menarik di perlis,

Kilang Gula, Chuping Perlis sekarang ni dah famous dengan permandangan pokok dan langitnya.. Cantik sangat. Aku sampai disini memang matahari tengah terik.. even mata tak mampu nak buka, tetap cantik!.. haha. maybe kalau redup bertambahhh cantik..

Time ni ada beberapa kereta lain yang sampai.. Termasuk aku, dalam 6 biji kereta.. Tapi tak ganggu antara satu sama lain pun disebabkan jalan di Kilang Gula ni panjang.. Korang boleh ja berhenti di mana-mana tepi jalan yang korang suka..

kialng gula perlis, tempat menarik di perlis,

yang bestnya semua gambar ni aku tak edit langsung. Memang fresh dari phone. Lighting pun tak edit, semuanya semula jadi.. Tenang nya tu tak payah cakap lah, even panas.. hehe. Awan macam cotton candy! Kenapa lah aku baru sedar wujudnya Kilang Gula ni. Sebelum ni ada satu lagi tempat ootd best yang aku pernah pergi, Ladang Kenaf.

kialng gula perlis, tempat menarik di perlis,

Pokok ranting tanpa daun, cantik rupanya ye.. Nampak gambar estetik gitu.. Uniknya bilamana, pokok tanpa daun tapi batangnya masih utuh tak mati.. Memang betul ciptaan Tuhan tu luar biasa.. SubhanAllah..

kialng gula perlis, tempat menarik di perlis,

Korang yang nak photoshoot tunang, konvo or kahwin, tempat ni memang sesuai sangat.. Actually kalau masuk time nak ke petang lagi okay.. Cumanya tempat ni agak sunyi, jadi aku dan kawan tak berani.. haha.

kialng gula perlis, tempat menarik di perlis,

kialng gula perlis, tempat menarik di perlis,

Korang kalau nak ke sini, waze or maps "Kilang Gula Perlis"..

5 comments

  1. Rasenya nie lalu hari tu.. OTW nak p Padang besar... Tapi masa tu hujan.. Takde lah berhenti

    ReplyDelete
  2. Cantiknya view. Perlis ni je Cie belum pernah jejak lagi. Teringin nak pergi.

    ReplyDelete
  3. Cantik! Lepas ni mesti ramai OOTD kat sini :)
    Otw ke padang besaq kan? Dekat roundabout tu, ambil pukul 3 kalau x silap PH

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul.. tapi sy pun ikut waze. hehe.. tak tau sngt jalan di Perlis..

      Delete