Edit gambar ala-ala aplikasi Lemon8.. style gila!

Edit gambar ala-ala aplikasi Lemon8.. style gila! | Hai semua! korang pernah cuba tak aplikasi Lemon8 ? Aku baru je download di Ipad. rupanya best juga ye. boleh tengok macam-macam info.. Orang lain dah lama ada di phone, aku je yang masih terkedek baru nak guna.. haha. 


Aku tertarik dengan cara dorang edit gambar dan post di Lemon8.. sumpah cantik sangat! Jadiii aku pun cuba lah asah skill yang tak berapa nak ada ni.. haha. 


Edit gambar ala-ala aplikasi Lemon8, best ke apps Lemon8,

Kena ada base gambar dulu.. So aku pilih 3 gambar dibawah, maka terhasil lah gambar yang diatas ni.. Apps yang digunakan untuk edit gambar ala-ala Lemon8 ni adalah GoodNotes dan Canva.. Untuk tulisan aku guna Canva, untuk conteng-conteng macam pensel tu (love gan garisan) aku guna GoodNotes..


Edit gambar ala-ala aplikasi Lemon8, best ke apps Lemon8,

Aku gunakan gambar air Zus Coffee. Then cari background gambar di Pinterest.. Lastly, aku ambil logo Zus di Google.. 3 elemen yang aku gunakan untuk digabungkan dalam 1 gambar.. Best sebenarnya dapat edit macam ni. Boleh jadikan sebagai hobi.. What's next? 

4 Comments

Post a Comment

Previous Post Next Post