#FoodWritingChallenge - Day 5: Tutorial Dapur - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Friday, December 09, 2016

#FoodWritingChallenge - Day 5: Tutorial Dapur

Hai, Assalamualaikum..

kalau nak cerita pasal bab dapur ni, aku bukan lah orang yang rajin masuk ke dapur. :p tapi setakat nak share dengan korang tutorial dapur tu boleh la. hehe. untuk #FoodWritingChallenge day 5 ni, aku nak buat tutorial cara nak potong bawang macam chef!  aku sendiri pun tak pernah nak potong ikut cara macam ni.. hehe.. dan aku harap tuto ni dapat membantu korang di dapur. okay jom tengok gambar di bawah ni!


ikut step by step. so, ia akan memudahkan korang untuk potong bawang!.. terima kasih sebab sudi luangkan masa baca entri aku ni. :) btw sesiapa yg teringin nak join #FoodWritingChallenge ni boleh ke sini >> Sahut Cabaran 7 Day Food Writing Challenge .. selamat mencuba! :)


8 comments:

  1. wahhhh cara potong bawang macam chef. terbaik. selalu main potong ikut suka je XD

    ReplyDelete
  2. Kalau ikut step nampak cam senang je.. bila buat sendiri Adoi.. rasa cam susah sangat..

    ReplyDelete
  3. hadoiii busyra pown join jugak yg ni.. dah akak ni bile nak join jugak ni.. wahahaha.. adehh laa.. teringin jugekkk

    ReplyDelete
  4. oo macam tu hehhe nanti nak potong macam tu jugakla hihihi

    ReplyDelete
  5. Tapi x secepat chef la jugak busyra nak buat macam tu dok risau takot terpotong jari hiiii

    ReplyDelete
  6. begitu seni dalam memotong bawang..:)

    ReplyDelete
  7. chef potong laju la pulak. saya potong lemah lembut gittew

    ReplyDelete
  8. Mai pernah kena marah ngan makcik sbb ptong bawang tak cantik, padahal nak masuk dlm telur dadar je pun, hahahahahahahaha.

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved