STRESS DENGAN DNS BLOG YANG SELALU ERROR 404 NOT FOUND

Assalamualaikum..


masuk ni dah 4 kali dah dns blog aku jadi macam ni. Ya Allah kenapa ni. stress betul la. serius stress. blog ni benda yang paling aku sayang antara semua media sosial. hehehe. tapi kenapa selalu jadi macam ni. nak kata sebab domain. aku dah contact syarikat yang aku beli domain tu. dia cakap okay. dia pun dah banyak kali tolong fixkan dns aku ni. rasa bersalah pulak nak mintak tolong banyak kali. malam ni jadi balik dns error 404 not found! weyhhh aku pun ada keja lain nak buat. bukan nak betulkan dns ni ja. hahaha. haaa marah ni marah. sakit hati la. 

aku dah try google cara nak atasi dns yang selalu error ni. alhamdulillah ada 1 blog tadi yang dapat bantu aku dalam betulkan benda ni. harapnya ia tak berulang lagi lepas ni. korang penah tak jadi macam aku? so apa yang korang buat? share la sini..

okay bai!

2 comments:

  1. saya tak pernah lagi rasanya jadi camtu..tak pandai sangat pasal programming ni..huhu..sori xdpt menolong..huhu

    ReplyDelete
  2. Pernah lah jugak jadi masa baru-baru tukar domain. Tapi macam mana tah setting-setting okay balik. HEHEHE.

    ReplyDelete

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-