LABO LABO STEAMBOAT & BBQ ALOR SETAR - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Sunday, December 17, 2017

LABO LABO STEAMBOAT & BBQ ALOR SETAR

Tekak ni rasa dah lama sangat tak makan steamboat.. terus teringat zaman study dulu, kenangan makan steamboat dengan geng-geng kelas.. rindu! Jadi disebabkan rindu tu iolss terus ke Labo-Labo Steamboat di Alor Setar.. haha. dengan kawan-kawan sekolah dulu.. dapat juga lah melepas rindu dekat steamboat.. tapi persoalannya sekarang ni kau rindu kawan-kawan u ke kau rindu steamboat. hehe 

Labo Labo Steamboat & Bbq Alor Setar

Busyra first time sebenarnya datang sini. Nama ja duduk kedah tapi tak semua tempat makan busyra dah habis terjah.. Bagi busyra tempat makan dia bersih dan selesa.. cuma biasa la panas sikit. haha. nak sejuk jaaaa kau! tempat macam ni normal la kalau panas sikit sebab dengan api dekat depan muka. kau hingat nak sejuk! :p

Labo Labo Steamboat & Bbq Alor Setar

Gambar yang tiada watermark adalah gambar yang busyra ambil dari page Labo-Labo Steamboat & Bbq Alor Setar di Page dorang.. busyra kredit ye.. busyra pergi pun time malam. then nak snap pic signboard pun tak cun. Kawasan tempat yang strategik dan mudah untuk korang kalau nak singgah ke sini..

Labo Labo Steamboat & Bbq Alor Setar

Suasana pada waktu siang.. cantik kan.. merah ang ang! hehe. ada konsep kayu sikit dekat situ.. nampak bertambah cantik dan kemas.. Meja makan pun tersusun dan macam busyra bagitau tadi.. bersih! 

Labo Labo Steamboat & Bbq Alor Setar

Memang ramai orang yang singgah makan di Labo Labo ni.. Malam time busyra makan tu pun, customer tak henti-henti keluar dan masukk.. Bila cakap pasal khidmat servis layanan pula, agak cepat dorang ambil order.

Ini adalah pelbagai jenis perapan daging dan ayam yang ada di Labo-Labo.. busyra kalau daging kurang sikit. So, asyik ulang ambil ayam ja la.. 

Labo Labo Steamboat & Bbq Alor Setar


Labo Labo Steamboat & Bbq Alor Setar

Labo Labo Steamboat & Bbq Alor Setar


Labo Labo Steamboat & Bbq Alor Setar

My favorite udanggg!! even tak boleh makan sangat tapi busyra suka angat-angat.. haha. yang tak boleh tu selalu nak jugakk.. 

Labo Labo Steamboat & Bbq Alor Setar

I'm not a professional photographer.. haha. habiss weii aku buat gambar jadi tak cantik langsung.. belajar lagi untuk ambil gambar yang cantik-cantik ye busyra!

Labo Labo Steamboat & Bbq Alor Setar

Tomyam dia tu weii, kawww! busyra suka.. pedas-pedas manis.. sedap!

Labo Labo Steamboat & Bbq Alor Setar

Busyra lupa pulak nak bagitau harga untuk satu kepala (seorang makan) adalah RM24.. tapi kalau time dorang buat promosi boleh dapat dalam RM19.. Dekat sini bukan saja ada steamboat tau, macam-macam jenis makanan lain ada.. western food, shellout. Next time, maybe busyra boleh try makanan lain pulak.

Itu saja perkongsian kali ni.. yang datang singgah kedah ataupun sememangnya orang kedah yang belum sampai kesini lagi, boleh lah try.. busyra bagi 6.5/10.. kalau dia tambah lagi banyak seafood, lagi okay.. busyra up jadi 8/10.. heee. 


6 comments:

  1. murah nye.. rm24 .. kalau KL punya la mahal..dulu rm30 something je sekarang naik harga sampai rm40.. ala ala seoul garden harga nye

    ReplyDelete
  2. pernah sekali buat gathering family dekat sini , time tue customer memang ramai

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved