KULIT LEMBUT SELEPAS CUBA ZEPHYRINE SELAMA SEBULAN - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Tuesday, October 30, 2018

KULIT LEMBUT SELEPAS CUBA ZEPHYRINE SELAMA SEBULAN

Zephyrine, produk penjagaan kulit wajah, Produk Zephyrine, Placenta Extract Repairing Mask, White Truffle Repairing Cream, Rose Essence Treatment Lotion, feedback,

KULIT LEMBUT SELEPAS CUBA ZEPHYRINE SELAMA SEBULAN | Hai korang! Seperti yang busyra janjikan dalam entri lepas berkaitan dengan Zephyrine, busyra akan mencuba selama sebulan this product untuk beri feedback pada korang. Memang ternyata kulit lembut selepas cuba Zephyrine selama sebulan.. Macam tak percaya tapi inilah hakikatnya. hehe.

Ayat first bila busyra dengar pasal Zephyrine "Produk apa ni? Aku tak pernah dengar pun sebelum ni".. Tapi you guys tau tak yang sebenarnya ia tersangatlah best after busyra try selama sebulan.. nak cakap best macam mana tu korang kena try sendiri but for now busyra akan luahkan dengan penulisan. Haha.. Untuk korang yang belum baca entry lepas boleh ke Produk Zephyrine Memberikan Kesan yang Wow! Seperti yang korang tahu, produk yang busyra dah cuba ni mempunyai 3 jenis iaitu Placenta Extract Repairing Mask, White Truffle Repairing Cream dan  Rose Essence Treatment Lotion.

Setiap produk ada kelebihannya tersendiri dan saling membantu antara 1 sama lain.. Maksud busyra kena amalkan pakai ketiga-tiganya serentak untuk mengembalikan kesegaran dan kelembutan kulit. For those yang ada masalah kulit sensitif sangatlah disarankan untuk mencuba Zephyrine! Produk ini bebas daripada paraben. So, don't worry okay.

FEEDBACK SELEPAS SEBULAN PENGGUNAAN
**busyra tak pakai sebarang makeup**

1. Placenta Extract Repairing Mask

Zephyrine, produk penjagaan kulit wajah, Produk Zephyrine, Placenta Extract Repairing Mask, White Truffle Repairing Cream, Rose Essence Treatment Lotion, feedback,

Bila mask dah diletakkan di bahagian muka, rasa sejuk dia tuuu.. hehe. But seriously, memang sejuk sepanjang busyra lekatkan di muka selama 20-30 minit.. After dah buang dari muka, rasa dia like korang feeling-feeling duduk dekat korea. hahaha! Sejuk. **Amaran keras ni, korang jangan pulak pergi basuh muka after pakai mask tau** Busyra bagi tau ni sebab ada sesetengah yang cuci muka lepas pakai. Busyra pun pelik.. Jangan sama sekali. Korang just dab dab saja muka tu dengan cecair mask yang masih melekat di muka.. Lembut je rasa bila pegang muka..

Zephyrine, produk penjagaan kulit wajah, Produk Zephyrine, Placenta Extract Repairing Mask, White Truffle Repairing Cream, Rose Essence Treatment Lotion, feedback,

Harga Placenta Extract Repairing Mask ni memang agak mahal dengan 1 pax (3pcs) RM63.90 tapiiii ia sangat berbaloi, kesannya setanding dengan harga yang diberikan..

Rating: 4.5/5

2. White Truffle Repairing Cream

Zephyrine, produk penjagaan kulit wajah, Produk Zephyrine, Placenta Extract Repairing Mask, White Truffle Repairing Cream, Rose Essence Treatment Lotion, feedback,

Second product ni paling busyra suka! Why? Sebab dia buatkan minyak pada muka busyra lari jauh-jauh. hehe. tak mendekat lagi dah.. Busyra amalkan pakai krim ni pada waktu malam dan esok pagi time nak cuci muka tu rasa minyak yang ada dimuka semakin berkurangan. Dulu, sebelum busyra tak cuba White Truffke Repairing Cream ni, pagi-pagi tu jangan cakap lah. muka ni rasa melekit sebab ada kotoran minyak yang melekat pada kulit wajah.. So far sekarang memang yeayyy!

Zephyrine, produk penjagaan kulit wajah, Produk Zephyrine, Placenta Extract Repairing Mask, White Truffle Repairing Cream, Rose Essence Treatment Lotion, feedback,

Korang nampak dalam gambar macam krim kan? Tapi korang tau tak bila disapu pada muka, ia bertukar jadi cecair. Alaaa macam mana nak explain ehh.. hehe. Senang cakap "nampak serupa krim tapi tak melekit langsung!" memang sejuk.. 

Zephyrine, produk penjagaan kulit wajah, Produk Zephyrine, Placenta Extract Repairing Mask, White Truffle Repairing Cream, Rose Essence Treatment Lotion, feedback,

Produk dari Zephyrine ni memang semua sejuk-sejuk. Kalau korang nak tengok sesuatu produk tu melekit atau tidak, sapu je sikit ditangan dan basuh. masa tu pun kita dah tau produk tu macam mana kan.. 

Rating: 4.7/5

3. Rose Essence Treatment Lotion

Zephyrine, produk penjagaan kulit wajah, Produk Zephyrine, Placenta Extract Repairing Mask, White Truffle Repairing Cream, Rose Essence Treatment Lotion, feedback,

Tengok pun korang nampak cecair kan? Ia sama macam toner.. Dab dab saja pada muka korang.. Bauan dia tu busyra suka.. Wangi je. Kulit rasa lebih segar lepas apply Rose Essence Treatment Lotion ni. Busyra always bawa ke office, letak dalam beg. Bila time mengantuk, lesu terus ambil letak di muka.. Aura diaaaa.. Ada abstrak rose kan. Best! Malam before tidur pun busyra still amalkan. 

Zephyrine, produk penjagaan kulit wajah, Produk Zephyrine, Placenta Extract Repairing Mask, White Truffle Repairing Cream, Rose Essence Treatment Lotion, feedback,

Busyra pakai tak banyak dalam 3 titik macam tu sudah memadai. Korang kalau nak pakai kan, boleh je sapu di tangan atau pun di leher. This lotion bukan saja fokus pada kulit muka tau.. Ia serba boleh. 

Rating: 4.5/5

So conclusion nya busyra memang memang fall in love with this product! Korang semua patut cuba. Busyra nak korang pun jaga kulit muka dengan cara yang betul. Biar kulit muka kita nampak cantik, segar, bermaya walaupun tanpa makeup! 


Cari skincare yang betul-betul boleh bantu kembalikan aura seri muka korang.
Dan semestinya  #zephyrinemy dihati! 

Info Lanjut


5 comments:

  1. Alaaaa makin cantik lawa berseri lah busyra camni

    ReplyDelete
  2. Okay makin lawa dah sekarang ni. Ini la rahsianyaa... ^^

    ReplyDelete
  3. Eccence dia tu look interest lah..

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved