CARA MENYELESAIKAN DNS ADDRESS COULD NOT BE FOUND - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Tuesday, September 20, 2016

CARA MENYELESAIKAN DNS ADDRESS COULD NOT BE FOUND

baru-baru ni blog aku mengalami problem dns address yang tak dapat nak access. nak tengok aku stress tahap ke berapa, sila usha sini. hehe. Stress dengan dns blog yang selalu error

if blog korang ada jadi macam ni, sila ikut cara dibawah bagi mengatasi problem korang. (step mestilah mengikut bulatan merah) *klik pada gambar untuk lebih jelas


Step 1


Step 2


Step 3


Step 4


Step 5


Step 6


delete no yang sedia ada dan gantikan dengan no yang tertera di dalam gambar di atas

Step 7


last bila dah tekan okay. try balik buka blog korang. mesti dah boleh buka! dan boleh terus berblogging kembali. harap entri ini dapat membantu korang. 

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2010 Busyra Takiyudin All Right Reserved