AIR VIRAL SEDAP DARI STARBUCKS - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Friday, September 22, 2017

AIR VIRAL SEDAP DARI STARBUCKS

Hai..


Kenapa lah pepagi ni busyra perlu jumpa makanan dekat wall facebook.. menggugat iman i tau.. haha. well tadi busyra ada tengok resepi air viral sedap dari starbucks.. tapi air dekat starbucks memang sedap lah kan.. itu tak dinafikan.. hehe. untuk resepi ni sejauh mana betulnya tu tak tau la sebab belum cuba lagi.. tapi akan di cuba nanti, nak tengok pening ke idok minumnya.. hehe. busyra share resepi ni dengan korang ye.. sumber pun busyra jumpa di facebook saja..
Bahan-bahan:
1. 2 sudu Milo
2. 1 paket Nescafe Latte
3. 1 paket Oldtown White Coffee Mocha
4. 1 sudu Nutella
5. 1/4 cawan Susu dutch lady
Cara-caranya:
1) Masukkan Nescafe sepaket, Oldtown Mocha sepaket, 2 sudu Milo dalam cawan
2) Masukkan 2 sudu Nutella pula. larutkan dengan air panas
3) Masukkan 1/4 cawan susu putih
4) Letak ais
*Nasihat dari doktor busyra, jangan amalkan selalu nanti kena kencing manis pulak.. haha. nak try sekali tu boleh la kan sebab nak tau rasanya macam mana..

13 comments:

  1. Wahh xyah g sturbucks dah pasni heheh .. nnt cukup bahan nak try buat

    ReplyDelete
  2. Dah boleh bayangkan manis air ni busyra. Tp dah tentu lah sedap kan.

    ReplyDelete
  3. Wah..pekat likat melekat..mesti lazat..

    ReplyDelete
  4. Sdapnyee.. Tergoda pulak da la tgh on diet haha

    ReplyDelete
  5. sesekali bolehla minum ni busyra...hihi...selalu nnt kena potong kaki pulak kannn...

    ReplyDelete
  6. manisnyaaa aduh tkleh tahan .. huhuhu . Lisa kurang gemar manis

    ReplyDelete
  7. Sedapnyaa tengok...tapi Mai tak suka manis2 ni nanti muak tak habis, haha.

    ReplyDelete
  8. Kreatif! Best dapat buat sendiri. Jauh lebih jimat dan puas hati kan :)

    ReplyDelete
  9. wahh..boleh cuba nanti ni..semua dah ada kena cari nutella je xde..hehe.

    ReplyDelete
  10. Ya tuhannn tergodanyer hihii.. Nak try jgk laaa

    ReplyDelete
  11. Nanti dah try boleh la buat lagi satu post hehehehe

    ReplyDelete
  12. Menu yang simple . Boleh buat nanti just kena beli nuttle baru cukup lengkap

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved