Wednesday, October 12, 2016

Perlu ke nak blogwalking tiap hari??

ada blog, tapi malas nak blogwalking. ehhhh adik akak abang, tak boleh la macam tu. kena la jengah jugak blog kawan2 dekat alam maya ni. memang tak dinafikan aku seorang yang malas untuk blogwalking. tapi bila difikkir-fikir balik, blogger lain boleh ja datang jenguk blog kita. tak kan kita tak boleh balas kunjungan kan? dan lagi satu tak kan la ada blog ni asyik nak pos entri ja. kan best kalau kita ke blog blogger lain dan baca penulisan dorang macam mana. mana yang baik kita ambil, mana yang buruk kita perbetulkan. ye dak? 


Sumber: google

istimewanya kalau kita rajin blogwalking ni, kita dapat kenal banyak sangat kenalan. walaupun tak pernah jumpa tapi cukuplah bermesra di media sosial ni kan. hehe. seronok! dapat tambah kawan.. aku ni kalau boleh semua benda nak cerita dekat mak. lately ni selalu sangat cerita dekat mak pasal blog. mana tak nya. sejak aku aktif berblogging, posmen selalu datang. hehe. hantar barang, kawan2 blog aku ni la yang baik hati bagi macam macam. heee. dah tu mak tanya, sapa yang bagi tu.. aku cakap la kawan la mak. mak pelik juga yang jadi kawan dengan anak dia ni yang dah berkeluarga semua. haha.. chill la mak. cerita punya cerita. last mak cakap bagus la bergaul dengan semua orang. haa yela mak. best! siapa yang ada blog ja dapat rasa semua ni. 

okay la. dah penat potpet-potpet. bai! nak ke dapur cari makanan. hehe


Share

Related Post

Perlu ke nak blogwalking tiap hari??
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Keep in touch! Subscribe with your email to get the updates to your email inbox.

9 Readers ♥

Tulis Readers ♥
avatar
October 12, 2016 at 4:12 PM

Hiiii betol2 feel the same too, nikmatnya blogwalking ni hsnya blogger je yang tahuu...

Reply
avatar
October 12, 2016 at 8:18 PM

betul tu,saya setuju.selain itu boleh jgk dpt mempercepatkan blog kita terindeks di enjin carian.

Reply
avatar
October 12, 2016 at 8:27 PM

Bestkan blog ni, sbb dari stranger boleh jadi kawan rapat.

Reply
avatar
October 12, 2016 at 11:50 PM

amboii lepas dah potpetpotpet nak pergi cari makanan. nak ikut gak! hahaha.

Reply
avatar
October 13, 2016 at 4:42 PM

ok..ok..nak blogwalking la ni...hihihi

tq reminder....hahha
ada blog, tp pemalas nk blogwalking..hahahaha

senang2, mai la jemput join giveaway...

giveaway salam perkenalan...molek sgt la dgn entry nih....


jemput le reramai yea.. (^__^)


GIVEAWAY SALAM PERKENALAN by MASHITAH MAMAT

terima kasih ;)

Reply
avatar
October 18, 2016 at 9:00 PM

Yeahhh, give&take....;-)

Mmbr kita pun mcm mak awak, diaorg asik tnye nape sllu ade nama cikna kt box surat sklh,huhuu...;-)

Reply
avatar
February 9, 2017 at 9:11 PM

yeahhh betul tu, dari blog boleh kenal ramai orang walaupun cuma dalam alam maya ja. Tapi boleh juga jadi realiti kan? :)

Reply