Tuesday, September 20, 2016

CARA MENYELESAIKAN DNS ADDRESS COULD NOT BE FOUND

baru-baru ni blog aku mengalami problem dns address yang tak dapat nak access. nak tengok aku stress tahap ke berapa, sila usha sini. hehe. Stress dengan dns blog yang selalu error

if blog korang ada jadi macam ni, sila ikut cara dibawah bagi mengatasi problem korang. (step mestilah mengikut bulatan merah) *klik pada gambar untuk lebih jelas


Step 1


Step 2


Step 3


Step 4


Step 5


Step 6


delete no yang sedia ada dan gantikan dengan no yang tertera di dalam gambar di atas

Step 7


last bila dah tekan okay. try balik buka blog korang. mesti dah boleh buka! dan boleh terus berblogging kembali. harap entri ini dapat membantu korang. 

No comments:

Post a Comment

Disclaimer

"Ini adalah blog peribadi. Semua kandungan yang disediakan di blog busyratakiyudin ini adalah untuk tujuan maklumat sahaja. Sebarang pendapat yang ditulis di sini adalah dari pemilik blog sendiri dan tidak melibatkan mana-mana pihak lain kecuali jika ada nama pemilik lain yang di nyatakan.

Sebarang print screen atau copy paste terhadap blog ini adalah dilarang kecuali dengan keizinan pemilik blog. Pemilik blog akan mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian diambil oleh pihak lain dengan sewenangnya. Terima Kasih.."