CARA MENYELESAIKAN DNS ADDRESS COULD NOT BE FOUND

baru-baru ni blog aku mengalami problem dns address yang tak dapat nak access. nak tengok aku stress tahap ke berapa, sila usha sini. hehe. Stress dengan dns blog yang selalu error

if blog korang ada jadi macam ni, sila ikut cara dibawah bagi mengatasi problem korang. (step mestilah mengikut bulatan merah) *klik pada gambar untuk lebih jelas


Step 1


Step 2


Step 3


Step 4


Step 5


Step 6


delete no yang sedia ada dan gantikan dengan no yang tertera di dalam gambar di atas

Step 7


last bila dah tekan okay. try balik buka blog korang. mesti dah boleh buka! dan boleh terus berblogging kembali. harap entri ini dapat membantu korang. 

No comments:

Post a Comment

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-